Nije nikome zabila nož u leđa.
Podsetimo se da je Oguz bio spreman da se preda policiji, pošao je prema vratima, ali ih je Šefket sve iznenadio iskakanjem pred policijace.
Lejla je ćutala najpre zbog zbunjenosti, a onda dodatno ućutkana Oguzom, za koga smo konstatovali da je strah od zatvora apsolutno nadvladao sve u njemu, sva druga osećanja.
U poslednjim epizodama sa svih strana su ga stisli.
Ne mogu reći da mi je žao, ali imam neki oblik saosećajnosti prema njegovoj sudbini, mada je on u jednom delu sam izazvao loše događaje.
Obruč koji se steže oko njega je posledica njegovih postupaka. I pravda, da...
Pitam se da li bi Lejla osećala istu grižu savesti što joj brat nevin leži u zatvoru, da nije Ali Riza u ovom zdravstvenom stanju u kome je?
Možda bi, ali je Ali Rizina bolest pojačala njen osećaj krivice.
To sa Šefketom bila kap koja je prelila čašu i konačno slomila Ali Rizu. Bez toga bi možda bio još uvek zdrav.
Drugo, jer je on gleda sa prezirom, a ona bi sve podnela, ali to ne može.
Kada sam već kod ovoga, kad pogledam celu seriju, sva Ali Rizina deca su se stalno borila za njegovu ljubav, poštovanje, naklonost.
Na trenutke me njihova vezanost za oca zadivljuje, jer je nekako uzvišena, lepa, retka, ali sa druge strane, baš ta zavisnost od toga šta će Ali Riza da kaže ih je i sputavala da se dovoljno samoostvare i snađu u životu, pa su svi došli dotle dokle jesu.
Fali im svima samostalnost. Čak i Nedžli.
Ali Rizi, čiji je ceo svet izgrađen na kodeksu časti i čistog imena i obraza, značiće više da Šefket izađe iz zatvora, nego da ponovo ozdravi.
Snaga roditeljske ljubavi.
Oguz je pametan, osetio je da se nešto dešava između Ali Rize i Lejle.
Mislim da sluti da mu je Lejla ispričala istinu.
Najzad, on dobro poznaje Lejlu, i zna koliko je njoj važan i način na koji je otac gleda.
Pa tek onda ispravnost Oguzovih i Šefketovih postupaka...
Lejla je pokazala da je odrasla i da je ojačala.
Posle svih krhkosti i depresija, ona trezveno donosi odluku koja je prema svakom merilu ispravna.
To nikako ne znači da ona ne voli Oguza.