Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Kakvu je izjavu dala i kada? Ne secam se. Kukala je sve vreme da joj ne vode batu...sta je ona mogla reci? Na kraju krajeva, otkud ona moze znati ko je ubica? Obojica su to priznali, samo jedan pred policijom.

svaka cast lejli
konacno i ona nesto pametno da uradi

a serija nije bas toliko realna
ne moze to tako ja sam ubio lalala
ima procedura
to je samo jedan od dokaza priznanje
parafinska rukavica konkretno
dal ima barutnih tragova na ruci
mogao je on da drzi pistolj
al nije pucao

bracni drug nije duzan da svedoci
a bre nije ni isto vanbracna zajednica i ljubavnica
vanbracna zajednica je kad nema zenu
al oguz ima zenu

Nije nikome zabila nož u leđa.
Podsetimo se da je Oguz bio spreman da se preda policiji, pošao je prema vratima, ali ih je Šefket sve iznenadio iskakanjem pred policijace.
Lejla je ćutala najpre zbog zbunjenosti, a onda dodatno ućutkana Oguzom, za koga smo konstatovali da je strah od zatvora apsolutno nadvladao sve u njemu, sva druga osećanja.
U poslednjim epizodama sa svih strana su ga stisli.
Ne mogu reći da mi je žao, ali imam neki oblik saosećajnosti prema njegovoj sudbini, mada je on u jednom delu sam izazvao loše događaje.
Obruč koji se steže oko njega je posledica njegovih postupaka. I pravda, da...

Pitam se da li bi Lejla osećala istu grižu savesti što joj brat nevin leži u zatvoru, da nije Ali Riza u ovom zdravstvenom stanju u kome je?
Možda bi, ali je Ali Rizina bolest pojačala njen osećaj krivice.
To sa Šefketom bila kap koja je prelila čašu i konačno slomila Ali Rizu. Bez toga bi možda bio još uvek zdrav.
Drugo, jer je on gleda sa prezirom, a ona bi sve podnela, ali to ne može.
Kada sam već kod ovoga, kad pogledam celu seriju, sva Ali Rizina deca su se stalno borila za njegovu ljubav, poštovanje, naklonost.
Na trenutke me njihova vezanost za oca zadivljuje, jer je nekako uzvišena, lepa, retka, ali sa druge strane, baš ta zavisnost od toga šta će Ali Riza da kaže ih je i sputavala da se dovoljno samoostvare i snađu u životu, pa su svi došli dotle dokle jesu.
Fali im svima samostalnost. Čak i Nedžli.

Ali Rizi, čiji je ceo svet izgrađen na kodeksu časti i čistog imena i obraza, značiće više da Šefket izađe iz zatvora, nego da ponovo ozdravi.
Snaga roditeljske ljubavi.

Oguz je pametan, osetio je da se nešto dešava između Ali Rize i Lejle.
Mislim da sluti da mu je Lejla ispričala istinu.
Najzad, on dobro poznaje Lejlu, i zna koliko je njoj važan i način na koji je otac gleda.
Pa tek onda ispravnost Oguzovih i Šefketovih postupaka...

Lejla je pokazala da je odrasla i da je ojačala.
Posle svih krhkosti i depresija, ona trezveno donosi odluku koja je prema svakom merilu ispravna.

To nikako ne znači da ona ne voli Oguza.

Mislim, pardoniraj kolko hoćeš, ali zar je nije na silu udao? Nije mu palo na pamet, ako je već znao kako je ranjiva, da je upita zašto i kako se to desilo? Nametnuo joj je osećaj krivice koji ju je kasnije terao da se po tome i ponaša. Da je za sve ona kriva. I da se stalno pravda tatici.Jos i kada se požalila mami da joj je loše u braku, zar joj Hajrije nije rekla da se može samo mrtva u sanduku vratiti kod njih?

Mislim, pardoniraj kolko hoćeš, ali zar je nije na silu udao? Nije mu palo na pamet, ako je već znao kako je ranjiva, da je upita zašto i kako se to desilo? Nametnuo joj je osećaj krivice koji ju je kasnije terao da se po tome i ponaša. Da je za sve ona kriva. I da se stalno pravda tatici.Jos i kada se požalila mami da joj je loše u braku, zar joj Hajrije nije rekla da se može samo mrtva u sanduku vratiti kod njih?

Pa zar nije ona kriva za sve. Prvo je sa onim likom ubila cicu motorom. Onda se vidjala sa Oguzom, a da niko nije znao za to, iskrala se iz Sedefinog stana da se vidi sa Oguzom. Sta sad tu Ali Riza da radi sem da je uda pa nek muz pazi na nju.

Pitam se samo sto li se prema ubistvu jednog mafijaskog ljigavog smrada od coveka, odnose kao da je ubio zivog sveca i od toga prave nevidjenu dramchinu, biblijskih srazmera
Katil, pa katil

/btw, moja pokojna baba iz Z.Srbije koristila je taj izraz "Katil" da opise nekontrolisanog, neobuzdanog coveka, nepredvidivih reakcija/ :)

Pa zar nije ona kriva za sve. Prvo je sa onim likom ubila cicu motorom. Onda se vidjala sa Oguzom, a da niko nije znao za to, iskrala se iz Sedefinog stana da se vidi sa Oguzom. Sta sad tu Ali Riza da radi sem da je uda pa nek muz pazi na nju.

Jeste, ponasale su se ko pustene s lanca kada su dosle u Istanbul, to stoji. Epizodu s motorom preskacem jer je AR tu postupio ispravno, da nije imali bi repove tog dogadjaja i sada. Sasekao je to u korenu. To sto se iskrala iz stana da bi se videla sa Oguzom, to svaka devojka radi kad tad. Poziv na caj je shvatila kao poziv na caj a ne kao nesto drugo. Zar je to lose? Desilo se sta se desilo, samim cinom udaje za Oguza, njoj je nametnut osecaj da je ona kriva za silovanje, batine i sve sto se lose desilo. Taj osecaj joj je nametnuo i podgrevao tatica, slep i gluv za osecaje svoje cerke. Zato je i pukla kasnije, prvo kada je nervno obolela a kasnije kada je raskinula sa Nazmijem, govorivsi svima STA SAM JA KRIVA?

Pitam se samo sto li se prema ubistvu jednog mafijaskog ljigavog smrada od coveka, odnose kao da je ubio zivog sveca i od toga prave nevidjenu dramchinu, biblijskih srazmera
Katil, pa katil

/btw, moja pokojna baba iz Z.Srbije koristila je taj izraz "Katil" da opise nekontrolisanog, neobuzdanog coveka, nepredvidivih reakcija/ :)
I ja se pitam...

Jeste, ponasale su se ko pustene s lanca kada su dosle u Istanbul, to stoji. Epizodu s motorom preskacem jer je AR tu postupio ispravno, da nije imali bi repove tog dogadjaja i sada. Sasekao je to u korenu. To sto se iskrala iz stana da bi se videla sa Oguzom, to svaka devojka radi kad tad. Poziv na caj je shvatila kao poziv na caj a ne kao nesto drugo. Zar je to lose? Desilo se sta se desilo, samim cinom udaje za Oguza, njoj je nametnut osecaj da je ona kriva za silovanje, batine i sve sto se lose desilo. Taj osecaj joj je nametnuo i podgrevao tatica, slep i gluv za osecaje svoje cerke. Zato je i pukla kasnije, prvo kada je nervno obolela a kasnije kada je raskinula sa Nazmijem, govorivsi svima STA SAM JA KRIVA?

pa kriva je.

Back