Kablovski Intertet (SBB)

davno poce ova tema :)
vredi li trositi reci na opis doticne kompanije ili
treba samo pogledati njihovu knjjigu utisaka (jednu od mnogih - brzo se trose)

prosta stvar imaju monopol i rade sta hoce, tako to ide:dash:
ja sam korisnik sbb-a osam godina samo zato sto nemam alternativu za tako dobar net.

ali kao i sve drugo i net se polako uslovljava
i nije im dosta sto je izbor tv kanala nula,
sto se niko ne pita koje kanale da bi da gleda,
ili sto je cena od sto dinara dosla na osamsto.

iptv je alternativa ako imate jedan tv.

U međuvremenu se napredovalo, pa smo došli do "malo" bržeg interneta :-))) Šuška se da od 1.11.2009. SBB sprema mnogo bolju ponudu internet paketa :) tj., da će osnovna ponuda podrazumevati brzine od 4, 8, 12, 16 Mb/s, što znači duplo veće brzine za isti novac :))) Uvode i DOCSIS 3.0, pa ako bude tako, to znači da će korisnici SBB-a imati pakete i nekoliko puta brže od najjačeg ADSL paketa Telekoma. :)

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11857689&postcount=18
Plaćenik!

Nije baš da nije, ali se po zadatku registrovao na veliki broj domaćih foruma da bi reklamirao svoju firmu. To sam dokazao i linkovima koji su mi obrisani.
Guglajte sami njegov nick i reč "SBB" pa ćete svuda naći po jednog "običnog korisnika" sa istim nickom koji, eto, kao, hvali SBB, jer je "zadovoljan" (u stvari je dobio maltene džabe jako brz net).
"Prljavi" marketing.

davno poce ova tema :)
ili sto je cena od sto dinara dosla na osamsto.

iptv je alternativa ako imate jedan tv.

Verovatno nismo jedini koje zanima zašto je pretplata sada 745 din?!?
Ja ništa u kvalitetu nisam primetila, čak mi se često u poslednje vreme dešava da se B92 zameni RTS1 kanalom i to tako traaaaje...

Što se tiče IPTV-a, korisnik sam i te usluge i stvarno sam prezadovoljna. Kako imam jedan TV meni to potpuno završava posao :)

Imam SBB vec nekoliko godina i ovde u Sapcu su bili super do pre par meseci. Ovo sad sto se desava je blago receno KATASTROFA. Prvo je pocelo sa internetom gde je posle toliko godina odjednom usporio i torkira. Lepo i kulturno ih nazovem a oni kao nesto proveravaju i jave da je sve OK i da im nije jasno sta se desilo a meni u tom momentu internet proradi. Posle 3 nedelje se desila ista stvar gde sam pustio speedtest i skontao da je protok usporio i da onog momenta oni "proveravaju konekciju" internet proradi brzinom kojom sam i platio. Svaki put se pravdaju tehnickim problemima i cak mi obecaju kako ce poslati nekog da to proveri i na tome se uvek zavrsi. Posle 3ceg puta nazovem centralu u BG a oni mene ponovo vrate na moje lokalne. I tad sam skontao da nemam kome da se zalim. E sad je poceo problem i sa kablovskom, sve cesce se desava da vecina kanala nema signala i pocinje da me nervira opasno. Danas sam otisao da uplatim net i skontao koliko ih ljudi nepada zbog isitih stvari a oni kuliraju. Poceli su neki i da otkazuju kablovsku jer se pojavio dobra lokalna firma kojoj svi hvale i internet i program. Kako stoje stvari verovatno cu se i sam prebaciti kod njih a SBB koji ni fiskalne racune ne izdaje cu trajno da zaboravim!

SBB-ima jadnu mrežu u pojedinim delovima grada pa zato i imate problema sa internetom,sve dok ih zakon ne natera da propisno izgrade mrežu imaćete ovakve probleme-ja koji radim tamo nikade ne bih uzeo njihov internet...dakle sve te "popravke","restovanje" i sl,je samo privremeno resenje problema,uostalom uđite na adresu 192.168.100.1 pa pgledajte parametre vaseg modema,ukoliko je power lewel preko 55db, SNR-sgnal šum preko 30 db i direktni signal ispod -11 ili prekp +11 imate problem

Ja kukam na SBB !!!
Imam problem i ako neko moze da mi pomogne neka pomogne.
Dok sam bio običan kućni korisnik radilo je sve kako treba 4mb/256 ukazala mi se potreba da hostujem svoje sajtove a imam firmu pa sam paket prebacio na busine 8mb/352 da bih dobio Fix IP i dobih vec 6 meseci
imam problem svake subote u 24.00 internet surf mi prestaje raditi. Dok mi se sajt i dalje vidi (bar mislim) video se kad sam proveravao poslenji put. i surf ponovo pocinje da radi u nedelju u 24.00 znači dali je moguće da busines korisnike isključuju nedeljom. Sa njihovim supportom sam se svađao i svađao ali ništa nisam postigao.

Stvar sam rešio na sledeći način ( rešenje je bezveze ) timer koji na svaka dva sata isključi modem na 15Min. POSTOJI LI NEKO PAMETNIJE REŠENJE OD OVOG ?
TJ. Da li neko zna u čemu je trik? Modem je linksys cm100 ali na njegovoj adresi nemam reboot. kao ni bilo koju drugu opciju da ga online restartujem.

P.S. Molio bih sve koje imaju sličan problem da se jave.

Ja kukam na SBB !!!
Imam problem i ako neko moze da mi pomogne neka pomogne.
Dok sam bio običan kućni korisnik radilo je sve kako treba 4mb/256 ukazala mi se potreba da hostujem svoje sajtove a imam firmu pa sam paket prebacio na busine 8mb/352 da bih dobio Fix IP i dobih vec 6 meseci
imam problem svake subote u 24.00 internet surf mi prestaje raditi. Dok mi se sajt i dalje vidi (bar mislim) video se kad sam proveravao poslenji put. i surf ponovo pocinje da radi u nedelju u 24.00 znači dali je moguće da busines korisnike isključuju nedeljom. Sa njihovim supportom sam se svađao i svađao ali ništa nisam postigao.

Stvar sam rešio na sledeći način ( rešenje je bezveze ) timer koji na svaka dva sata isključi modem na 15Min. POSTOJI LI NEKO PAMETNIJE REŠENJE OD OVOG ?
TJ. Da li neko zna u čemu je trik? Modem je linksys cm100 ali na njegovoj adresi nemam reboot. kao ni bilo koju drugu opciju da ga online restartujem.

P.S. Molio bih sve koje imaju sličan problem da se jave.

DA IMA!!! :)
Tvoj modem izgeda ovako slika 1
kb17322-001_en.png

Resenje za tvoj modem je da ga resetujes na reset vidi sliku 2
kb17322-013_en.png

Uz pomoc obicne olovke, cackalice itd resetuj modem na fabricka podesavanja (zabijes u rupicu :D ). Ako se ponovo desi da nemas surf (kako ti navodis) to je zato sto ti server SBB salje rom paket u modem i tada imas zabranu. ( busines korisnik zapravo NE RADI U TO DOBA REALNO) Ali probaj.
Pitam se zasto si uoposte prihvatio da budes busines korisnik (busines paket) kada je bolja mreza za privatne korisnike, a mozes da dobijes i staticku IP Adresu za 600 din. plus imas u ponudi i upload buster za samo 900 din. Mani se busines paketa sranje je.

Ako hoces pomoc proizvodzaca modema, evo ti njihova web adresa: LInk http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/CM100

Pomoc i on loine podrsa Link javascript:showHideDetailsDiv('livechat');%20sendTabLoad('livechat');

Poslednja izmena:

Back