Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Jeste, Ana Perišić, Goca Tržan itd. koji moj su oni tamo ? Bez veze.

Nego, ipak ne mogu da shvatim toliki "feil" (greška) sa prevodiocem srpskog na turski ??? Gosti ništa ne razumeju ili šale koje su ove dve napaljenice izvodile ne mogu da se prevedu adekvatno ? Možda su naše dve kulture govora ipak nepremostive pa šale za njih budu nekakvo sramno izigravanje ?! :eek:

Upoznala sam prošlog leta na moru Turkinju sa kojom sam se sporazumevala na vrlo osrednjem engleskom.
I danas smo u kontaktu.
Ta dva dana na plaži šalila sam se sa njom kao da je moja (srpska) drugarica.
I ona sa mnom.
I smejale smo, jednom su nam suze krenule.
Na osnovu toga obe smo zaključile da imamo slični smisao za humor.
Ne mi pojedinačno, nego mi kao predstavnici dva u mnogim stvarima slična naroda.

Mislim da ono što su voditeljke smatrale šalama i forama, to nisu bile ni na srpskom jeziku.
I prevodilac je imao muku, jer umesto da mu olakšaju posao, pa da pojednostavljuju svoja pitanja, one su kao za inat pričale i dužinski neodmereno, a o sadržaju... da se ne ponavljam, vidim da svi imamo povodom toga jedinstven stav.

IMG_3398.JPG

samo sto ga nisu pojele

A kada je Tolga (Oguz) rekao da mu se kod nas najviše dopala hrana, Danijela je odvalila: ''Pa, od vas smo naučili da kuvamo.''

Da, a pre toga smo pasli travu.

Nije da su nam kuhinje identične.
Turska kuhinja je bogatija povrćem i ribom, dok se kod nas forsira meso.
Vidi se da je neinformisana.

Volim Tursku, ali pričati kako smo mi sve od njih preuzeli i naučili, od kuhinje pa do jezika, niti je smisleno, a naročito (makar mene) iritira kada se to podvlači, jer mi dođe i naduvano i nelogično da je baš sve tako.

Ova Prva je tako amaterska televizija da to nije normalno. Oni da su mogli, odrzali bi i vesti, EXploziv, Exkluziv, Galileo i jos im je samo Ivan Ivanovic nedostajao (sudeci po tome sto imamo Anu Perisic i ova 3 debila od voditelja). Kako im nije jasno da kvantitet nije jednak kvalitetu, to sto ce da drze 4 sata ljude, daleko je od nekog spektakla koji su najavljivali. Izgleda da je vlasnik zavrnuo slavinu, pa dok se trenutni kapaciteti ne isisisaju, nema nista. Cak i ovo seckanje serije na zilion epizoda govori u prilog tome o kolikoj se komercijali radi. Ma UZAS!!!! Zato ne verujem da cemo videti neke bolje voditelje u skorije vreme. Vrlo, ali vrlo su blizu Pinka!

Ma dajte ljudi...

Samo komentarišete kako je sve loše ispalo - odlično je bilo... Zar biste više voleli da odgledate seriju a da oni nisu došli?

Bilo je grešaka, puno ali opet je bilo dobro...
Čak i voditeljke mogu da razumem savršeno, meni bi se zavezao jezik kada bih bio na deset metara od bilo koga od glumaca i glumica iz serije a još da sam na metar - dva od njih već ništa ne bih mogao da kažem tako da razumem sve... Ipak je bilo uživo, to nikako ne smete da zaboravite...

Jako mi je krivo što Halil nije došao, njegov lik sam najviše voleo... Naravno da je i Deniz nedostajala kao i Guven, bilo bi savršeno i sa njima ali i ovako je dobro...

Šta ja mislim - trebao im je tursko-srpski & srpsko-turski prevodilac u studiju (da sedi sa njima, onako kao da je gost) - sve bi bilo fluidno i bez greška i na vreme... Ne bi bilo izgubljenih pogleda niti neshvaćenih šala i pitanja...
Nisu naši krivi - recimo španski tv gigant Antena3 koristi isti način prevođenja/intervjuisanja stranih gostiju... Baš sam skoro imao priliku da pogledam jednu emisiju tog tipa - i naravno, kao i kod nas nastalo je dosta zbrke...

A epizoda... Plakao sam, dva puta... Samo toliko...

Poslednja izmena:
Ona Zaricka, ajd i Boze pomozi, nekako.
Ona druga plava, katastrofa, sramota me u njeno ime.

Povod odlican, gosti odlicni, situacija odlicna, a prica bezlicna i suplja.
Zalosno je samo koliko je ova tematika mogla da obuhvati oblasti, koliko samo inspiracije nosi, a voditeljke dosadne i bezlicne.

Kao dve napaljene siparice u pubertetu, jao, ovo, jao ono...
Nije ni cudo ni sto su gosti bili smoreni i u bunilu.

ona Danijala mi je pre bila simpa,sinoc mi je bila toliko bezveze,da mi je cak dosla i ruzna.prva nema bas neke voditeljke profesionalce,mnoge lice na pinkovke.odvratno.
zaricka nije bila tako losa.
gosti su bili odlicni,slatki,jednostavni,prirodni...ma nemam reci,odusevljena sam.oguz deluje tako sramezljivo,kao da je zatecen sto je toliko voljen.

ona Danijala mi je pre bila simpa,sinoc mi je bila toliko bezveze,da mi je cak dosla i ruzna.prva nema bas neke voditeljke profesionalce,mnoge lice na pinkovke.odvratno.
zaricka nije bila tako losa.
gosti su bili odlicni,slatki,jednostavni,prirodni...ma nemam reci,odusevljena sam.oguz deluje tako sramezljivo,kao da je zatecen sto je toliko voljen.

meni je danijela postala antipaticna kad je pocela da naginje ka anoreksiji..
uzasne me svaki put kad obuce pantalone koje joj se narozaju u preponama koliko su velike..nije mi jasno zasto je barem onda ne kadriraju samo gore.
a sinoc je pokusala da bude sarmantna, ali je bila samo plava na kraju..
plavuse izvinite :).

Vec sam pisala ranije da sam citala intervju gde Benu kaze da se serije snimaju bez zvuka zbog buke sa ulica Istanbula, pa se kasnije u studiju snimaju glasovi, tako da je moguce da Oguzov glas zapravo nije Tolgin glas, al objasnih...
neko je primetio...ja nisam primetila da je Lejla imala mindjuse u obliku srca, meni se cini da su bile u obliku lista :)

emisija mi se nije dopala. ok drago mi je sto su dosli ljudi, al moglo je to malo organizovanije i bez glupih pitanja
volela bih da je dosla Ferhunde, no dobro

a epizoda, isplakah se samo tako :sad2:

i zapravo mi nigde nismo videli da je Ferhunde kupila kucu...mozda je samo razgleda kao potencijalni kupac, kuca je na prodaju, jel te?

Serija je pun pogodak sve vreme, a kraj je u skladu sa tim.
Umesto sladunjavih -happy end- krajeva imamo surovo realan kraj, koji govori da zivot nije fer, da se zelje ne ispunjavaju uvek, da ponekad moramo preziveti i neuspehe, da najbolje namere ne daju uvek najbolje rezultate, i tako dalje i tako dalje.

Glumacka ekipa koja je dosla delovala je nenametljivo, prirodno i simpaticno. To sto neki od glumaca (Oguz) deluju potpuno drugacije privatno, samo govori o tome da su lik odlicno izneli.
Prva je podbacila u organizaciji dogadjaja, jer zvuci nemoguce da u Srbiji nisu mogli da pronadju profesionalne simultane prevodioce za turski jezik. Oni bar imaju para za honorare, jedino ako su onako seljacki hteli da ustede na necemu sto se ispostavilo kao vrlo bitno.
Takodje i koncepcija razgovora nije bila idealna, kao i Danijela Jankov, koje se jako lose snasla u tome

U svakom slucaju, zadnja epizoda je bila neobicno potresna i prosto je nemoguce da ne izazove emocije nekom ko je seriju pratio, a opet.....nije bila u pitanju nikakva jeftina patetika.
To govori o dobroj i profesionalnoj ekipi koja je seriju realizovala i verujem da ce ona biti dugo pamcena i opet rado gledana

Vec sam pisala ranije da sam citala intervju gde Benu kaze da se serije snimaju bez zvuka zbog buke sa ulica Istanbula, pa se kasnije u studiju snimaju glasovi, tako da je moguce da Oguzov glas zapravo nije Tolgin glas, al objasnih...
neko je primetio...ja nisam primetila da je Lejla imala mindjuse u obliku srca, meni se cini da su bile u obliku lista :)

Ja sam rekla kako je obratila paznju na detalje, da su u obliku lisca a ne srca:lol:

Serija je pun pogodak sve vreme, a kraj je u skladu sa tim.
Umesto sladunjavih -happy end- krajeva imamo surovo realan kraj, koji govori da zivot nije fer, da se zelje ne ispunjavaju uvek, da ponekad moramo preziveti i neuspehe, da najbolje namere ne daju uvek najbolje rezultate, i tako dalje i tako dalje.

Glumacka ekipa koja je dosla delovala je nenametljivo, prirodno i simpaticno. To sto neki od glumaca (Oguz) deluju potpuno drugacije privatno, samo govori o tome da su lik odlicno izneli.
Prva je podbacila u organizaciji dogadjaja, jer zvuci nemoguce da u Srbiji nisu mogli da pronadju profesionalne simultane prevodioce za turski jezik. Oni bar imaju para za honorare, jedino ako su onako seljacki hteli da ustede na necemu sto se ispostavilo kao vrlo bitno.
Takodje i koncepcija razgovora nije bila idealna, kao i Danijela Jankov, koje se jako lose snasla u tome

U svakom slucaju, zadnja epizoda je bila neobicno potresna i prosto je nemoguce da ne izazove emocije nekom ko je seriju pratio, a opet.....nije bila u pitanju nikakva jeftina patetika.
To govori o dobroj i profesionalnoj ekipi koja je seriju realizovala i verujem da ce ona biti dugo pamcena i opet rado gledana

realno, svaka turska koja se prikazivala kod nas je bila dobra serija, ma šta ljudi govorili... puni su predrasuda i prevrtanja očima

realno, svaka turska koja se prikazivala kod nas je bila dobra serija, ma šta ljudi govorili... puni su predrasuda i prevrtanja očima

pa nije bas..bila je ona noc u junu..nevidjena glupst..dobar samo glavni glumac..

razlika je u scenariu..
jedno je kada se snima po delu koje je saga o porodici, pa je prica potpuno realna, a drugo je kad je lose izmastana tele novela.

Ne znam.....ova serija je za mene licno imala neku posebnu boju,nekakvu zalosnu neminovnost u propadanju starog sveta i zivota, nasuprot novom
Kao da je protkana tugom za necim sto je bilo, a nepovratno proslo i nije izdrzalo sudar sa novim, agresivnim i silnim
Jedan stari svet i stari zivot, prilicno surovo i neumitno prebrisan novim
Ali, mozda je to samo moja projekcija necega sto prezivljavam u sebi
A mozda je bas zbog toga serija tako uspesna jer zadire prilicno duboko u vecinu gledalaca a tamo vec nalazi razlicite okidace emocija

Ne znam.....ova serija je za mene licno imala neku posebnu boju,nekakvu zalosnu neminovnost u propadanju starog sveta i zivota, nasuprot novom
Kao da je protkana tugom za necim sto je bilo, a nepovratno proslo i nije izdrzalo sudar sa novim, agresivnim i silnim
Jedan stari svet i stari zivot, prilicno surovo i neumitno prebrisan novim
Ali, mozda je to samo moja projekcija necega sto prezivljavam u sebi
A mozda je bas zbog toga serija tako uspesna jer zadire prilicno duboko u vecinu gledalaca a tamo vec nalazi razlicite okidace emocija

dobra je, i meni se svidela
za dalje preporučujem Sulejmana :)

Cudno je bilo sto nije dosla glumica koja glumi Hajrije, ali na stranu to, nego je pomenuli nisu nijednom
Kako ja to vidim i sta mi govori iskustvo iz prakse, moguca su dva razloga. Prvi je da ih je zeznula i nije dosla, a potvrdila je.....sto mi je manje verovatno
Drugi je da se nisu dogovorili oko honorara....ali tu bi je bar pomenuli i izmislili neki izgovor
I treci, verovatniji, da se ona nesto raskantala sa producentima serije ili raskinula neki ugovor, pa su ovi zabranili i da se pomene.

Back