Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
JAdan Oguz. Ne mogu da shvatim da svi govore kako je on izdao Lejlu jer je otišao . Kakvo ogavno licemerje.

Da.
Još se pitaju kako je mogao da ostavi Hajrije ... ooo zemljo otvori se..
A ona je bila ogavna sa onim njenim sine, sine, ulizivala mu se, a nije tako osecala, pretvarala se. Sve zbog novca. Oguz je to osecao i znao, samo je cutao.

Uh, koliko plačem na scenu opraštanja Lejle i Oguza pred vratima, pre puta u Trabzon.
Driljiv rastanak, hvatanje Lejle za ruku, koju je uvek hteo da vodi.
Kada joj se tokom noći primakao licu, osetivši njen miris, njenu kožu, uzdahnula je čežnja u njemu.
Očaj.
I onaj odlazak, tačnije polažak, kada je zastao, i još jednom se okrenuo da je pogleda.
I "Volim te, i naše dete, nemoj to zaboraviti."
Uh, mnogo dirljivo.
Preplakah epizodu.

Uh, koliko plačem na scenu opraštanja Lejle i Oguza pred vratima, pre puta u Trabzon.
Driljiv rastanak, hvatanje Lejle za ruku, koju je uvek hteo da vodi.
Kada joj se tokom noći primakao licu, osetivši njen miris, njenu kožu, uzdahnula je čežnja u njemu.
Očaj.
I onaj odlazak, tačnije polažak, kada je zastao, i još jednom se okrenuo da je pogleda.
I "Volim te, i naše dete, nemoj to zaboraviti."
Uh, mnogo dirljivo.
Preplakah epizodu.

I ja.

I meni su bile dirljive scene koje je moonlight opisala.
I to kada je legao pored nje i prislonio svoje lice uz njeno, pazeći da je ne probudi...

A onda Ali Riza neka priča o tome kako ih je Oguz sve prevario, kako Lejlu nije voleo i kako će njegovo pravo lice da se otkrije.
Ko je on da priča o tuđim pravim licima?
To, što nije imao nikakvu mrlju u životu, ne daje mu za pravo da tuđe mrlje podvlači, uvećava, osuđuje.
On je odrastao u drugoj atmosferi, koja ga ja jednostavnije opredelila da bude u životu moralan (i samo to), i takođe uticala da njegovo sagledavanje sveta oko sebe bude crno-belo.

Sve, sve, i da je glumio ljubav i brigu za Lejlu, a zašto bi to radio kada niko ne vidi, pa ni ona...
Voleo je više i nežnije i muževnije nego Džem Nedžlu, ili Tashin Fikret.

Nervira me Ali Rizina izričitost. Tu osobinu ne volim ni kod koga da vidim, ni kod mladih, ni kod starijih, ni na seriji, ni na životu.
To, kada se nečija nedokazanost tumači kao ponositost... kada se nečija ograničenost predstavlja kao principijelnost...

Zar Ali Riza nije u pravu kad govori o Oguzovom drugom licu. On ima jedno lice za svoje zrtve i drugo ono pravo. Setite se samo Jamana. Ovamo abe, ovo ono, a tamo ga potkrada i spava mu sa zenom. Kao zaljubio se u Nedzlu pa onda siluje Lejlu. Pa onda obrnuto kao voli Lejlu, a u stvari merka Nedzlu. I na kraju sad je kao dobar zet, slizao se sa Hajrije, platio troskove Ali Rizinog lecenja, sav je predobar, a u stvari je ubica koji je poslao Sevketa na 24 godine robije. Ali Riza je potpuno u pravu.

Zar Ali Riza nije u pravu kad govori o Oguzovom drugom licu. On ima jedno lice za svoje zrtve i drugo ono pravo. Setite se samo Jamana. Ovamo abe, ovo ono, a tamo ga potkrada i spava mu sa zenom. Kao zaljubio se u Nedzlu pa onda siluje Lejlu. Pa onda obrnuto kao voli Lejlu, a u stvari merka Nedzlu. I na kraju sad je kao dobar zet, slizao se sa Hajrije, platio troskove Ali Rizinog lecenja, sav je predobar, a u stvari je ubica koji je poslao Sevketa na 24 godine robije. Ali Riza je potpuno u pravu.
Ma ko je u stvari AR da bude u pravu ili ne? Odakle mu pravo da sudi o ljudima? I na osnovu tog svog prava koje nema da kroji sudbinu drugim ljudima?

Nije bas tako. On je samo nesrecni lik koji sve vreme pokusava da se otrgne od bede, da nesto napravi u zivotu, da se dokaze drugima pre svega, pa onda i sebi.
U svemu tome biva surov, biva dvolican, biva los, ali pred kraj serije se nekako menja
Sa druge strane Tekinovi glume moralne velicine, a sami su pravili more gresaka.
Konacno, sede mu u kuci, razljebili se po onim divanima, zderu, piju, placaju njegovim parama sve, a onda ah, zaboga.....
Dno...

Najgore mi je to sada.
Pljuju ga, a sede mu u kući.
Što Ali Riza ne napiše da želi da ode, pa da odu.
Nego je i Nedžla došla, u kuću, a kako je poslednji put razgovarala sa Lejlom.
Naravno, Oguz jeste ubica, ubio je iz očaja, ai treba da ode u zatvor, ali hranio vas je, oblačio, i sad ga pljujete, a ne idet iz kuće.
Ja bih se spakovala i otišla.

Najgore mi je to sada.
Pljuju ga, a sede mu u kući.
Što Ali Riza ne napiše da želi da ode, pa da odu.
Nego je i Nedžla došla, u kuću, a kako je poslednji put razgovarala sa Lejlom.
Naravno, Oguz jeste ubica, ubio je iz očaja, ai treba da ode u zatvor, ali hranio vas je, oblačio, i sad ga pljujete, a ne idet iz kuće.
Ja bih se spakovala i otišla.

Upravo
Ovamo zderu, izlezavaju se, vucaraju se svi po kuci kao creva, a nikad mu nisu dali ni priliku da se popravi
Stalno je los pa los
A oni su stalno, dobri, pa dobri
Pa nije bas sve tako jednostavno

Ali Riza je 100% najodvratniji do sada. Još dok je bio zdraviji, dok je mogao da filozofira i priča bajke, i nije bio tako odvratan. A sada kad koluta očima i skiči, onako kao mešina od 180 kg. a svi oko njega kao kuce mašu repićima i gldaju u njega - to je nepodnošljivo.
Strvina mutava i dalje upravlja gomilom nesrećno vaspitanih života. Dno. Sad mu i Ferhunde dobra, brani njegovog nesposobnog sinčića ...

Back