K A P E (latinica)

Nisam hteo da kazem da je buki ispao glup u drustvu, nego onako... da kazem nesto.

E tako sam ja jednom... Sad cu ovo da vam ispricam, jes' da nema veze sa temom, ali ima veze sa tim da niko nije hteo da kaze ono sto smo svi videli... malo skretanje sa teme, oprostite mi -
Elem, vozim se ja tako nekim kombijem od Loznice prema Malom Zvorniku... Tu sa mnom neka grupa klipana; vreme neko tmurno, magla, sta li... Cutimo svi i gledamo kroz prozor.
I vidim ja ide automobil prugom pored puta. Pa ga vidim kako ide s druge strane kombija, kako pruga predje na drugu stranu... Pa se okrenem oko sebe, a svi cute, kao ne vide.
Pa kazem - ''Jelte momci, je l' sam ja ono bas prso, il' ide auto pored nas prugom?''
Tu ti oni graknu kako su svi primetili, ali nisu smeli da kazu.

I dockan sam saznao da je taj automobil jedna stara Volga, koja, kad joj se skinu gume, knap pasuje na sine. I svakoga dana neko ide njome od Loznice do M. Zvornika i nazad.
Uredno se spusti rampa da Volga prodje, pa se podigne, pa opet tako... nekoliko puta.

Eto, ovo sam pozeleo da podelim s vama. Mozda nije interesantno, ali ne zamerite.

kako nije interesantno! a još je interesantnije što ću ja sad da se napravim pametna i da kažem:

pa da, to ti je moderna dresina*!!!

*dresina je ono na čemu se mile, bole i micko voze u crtaću "generalova radnja"

Znamo sta je dresina, buki i ja smo veliki, rasli smo dok su se upotrebljavale razne reci.

Nisam uslikao, tada nisu postojali ovi mali aparati sto ne ide film u njih.
Ali sam hteo da napravim reportazu o tome... Hteo sam da napravim seriju reportaza o zanimljivostima na koje sam nailazio, ali nisam nista realizovao, jer se ne bavim tim poslom i ne umem da pravim reportaze.
Ali imao sam dobru volju.

i ja isto...al ih uvek izgoobim.....šal mi ispao pre neki dan na stepeništu pa je neko vezao oko ograde da ga nađem......kao...jao vidi neko izgoobio isti šal kao moj.....najviše mi žao jedne laponske kape crno-sive....više sive....koju sam negde zaboravio prošle godine...soomnjam i kod koga........ pre nedelju dana sam koopio jednu na boolevaru običnu kapu...ali mi je mala....devojčica kaže da mi je velika glava...a da je kapa normalne veličnine....i pošto je mala....onda se podiže uvis.....onda mi boodu gole uši.....kačkete isto volim...ali oni nisu za zimu....kad sam imao doogu kosu...onda sam nosio topao kačket naopačke.....

Back