Juventus

Jos ovo da dodam...

parody.jpg

Jes da sam rekao da se necu zaliti na sudije, ali...:)

Sa ovim se ne bih bas slozio... Dobro je odigrao kod gola, posle je bio nonsalantan previse... Neozbiljno se ponasa, kao da igra negde na vasaru...
Ja sam gledao samo drugo poluvreme, a tu je bio odličan ... Nekoliko presečenih lopti, borio se do kraja, ima par fantastičnih dodavanja (ono spoljnom za Jakvintu), i jako dobar je protok lopte bio dok je on vukao konce ...

Markizio zmaj... Igra decko za orden, uz De Rossija i Pirla najbolji italijanski igrac sredine terena...
Pa ove sezone igra u boljoj formi od svih ostalih, i ubedljivo naš najbolji igrač ... Ako ovako nastavi, verujem da će biti uz De Rosija glavna karika Italije u Africi ...

J.gb. treba biti realna i reci da su igrali kao pic.ke... Ovo se ponavlja iz utakmice u utakmicu od kada smo dosli iz Serie B, igramo dobro, dominiramo dok ne postignemo gol, posle toga se povlacimo i panicno branimo... Veoma bledo izdanje, a i ovako se gubi titula... Kako igramo i kakav pristup imamo, sve sam manji optimista...

Inace, Fabio Cannavaro nenormalno fali, sa njim je sve nekako mirno pozadi, nema panike...

J.gb. treba biti realna i reci da su igrali kao pic.ke...
Nisam sve gledao, ali ako ćemo realno Bolonja je zaslužila bod, jer od onoga što sam gledao Bolonja je imala bolje šanse (mada je i Mauro pogodio stativu pred kraj), nego je glupo primiti gol iz poslednje akcije na meču ... Da su ga dali ranije ne bih toliko kukao, ali ovako je šteta ...

Ovo se ponavlja iz utakmice u utakmicu od kada smo dosli iz Serie B, igramo dobro, dominiramo dok ne postignemo gol, posle toga se povlacimo i panicno branimo... Veoma bledo izdanje, a i ovako se gubi titula... Kako igramo i kakav pristup imamo, sve sam manji optimista...
ja sam optimista, i mislim da uz pošteno suđenje nama i Interu sigurno uzimamo titulu ... Kao prvo, ni Inter ne briljira, imaju i oni svojih mana, te ne treba strahovati od njih uopšte ... Kao drugo, fali nam dosta važnih igrača, a i bez njih smo odlično počeli prvenstvo, a kad se oni vrate ekipa može biti samo bolja ...

Ovo je Ferari prva sezona na klupi, te prostora za napredak itekako ima ...

Inace, Fabio Cannavaro nenormalno fali, sa njim je sve nekako mirno pozadi, nema panike...
Fabio je igrač kome nenormalno leži kalčo, koji doktor za odbranu u kalču gde se dosta polaže na taktiku, tako da zaista sa njim odbrana deluje sigurnije ...

Jedini pravi problem su bekovi, i podhitno treba dovesti kvalitetnog desnog beka, jer dok se Kaseres privikne na kalčo, mogu izgubiti dosta bodova kao danas ...

I drago mi je da je Tre dao još jedan gol, ovo će mu dobro doći za meč protiv Bajerna ... Samopouzdanje mu je sada na najvišem nivou ...

ja sam optimista, i mislim da uz pošteno suđenje nama i Interu sigurno uzimamo titulu ... Kao prvo, ni Inter ne briljira, imaju i oni svojih mana, te ne treba strahovati od njih uopšte ... Kao drugo, fali nam dosta važnih igrača, a i bez njih smo odlično počeli prvenstvo, a kad se oni vrate ekipa može biti samo bolja ...

Da, cinjenica dje da cemo biti konkurentiji interu ove sezone, manje zbog nase igre i pristupa istoj, koliko zbog toga sto inter ima svoje slabosti...

Jedini pravi problem su bekovi, i podhitno treba dovesti kvalitetnog desnog beka, jer dok se Kaseres privikne na kalčo, mogu izgubiti dosta bodova kao danas ...

Kaseres ne ume da igra desnog beka, koliko samo ga pratio pretprosle sezone u Recreativu, on je igrao stopera i bio je zaista sjajan, danas ga gledam, njemu Camoranesi daje instrukcije,sto se tice kretanja i izvodjenja lopte... A i sa njegove strane je usledio centarsut kod gola, Zebina je odigrao odlicno i ako ostane zdrav prvi pik za desnog beka do kraja sezone, a onda dovesti nekoga...

I drago mi je da je Tre dao još jedan gol, ovo će mu dobro doći za meč protiv Bajerna ... Samopouzdanje mu je sada na najvišem nivou ...

Ovo mu je vec 3 gol ove sezone, dosta je trcao i vracao se nazad, sto nije karakteristicno za njega, vidi se da je zeljan igre...

A sto se tice Amaurija, jos jedna ocajna partija, ajde sto ne daje golove, ali vise nije koristan za ekipu, ne pravi visak, driblinzi mu ne prolaze, pravi faulove u napadu... Jeste da ga ne volim previse, ali voleo bih da da krene gol, ne zbog njega samog koliko zbog ekipe, posto igra non stop, a ne koristi timu, ovako golom ce valjda probiti tu psiholosku barijeru i poceti da ih daje i ujedno bude koristan...

Da, cinjenica dje da cemo biti konkurentiji interu ove sezone, manje zbog nase igre i pristupa istoj, koliko zbog toga sto inter ima svoje slabosti....
Meni se sviđa naša igra ... Može to još bolje naravno, ali i ovako je odlično ...

Kaseres ne ume da igra desnog beka, koliko samo ga pratio pretprosle sezone u Recreativu, on je igrao stopera i bio je zaista sjajan, danas ga gledam, njemu Camoranesi daje instrukcije,sto se tice kretanja i izvodjenja lopte... A i sa njegove strane je usledio centarsut kod gola, Zebina je odigrao odlicno i ako ostane zdrav prvi pik za desnog beka do kraja sezone, a onda dovesti nekoga...
Možda može da se navikne, Ferara je uspešnio igrao i desnog i centralnog beka, tako da će imati šta i da ga nauči ...

A sto se tice Amaurija, jos jedna ocajna partija, ajde sto ne daje golove, ali vise nije koristan za ekipu, ne pravi visak, driblinzi mu ne prolaze, pravi faulove u napadu... Jeste da ga ne volim previse, ali voleo bih da da krene gol, ne zbog njega samog koliko zbog ekipe, posto igra non stop, a ne koristi timu, ovako golom ce valjda probiti tu psiholosku barijeru i poceti da ih daje i ujedno bude koristan...
Mislim da ga Ferara baš zbog toga i drži u postavi, jer jedan gol je dovoljan da on ekslodira, a moraće doći kad tad ... Prvi deo prošle sezone je bio možda i najbolji igrač kod nas, tako da mu kvaliteta sigurno ne manjka ...

Meni se sviđa naša igra ... Može to još bolje naravno, ali i ovako je odlično ...

Dok ne damo gol igramo odlicno, posle se transformisemo u ekipu koja ne lici na sebe i koja se panicno brani,ne kazem da treba sada da plenimo lepotom ceo mec, ali ako znas da ti je odbrana najslabiji deo tima, da bekove gotovo nemas, onda ili umrtvi igru, ali drzi loptu, ili napadaj, daj jos jedan gol, pa se onda brani...

Mislim da ga Ferara baš zbog toga i drži u postavi, jer jedan gol je dovoljan da on ekslodira, a moraće doći kad tad ... Prvi deo prošle sezone je bio možda i najbolji igrač kod nas, tako da mu kvaliteta sigurno ne manjka ...

Dosta ga je drzao... Mislim da mu sledi hladnjenje....

Prosečna tekma, sa malo šansi gde su jedino Riberi i Roben pokušavali nešto ... Jakvinta i Kamoranezi po jedan dobar šut i to je to ...

Uglavnom, sa 6 bodova protiv Haife, i još 3 ili 4 protiv Bordoa na strani i Bajerna kući prolaz ne bi trebao da dođe u pitanje ...

Dobar rezultat, slaba igra, pogotovo u prvom, ali bolje nije moglo, s'ozirom na ekipu, da smo napali verovatno bi izgubili... Capitano izgleda out jos 40ak dana... Mozda jednom skupimo najbolju postavu ove sezone...:thumbdown:

Poslednja izmena:
Kamoranezi je bio najbolji po meni iz vaseg tima... Dobra je bila sansa Trezegea...
Jakvintu bih sjeo na klupu a uveo Amaurija...jer vam Vincenco kvari igru samo tako...

Stize vam brzo Sisoko...to je dobra vijest...

Зашто бре коче малог Ђовинка, па нек пусте лептирића да игра, синоћ сте изгледали жалосно споро, Дијего вам је извлачио просек. Право је чудо како ни једном Рибери или Робен нису уфурали који гол.

Mozda zaigra Seba sada kada nema Alea,ali ovo sto je igrao do sada bilo je strasno slabo...U Minhenu ga nije bilo ni na klupi...
@GRIZLY
Napadacev zadatak je da daje golove,Iaquinta to radi,Trezeguet to radi,Amauri ne radi,evo vec 8 meseci,on koci i kvari igru,ne Iaquinta...

Ma daj bre, tek je početak sezone, izgubili smo na teškom gostovanju, Palermo je morao kad tad da proradi, i nije smak sveta ...

Ne žeš sad na osnovu ovoga određivati pobednički mentalitet, jer protiv Rome je bio na nivou ... Kad pomenu Ranijerija, čovek u 5 mečeva sa Romom ima tri pobede i dva remija, i ako je neko sposoban da ih vrati u trku za sam vrh, onda je to on ...

Pa jbbt, Inter ima svega dva boda prednosti, i to ta dva što su dobili u zadnjem minutu, a mi smo prosuli bodove u zadnjem ... Neće tako biti cele sezone, prema tome nema razloga za paniku ... Ovo je Ferari prva sezona na klupi, i ne možeš očekivati sve pobede i idealne rezultate, pogotovo sa Zebinom i grigerom na desnom beku ... Juče je Palermo igrao zgusnuto u sredini, ostavljao prostor za naše bekove, a pošto su bekovi ispod proseka, Palermo je izvukao povoljan rezultat ... Bravo za Zengu, iskoristio je jedinu slabu tačku Juvea ...

"i to ta dva sto su dobili u zadnjem minutu, a mi smo prosuli bodove u zadnjem"
Pa o tome ti pricam...inter odigra lose i dobije,Juventus odigra dobro i osvoji bod... Nisam ocekivao promenu preko noci,igraci su navikli da se na gostovanja ide po bod,a ako se dobije puna kapa,trebace vremena da se sve vrati na svoje.
Jos da dodam,nekako na terenu ne deluju kao kompaktna celina vec kao umorna raspala banda...

Del Piero je vec povredjen, povredio se Marchisio, izgleda da i Buffon mora na operaciju, Sisoka nema vec 7 meseci, Cannavaro je bio povredjen, kao i Diego, da dodam vecite pacijente bolnice u Torinu, Salihamidzic i Zebina, i naravno povrede od prosle sezone... Zaboravljeno je savezu da se prijavi lek protiv ujeda pcele koji je uzeo Cannavaro, a sadrzi kortizon, koji se smatra doping sredstvom i zabranjen je, tako da mu preti suspenzija, amda od toga izgleda nece biti nista
...
Nesto je opasno trulo u Juventusu, ili nesto manje verovatno je da postoji krtica koja radi na stetu kluba, ali to mi vise deluje kao teorija zavere i naucna fantastika...:D

Inace listajuci italijanske forume, nacuo sa da na leto dolazi do totalnog remonta ekipe, John Ellkan ce valjda napraviti cistku, posto je stvorena odlicna finansijska potpora,s'obzirom da je Fiat izasao iz ove recesije kao glavni gigant u tom polju(ne razumem se previse u to, tako da mozda gresim...:))
Prodace se TIago, Sissoko, Poulsen, Grigera, Molinaro i ostali biseri, kao i matori igraci izuzev Del Piera...
Dakle ostace Buffon, Ale, Marchisio, Diego, Chiellini i verovatno Melo, uz par dece koja ce ciniti back up... I krece se od 0 bez obzira kako se zavrsi ova sezona... To bi znacilo da smo spicili 3 sezone u vetar, kao da ih nije ni bilo, osim naravno kolicine izgubljenog novca... Totalni amaterizam... Ovo jesu tracevi, ali moram malo da ozivim temu...:)

Inace vec se zna da dolazi do rokade vec krajem oktobra u strukturi kluba, Gigli odlazi u penziju, na mesto predsednika dolazi Blanc, a na Blancovo mesto izgleda stize Marino...

Poslednja izmena:
Prodace se TIago, Sissoko, Poulsen, Grigera, Molinaro i ostali biseri, kao i matori igraci izuzev Del Piera...
Dakle ostace Buffon, Ale, Marchisio, Diego, Chiellini i verovatno Melo, uz par dece koja ce ciniti back up... I krece se od 0 bez obzira kako se zavrsi ova sezona... To bi znacilo da smo spicili 3 sezone u vetar, kao da ih nije ni bilo, osim naravno kolicine izgubljenog novca... Totalni amaterizam... Ovo jesu tracevi, ali moram malo da ozivim temu...:)
Ovi gore i treba da se prodaju izuzev Sisoka, jer je mlad igrač, a jedan je među boljima na svojoj poziciji ... Melo, Markizio, Sisoko i Diego treba da čine jaku sredinu za narednih 5-6 godina, sa Sebom i Iagom u rotaciji ... Najveći idiotizam ove uprave je Krišito, jer je već igračina i može biti samo bolji, a ako nemaju plan da ga vrate u Juve (jer ja ne znam njegov status) onda su idioti što nisu odbranu ojačali ... Sa Krišitom i Kjelinijem na centralnim bekovima, De Čeljeom levo, ostao bi samo problem desnog beka i to treba biti prioritet u januaru ... Ariaudo neka bude alternativa štoperima, a možda i on postane igračina i zasluži svoje mesto u timu ... Nisam ga puno gledao, ali ono što sam video je odlično ...

NIsu spičene tri sezone u vetar, tj. jesu ako gledaš površno ... Juve se vratio iz serije b, sa okrnjenim timom, bez 6 standardnih prvotimaca koji su bili svetska klasa u tom trenutku (Kanavaro, Tiram, Zambrota, Emerson, Vijera i Ibra), i umesto da su menjali jednog po jednog kako se koji istroši (Ibru verovatno ne bi ni menjali), morali su da naprave potpuno nov tim ... Kad tome dodaš nenormalan broj povreda, i suđenje koje je bilo blago rečeno kriminalno, onda ne mogu da kažem da su te sezone propale, jer protiv nekih stvari se nije moglo ... Bile bi propale da je npr. suđenje bilo odlično, a da Juve nije izborio LŠ bar jedne godine, i da nije napravljena baza za budućnost - Kjelini, De Čelje, Seba, Markizio, Sisoko, Diego i Melo + možda Krišito ...

Pogledaj samo Milan, koji nema nikakav plan i program kako da se oporavi, koji je prodao najboljeg igrača za nenormalne pare, a doveo prosečnog Huntelara, a osim Patoa i Silve, nemaju baš igrača koji će im biti oslonac u narednim godinama, jer od Ronaldinja teško da mogu očekivati išta, Prilo, Gatuzo, Nesta, Zambrota, Inzagi, Sedorf i golmani su im matori, a Berluskoni ni eura da izdvoji na pojačanja ... Mislim da smo u daleko boljoj situaciji nego oni ...

Sa druge strane, Inter je najviše profitirao kalčopolijem, napravili su neke fantastične poteze, nisu više sprdnja od kluba, ali su daleko od šampionskog kakvim se smatraju ... Da su oni bili u situaciji Juventusa, ne bi se oporavili bar deset godina ... U LŠ i dalje ne mogu do četvrt-finala, a od ekipe koja 'dominira' jednom od najjačih liga na svetu to je ispod minimuma ... Juve i Milan kad su dominirali u Evropi, dominirali su i u LŠ-a tokom 90-ih ...

Zbog svega toga ja ne bih rekao da su ovo izgubljene godine, nego da se iz onakve situacije, uz onakvo suđenje, iz silne povrede, nije moglo da uradi nešto više ...

Pa izgubljene su ako je tacno ovo sto se radi... Posto se ponovo krece od nule... Dakle sve sto je kupljeno prodaje se, ostavljaju se samo Diego i Melo od skoro kupljenih, izgleda da stize ponuda za Sissoka iz Barcelone, a mi planiramo da dovedemo Mascerana, Sissoka nema vec 7 meseci, svaku 2-3 pravi zuti karton, u januaru je Africku kup nacija, koliko ce on skupiti meceva ove sezone?

Relativno sam ja zadovoljan povratkom sa dna, bilo je to expresno, retko koji tim na svetu bi se oporavio ovako brzo... Mislim da se do sada pravila ekonomska podloga za mocan Juve, oslanjanje na prosecno kvalitetne igrace i mlade snage, od iduce sezone to se menja... Ali sada treba krenuti dalje... Napraviti sledeci korak a ne stagnirati...

Zaboravio sam da spomenem, da se Lippi vraca u klub, preuzima neku funkciju, mozda onu koju je imao Boniperti u triadi, uglavnom on ce voditi glavnu rec, siguran sam...

Bufon mora na operaciju kolena
Golman torinskog Juventusa i reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon saopštio je da će u skorijoj budućnosti morati da se podvrgne operaciji kolena.

"Koleno mi je veoma oštećeno i izvesno je da ću morati na operaciju. Pokušaću, ipak, da je odlažim što je duže moguće", rekao je 31-godišnji Bufon po povratku iz Irske. Fudbaleri Italije su u subotu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, igrali nerešeno sa selekcijom Irske (2:2) i tako osigurali plasman na predstojeći Mondijal u Južnoj Africi.

Bufon je tokom čitave prošle sezone imao problema sa povredama i malo je branio, ali je uspeo da se vrati u vrhusnku formu. Iskusni golman je svojim odličnim odbranama znatno doprineo dobrom startu Juventusa u italijanskoj Seriji A.

"Plan mi je da operaciju odložim do decembra, da bih branio u derbiju protiv Intera. Nadam se da će koleno izdržati do tada", rekao je Bufon, koji je u karijeri 99 puta nastupio za selekciju 'Azura'.

Juve opet kiksnuo,1-1 sa Fiorentinom...Moje misljenje da Juventusu treba sveza krv u vidu nekoliko novih igraca,naravno kvalitetnih.Negde sam procitao da na leto 2010 se u Juventusu sprema veliko ciscenje i remont ekipe.Navodno ce doci Marcelo Lipi da bude sportski direktor,a prica se da Juventus hoce da dovede Maskerana,Dzeka i jos neke igrace...

Nije to neki kix,Fiorentina je solidan tim,do trenutka kada smo izjednacili bili su pojedeni,ali dzaba kada u napadu imas 2 panja,koji sa 3m i m,nadju nacin da ne daj gol,u tome je razlika izmedju intera i juvea danas,juve nema pravi mentalitet a inter ga ima,inter nije bio puno bolji sinoc od geneo nego mi ,bili su losi protiv udina,gori nego mi protiv viole,ali su oba meca dobili. Slicna situacija kao do pre 3-4 sezone,samo su uloge zamenjene.

Nisam mislio da je sad sramota sto ste igrali nereseno,ali ekipa koja hoce trofeje mora da pobedjuje sve,ne bitno da li je jaca ili slabija ekipa protivnik.Fiorentina jeste odlicna ekipa i nikako nije za salu,ali kao sto rekoh vi pretendujete na skudeto,tako da...U pravu si to da Inter sada i kada odigra lose uglavnom pobedi,dok sa Juventusom to nije slucaj.Sto se tice utakmice sa Djenovom tu se vidi ko je velika ekipa,svaka cast Djenovi,ali Inter je jednostavno koristio svoje sanse i davao golove,surovo kaznjavajuci svaku gresku Djenove....Ostajem pri stavu da Juventusu trebaju pojacanja ako hoce da bude konkurent za trofeje.Treba im recimo 2-3 nova igraca,poput Maskerana,Dzeka i recimo jos jednog dobrog defanzivca,onda bi bili bas jaki...

Back