Juventus

Mislim da je to patka, koliko mi se cini to je i Secco potvrdio, steta, a bas nam je potreban takav jedan bek...
Toliko Brazilaca nismo imali u celoj istoriji, tako da možda je i bolje ako Rafinja ne dođe, jer velika je verovatnoća da će orgijati po klubovima kao ovi iz Milana :D ...

Inace danas je bilo izvlacenje za grupnu fazu CL, Juventus je u grupi A, sa Bajernom, Bordoom i Makabijem, grupa je gotovo ista kao ona 2004/5, samo sto je umesto Francuza, tada bio Ajax...
Znači 5 rutinskih pobeda po 1-0, i onda poslednju tekmu odmaramo ...

Toliko Brazilaca nismo imali u celoj istoriji, tako da možda je i bolje ako Rafinja ne dođe, jer velika je verovatnoća da će orgijati po klubovima kao ovi iz Milana :D ...
Ma Ciro bi zaduzio Chiellinija malo da ih vaspita...:)

A ne mogu vise da gledam onu panjinu Grigeru po desnoj strani, ne mogu, samo se nadam da ce se Caceres ustaliti na beku, kakav god da je od onog kvazimoda da gori bude ne moze...

Steta sto smo propustili priliku da dovedemo De Silvestria, otisao u Fiorentinu...

Znači 5 rutinskih pobeda po 1-0, i onda poslednju tekmu odmaramo ...

A kada krenu eliminacije neka bude kao '96 i ja zadovoljan...:)

Poslednja izmena:
U Rimu, vucica je porazena, Brazilska veza je bila prejaka... 3-1 za Juventus, uz jos mnogo prilika i na jednoj i na drugoj strani... Fenomenalni Diego sa 2 gola i Felipe Melo za Juventus, dok je De Rossi iskoristio konfuzno stanje u timu Juventusa i postigao pogodak za Romu...

Sve u svemu Juventus izgleda veoma kompetetivno, i jedini je, ako je suditi po ova 2 kola koji moze da prekine interov niz, ali jos je rano govoriti... Uz to Juventusu fali Momo Sissoko, kao i Del Piero, koji je bio na klupi, ali jos uvek je nedovoljno oporavljen...

Stvar koja me brine je fizicka sprema, Juventus je, od kada ga ja pratim, uvek bio jedna od najspremnijih ekipa na svetu, a tu mi sada deluju dosta slabo...

Takodje Juventusova odbrana vapi za bekovima, De Ceglie je ocajan, Grigeru znamo od ranije...

Poslednja izmena:

Odlična tekma bila, sa dosta šansi, i 4 super gola ... Felipe Melo najbolji kod nas, mnogo lopti presekao, ima odlično čita igru i lagano uzima lopte, a lep gol je dao ...

Diego majstorčina, dva super gola dao, i stvorio nekoliko šansi ... Kad bi samo Ćiro uigrao njega i Đovinka, bili bi najjači tandem u kalču ... Amauri i Jakvinta (lepa asistencija) su takođe odlično odigrali, i šteta što nisu bar jedan gol dali od onih silnih šansi ...

Za mene je ipak Điđi junak meča, i ona njegova fantastična odbrana Totiju, jer ko zna dal bi ih stigli da su poveli 2-1 na samom kraju poluvremena ...

Takodje Juventusova odbrana vapi za bekovima, De Ceglie je ocajan, Grigeru znamo od ranije...
De Čelje je vrlo dobar napred, ima možda i najbolji centaršut u ligi, i ne troši lopte uzalud, dok nazad stvarno pliva ... Čim se vrati Sisoko biće to bolje, jer Melo i Sisoko će da pokriju svaki njegov izlet napred, dok Tiago to ne može ...

Povreda Markizia izgleda nije ozbiljna ...

Diego majstorčina, dva super gola dao, i stvorio nekoliko šansi ... Kad bi samo Ćiro uigrao njega i Đovinka, bili bi najjači tandem u kalču ... Amauri i Jakvinta (lepa asistencija) su takođe odlično odigrali, i šteta što nisu bar jedan gol dali od onih silnih šansi ...

Za mene je ipak Điđi junak meča, i ona njegova fantastična odbrana Totiju, jer ko zna dal bi ih stigli da su poveli 2-1 na samom kraju poluvremena ...

De Čelje je vrlo dobar napred, ima možda i najbolji centaršut u ligi, i ne troši lopte uzalud, dok nazad stvarno pliva ... Čim se vrati Sisoko biće to bolje, jer Melo i Sisoko će da pokriju svaki njegov izlet napred, dok Tiago to ne može ...

Povreda Markizia izgleda nije ozbiljna ...

Ovaj tandem sa 2 velika spica i nije bas nesto, Del Piero ili Seba bi morali da igraju uz Diega i jednog glomaznog, ovako ova 2 (protiv Chieva slucaj) su upropastila nekoliko Diegovih ideja, a i realizacija im nije nesto, Amauri nije dao gol od februara, dao bih ja sansu Davidu, ipak osecaj za gol se ne gubi.... Iaquinta je vise joker nego prvi spic...

I ti ga pretera, u ove zadnje 2 nije uputio valjanog centarsuta, kao da mu je Molinaro isprao mozak i ucio da centarsut, on je mnogo korisniji kao levi spoljni i nikako nije za beka...

Ovaj tandem sa 2 velika spica i nije bas nesto, Del Piero ili Seba bi morali da igraju uz Diega i jednog glomaznog, ovako ova 2 (protiv Chieva slucaj) su upropastila nekoliko Diegovih ideja, a i realizacija im nije nesto, Amauri nije dao gol od februara, dao bih ja sansu Davidu, ipak osecaj za gol se ne gubi.... Iaquinta je vise joker nego prvi spic...
I ovo je odlična postava, ali i ja sam mišljenja da bi bilo bolje da DP ili Seba igraju pored Diega ... A što se realizacije tiče, bolje da sad poste dok igramo odlično, a ne kasnije kad i ako se bude desio neki pad forme ... Biće i golova, bitno je da stvaraju šanse i imaju igru ...

Jakvinta je odličan i kao džoker i ovako, dok je Amauri obe tekme odigrao odlično, ali Eto nije ga hteo gol ...

I ti ga pretera, u ove zadnje 2 nije uputio valjanog centarsuta, kao da mu je Molinaro isprao mozak i ucio da centarsut, on je mnogo korisniji kao levi spoljni i nikako nije za beka...
Danas je imao par odličnih centaršuteva, prvu nisam sve gledao ... Zaista je mnogo korisniji napred nego nazad, i fali mu malo čvrstine u nogama (al možda onda izgubi osećaj za loptu kao Molinaro) ...

No, sad za trenera ima jednog od najboljih italijanskih bekova, i sigurno će ga Ferara naučiti odbrani, tako da ove sezone možemo očekivati ogroman napredak kod njega i na tom polju ...

Na sinosnjem mecu reprezentacije od startnih 11, 7 igraca je bilo iz Juventusa, Grosso i Iaquinta su postigli po pogodak, a Gigi je imao neverovatnu odbranu, kao i protiv Gruzije...

Poslednja izmena:
Na sinosnjem mecu reprezentacije od startnih 11, 7 igraca je bilo iz Juventusa, Grosso i Iaquinta su postigli po pogodak, a Gigi je imao neverovatnu odbranu, kao i protiv Gruzije...
To me i ne čudi, jer uvek je Juve davao najviše reprezentativaca, i ove dve poslednje italijanske titule su doneli Juveovi igrači ...

Bar Lipi nema problem sa uigravanjem ... Mogao bi ceo Juve bez problema da zaigra za repku izuzev desnog beka :D (Bufon, Kjelini, Kanavaro, Groso, De Čelje, Đovinko, Markizio, Kamoranezi, Del Pjero i Jakvinta) i bila bi to odlična repka ...

Rim osvojen... Lazio-Juventus 0-2... Debi Martina Caceresa (koji je bio blago receno ocajan) i odmah gol,lep, zaista... Takodje ovosezonski debi Davida Trezegueta i gol... Njegovo klasicno nema ga nigde ceo mec, i onda pljas-gol...

Generalno gledano, ne bas sjajna partija Juventusa, Diego je napustio igru prede kraj prvog poluvremena, zbog povrede, nadam se da nije nista ozbiljno... Giovinco je bio sasvim solidan kao zamena...

Ipak igrac utakmice po meni Claudio Marchisio-decko jede teren...

Šest bodova odnešeno iz Rima, Milan ostavljen na 5 bodova, još kad bi Parma sutra otkinula koji bod, bio bi ovo odličan početak sezone ... Markizio fantastičan, Kjelini takođe sjajan, a i Groso nije odigrao loše ... Kaseres dao gol, i nadam se da će biti standardniji od Grigere, mlađi je dosta, a i bolji ...

Ono što je najbitnije je da je Trez dao gol (mada je više golmanov) :D ... Koliko ovaj gol znači za Treza pokazuje činjenica da su taj gol svi proslavili kao da je pobednički u finalu LŠ-a (čak je i Bufon pretrčao ceo teren da bi došao do Davida) ... Pre gola Amauri sjajno pokušao petom, i šteta što nije ušlo ...

3 kola, 6 golova (samo jedan primljen, i to ona golčina De Rosija), 9 bodova ... Idemo i dalje u ovom ritmu, pa da već u januaru stavimo treću zvezdicu :D ...

Bledo izdanje, imali smo sansu za pobedu ali nisamo imali srece,***. sreca treba da se zasluzi...
Amaurija na klupu pod hitno, decko ne ume da da gol, dzaba mu ono preskakanje lopte i pokusaj izvodjenja biciklice, kada on ne ume ono osnovno za spica, da da gol... Uz to svaku kontru zasere, nije igrac za veliki klub i gotovo, prodati ovo na kraju sezone i dovesti spica koji ume da radi ono za sta je placen... Ovaj je u ovoj godini, 2009. postigao jedan jedini gol, a non stop igra, poserem se ja na takvog napadaca...

Back