Juventus

Blizu je ali jos nije zvanicno, Marchioni koci transfer, seljak...
Ali ocekuje se da ce Melo stici, Juventus ce imati prejaku sredinu iduce sezone...

Sto seljak? Zamisli tvoja devojka nadje lepseg, pametnijeg...jednostavno boljeg decka i pita te kao ja bih rado otisla njemu ako nemas nista protiv. I ti bi kocio ;)

Mislim da Viola poslednjih godina najbolje posluje u Kalcu.

Inter dovodi Nedveda?
Prvak Italije milanskiInter ponudio je dosadašnjem fudbaleru Juventusa Pavelu Nedvedu dvogodišnji ugovor, preneli su italijanski mediji.

Nedved je prethodnih osam godina igrao za Juventus, a na kraju sezone je odbio da produzi ugovor sa torinskim klubom. Njegov agent Mino Raiola, koji predstavlja i Zlatana Ibrahimovića, navodno pregovara sa Interom oko angažmana 36-godišnjeg fudbalera.

Prema navodima italijanskih medija, Inter je ponudio dvogodišnji ugovor češkom fudbaleru, koji će dobiti po tri miliona evra za svaku sezonu.

Mediji su naveli i da bi Nedeved mogao da se vrati u Lacio, ali je Čeh istakao da želi da igra u Ligi šampiona, zbog čega bi pre mogao da potpiše za milanski Inter.

Međutim, transfer će se ostvariti samo ako trener Intera Žoze Morinjo to dozvoli. Portugalski stručnjak želi da dovede Deka iz Čelsija, a pregovori sa londonskim klubom su još uvek traju.

Nedved, koji je u februaru najavio da će se povući iz fudbala, pored Juventusa nastupao je za Spartu iz Praga i rimski Lacio, a za reprezentaciju Češke odigrao je 91 meč i postigao 18 golova.

u ovo bas i nevjerujem

Oko Mela je izgleda sve gotovo, ocekuje se lekarski u ponedeljak i potpis u utorak, samo da ne prodje lekarski kao sa Sisokom u Milanu i bice festa, mozda sam subjektivan, ali ovo ce biti jedna od jacih sredina iduce sezone na svetu... Melo-Sissoko-Marchisio i ispred njih Diego...

Oko Mela je izgleda sve gotovo, ocekuje se lekarski u ponedeljak i potpis u utorak, samo da ne prodje lekarski kao sa Sisokom u Milanu i bice festa, mozda sam subjektivan, ali ovo ce biti jedna od jacih sredina iduce sezone na svetu... Melo-Sissoko-Marchisio i ispred njih Diego...
Ja se i dalje protivim dolasku Meloa, ako će to biti na uštrb toga da se ne pojačava odbrana (bekovi pre svega) ... Pošto će naša uprava napraviti glupost milenijuma, i ostaćemo bez Krišita, džaba nam dolazak Meloa ako nam Molinaro i Grigera i dalje budu prvi izbor za beka, a Kanavaro i Legro jedina opcija za drugog štopera ... Sumnjam da će Ferara davati veliku šansu Ariadu, i posle skoro sigurnog gubitka Krišita, Santakroče bi nam najbolje legao da formira tandem sa Kjelinijem ...

Dolazak Meloa će biti odlična stvar, u pitanju je reprezentativac Brazila i relativno mald igrač ... Ako on dođe, ja bih najviše voleo da nam sredina izgleda tako, Melo-Momo-Markizio, a ispred njih Seba i Diego ... Prosek godina oko 23, a neki imaju i puno prostora za napredak iako su već sada odlični igrači ....

Criscito je Genovin igrac, otkupila da je za 5 miliona... Glupost je napravljena kada su pravili ugovor, posle pozajmice Genova je imala pravo na otkup, dovoljno je bilo da ponude tih 5 miliona, posto nismo mogli da odbijemo...

Odbrana se nece pojacavati ove sezone, (to je ja mislim u planu za sledeci mercatto, prosle godine smo jacali napad, ove sredinu, a sledece kupujemo odbrana i jos jednog napadac), osim naravno ako ne prodamo Grigeru, Tiaga, Alirona i jos nekoliko polovnjaka, ja i dalje stojim pri tome da su Molinaro i De Ceglie(koji je slab i sklon povredama doduse) dovoljni za levog beka, bolje i oni nego da se dovodi Grosso ili Dossena, inace Molinaro ce igrati za reprezentaciju na svetskom u Africu u to sam siguran, posto je jak kao bik, brz i sasvim solidan pozadi, jeste da ga **** centarsut, ali bolje i to nego da visi nazad...

Grigera nema sta da trazi u klubu u Juventusu i mislim da je izvesno da ce napustiti klub, desnu stranu ce pokrivati najverovatnije Zebina, tu je i Salihamidzic, a Poulsen cini mi se moze da igra i kao i stoper i kao bek, uz to je odbio nekoliko ponuda iz Turske, rekavsi da zeli da je nezadovoljan igrama koje je pruzio i da zeli da pokaze da moze da igra u Juventusu...

Santacroce bi bio dobro resenje, a kljuc za njegovu kupovinu je De Ceglie, koga Ciro ne zeli da se odreken, zeli ga kao zeamenu za Molinara i levog spoljnjegu dijamant sredini...

U svakom slucaju imamo jak napad i mnogo jaku sredinu, odbrana ce biti dovoljna za borbu u Serie A, pogotovo sto da bi dosli do nje, moraju se proci Sissoko, Melo i Marchisio...

Spominje se da nam Barca nudi Caseresa na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, ne pratim preterano Primeru tako da ne znam puno o ovom urugvajcu,ono sto sam gledao, video sam da je bio dobar u Villarealu, a u Barceloni nije imao puno prilika za igru...

Poslednja izmena:
Criscito je Genovin igrac, otkupila da je za 5 miliona... Glupost je napravljena kada su pravili ugovor, posle pozajmice Genova je imala pravo na otkup, dovoljno je bilo da ponude tih 5 miliona, posto nismo mogli da odbijemo...
Ja se i dalje nadam da će on kad tad zaigrati kod nas, za neke dve-tri godine ... Ovo je veća budalaština nego ova Milanova sa Gurkufom ...

Odbrana se nece pojacavati ove sezone, (to je ja mislim u planu za sledeci mercatto, prosle godine smo jacali napad, ove sredinu, a sledece kupujemo odbrana i jos jednog napadac), osim naravno ako ne prodamo Grigeru, Tiaga, Alirona i jos nekoliko polovnjaka,
Odbrana je i trebala najviše da se pojača, Kanavaro je nedovoljan ... Meni on ne bi igrao u prvoj postavi regularno, nego kao zamena i tutor za Ariauda ... Otišao je Melberg, došao Kanavaro - nije baš da smo profitirali i ojačali odbranu ...

ja i dalje stojim pri tome da su Molinaro i De Ceglie(koji je slab i sklon povredama doduse) dovoljni za levog beka, bolje i oni nego da se dovodi Grosso ili Dossena, inace Molinaro ce igrati za reprezentaciju na svetskom u Africu u to sam siguran, posto je jak kao bik, brz i sasvim solidan pozadi, jeste da ga **** centarsut, ali bolje i to nego da visi nazad...
De Ćeljea ostaviti obavezno, veliki je potencijal i talenat, ali Molinara se treba što pre rešiti i dovesti drugog ... Kao zamena je i prihvatljiv, da ne odigra više od deset utakmica godišnje, ali kao prvi izbor za beka je tragikomedija ... Takvi igrači nikad nisu imali mesta u Juventusu, koji je uvek bio čuven po jakoj odbrani ... Njega jebbe najvažnija stvar za beka, a ni u ostalim elementima koji su potrebni za beka ne briljira, običan prosečan igrač koji je dovoljan za Sienu ili Peruđu, a za Juve i Italiju nije ...

Ako Lipi bude vodio njega i Kanavara kao prve opcije, propašće načisto u Africi ... Umesto da podmlađuje repku kad već ima sa čime, i da klince stavlja kao startere (Đovinko, Baloteli, Santon, De Ćelje, Markizio, Akvafreska, Krišito, Santakroče, Mota) pojačane sa svetskim klasama poput De Rosija, Bufona i Kjelinija, on i dalje u repku zove igrače koji su istrošeni, i koji su svoj maksimum ostavili u repki ... Šta misliš ko ima veći motiv i želju za dokazivanjem na SP-u, ovi klinci, ili igrači koji su pre 3 godine bili već svetski prvaci i daleko od prave forme i maksimuma - Kanavaro, Zambrota, Pirlo, Toti, DP, Gatuzo, Toni, Groso itd ... Ubacio je Rosija, i to mu je pun pogodak ... Tako treba da uradi i sa ostalima, a ubaci ove supertalente, pre početka svetskog, da bi stekli iskustvo i bili sila u narednim godinama ...

Santacroce bi bio dobro resenje, a kljuc za njegovu kupovinu je De Ceglie, koga Ciro ne zeli da se odreken, zeli ga kao zeamenu za Molinara i levog spoljnjegu dijamant sredini....
U tome i jeste tuga ako je to istina ... De Ćelje zamena Molinaru, wtf???

U svakom slucaju imamo jak napad i mnogo jaku sredinu, odbrana ce biti dovoljna za borbu u Serie A, pogotovo sto da bi dosli do nje, moraju se proci Sissoko, Melo i Marchisio...
Sredina je tu najjača, jer pored ove trojce imamo dobre zamene za njih, koje mogu da ih odmene u nekih 10-15 utakmica - Tiago, Poulsen, Zaneti i Kamoranezi ... Za napad bi valjalo dovesti Rosija ili nekog drugog mladog, čisto za sledeću sezonu, jer Trez i DP neće moći i ovu i sledeću da igraju na najvišem nivou, dok Amauri i Jakvinta mogu ...

Spominje se da nam Barca nudi Caseresa na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, ne pratim preterano Primeru tako da ne znam puno o ovom urugvajcu,ono sto sam gledao, video sam da je bio dobar u Villarealu, a u Barceloni nije imao puno prilika za igru...
Pa verujem da će njega Guardiola ove godine ubacivati u tim i sve više mu davati šansu ... Ove godine je Pike dobijao tu šansu, teško da je mogao sa obojcom da rizikuje ... Pike je ove sezone napredovao troduplo, i postao jedan od najboljih bekova na svetu (po meni i najbolji trenutno), i bolje da su nam njega poslali na pozajmicu :D ...

Odbrana je i trebala najviše da se pojača, Kanavaro je nedovoljan ... Meni on ne bi igrao u prvoj postavi regularno, nego kao zamena i tutor za Ariauda ... Otišao je Melberg, došao Kanavaro - nije baš da smo profitirali i ojačali odbranu ...
Da, odbrana jeste najlosiji deo tima, ali je ove sezone zbog pritiska na upravu morao da bude doveden jedan WC igrac, to je bio Diego,i para za rekonstrukciju odbrane nije bilo, doveden je jos jedan igrac sredine terena i reseno je pitanje sredine za nekoliko godina, dosao je Cannavaro free, prvenstveno kao tutor ja mislim, on je ogromno pojacanje Ariaudu ali i Chielliniju, koji jos uvek ima ispada na terenu, Legro nije igrac koji bi mogao da ga vodi, a Fabio jeste, verovanto ce igrati u prvoj postavi ali pre svega ovo je pojacanje za ovu dvojicu, i da porediti Melberga i Cannavara...ne ide...

De Ćeljea ostaviti obavezno, veliki je potencijal i talenat, ali Molinara se treba što pre rešiti i dovesti drugog ... Kao zamena je i prihvatljiv, da ne odigra više od deset utakmica godišnje, ali kao prvi izbor za beka je tragikomedija ... Takvi igrači nikad nisu imali mesta u Juventusu, koji je uvek bio čuven po jakoj odbrani ... Njega jebbe najvažnija stvar za beka, a ni u ostalim elementima koji su potrebni za beka ne briljira, običan prosečan igrač koji je dovoljan za Sienu ili Peruđu, a za Juve i Italiju nije ...

Ja se ne slazem sa ovim oko Molinara no dobro, nekako mi je postao drag...:)

U tome i jeste tuga ako je to istina ... De Ćelje zamena Molinaru, wtf???

De Ceglie ce pre uspeti kao spoljni igrac sredine terena, nego kao bek, veoma je slab i krh, ne prodje ni mesec dana on zaradi novu povredu, ima centarsut, ali je dosta sporiji i slabiji i losiji u defanzivi od Molinara...

Sredina je tu najjača, jer pored ove trojce imamo dobre zamene za njih, koje mogu da ih odmene u nekih 10-15 utakmica - Tiago, Poulsen, Zaneti i Kamoranezi ... Za napad bi valjalo dovesti Rosija ili nekog drugog mladog, čisto za sledeću sezonu, jer Trez i DP neće moći i ovu i sledeću da igraju na najvišem nivou, dok Amauri i Jakvinta mogu ...

Iskreno se nadam da ce Camoranesi biti zamena, e sada meni se cini da je trener Juventusa Lippi,a ne Ciro, tako da ce on stelovati Juventus onako kako mu odgovara zbog uigranosti reprezentacije za prvenstvo, cini mi se da je Lippi savetovao Cannavara da prihvati Juventus, upravo zbog toga da bi imao uigranu trojku u odbrani... Nadam se da nije tako, ali videcemo...

Sigurno ce sledece leto kupiti jednog mladog spica, zdrav Trezeguet je nas najbolji spic ubedljivo, sada pitanje je koliko ce sanse dobijati sledece sezone, Amauri je brzi, jaci, bolje tehnicki potkovan, ali je daleko losiji u realizaciji, a i nerviraju me one njegove gestikulacije, sada kada imamo ko ce da pravi sanse i da pakuje voleo bih da prvi spic bude David, naravno pod uslovom da je zdrav, Iaquinta po meni ne moze da bude nista vise od jokera...

Pa verujem da će njega Guardiola ove godine ubacivati u tim i sve više mu davati šansu ... Ove godine je Pike dobijao tu šansu, teško da je mogao sa obojcom da rizikuje ... Pike je ove sezone napredovao troduplo, i postao jedan od najboljih bekova na svetu (po meni i najbolji trenutno), i bolje da su nam njega poslali na pozajmicu :D ...

Njegov menadzer je nas bivsi igrac, Fonseca, i zbog toga je jos veca sansa da zavrsi na pozajmici kod nas...

Jos da dodam, nadam se da ce Giovinco imati mnogo vise prilike za igru ove sezone, posto je zaista fenomenalan, ono koliko sam video na evropskom za mlade, daleko je najbolji mladi italijan i stvarno je steta da provodi vreme na klupi...

Poslednja izmena:
Da, odbrana jeste najlosiji tima, ali je ove sezone zbog pritiska morao da bude doveden jedan WC igrac, to je bio Diego,i para za rekonstrukciju odbrane nije bilo, doveden je jos jedan igrac sredine terena i reseno je pitanje sredine za nekoliko godina, dosao je Cannavaro free, prvenstveno kao tutor ja mislim, on je ogromno pojacanje Ariaudu ali i Chielliniju, koji jos uvek ima ispada na terenu, Legro nije igrac koji bi mogao da ga vodi, a to Fabio jeste, verovanto ce igrati u prvoj postavi ali pre svega ovo je pojacanje za ovu dvojicu, i da porediti Melberga i Cannavara...ne ide...
Jebbiga, sada je takvo stanje nažalost ... Ovakav Kanavaro nije ništa bolji od Melberga, sustigle su ga i prestigle godine, jedino u čemu je Kanavaro u prednosti je to što je Italijan i što bi mogao savetima i iskustvom da pomogne mlađariji ... On sad nije ništa bolji od Legra ili Melberga, tako da bi ja tu poziciju prepustio Ariaudu i polako ga uvodio u igru, pa da do kraja sezone bude starter ...

Ja se ne slazem sa ovim oko Molinara no dobro, nekako mi je postao drag...:)
A i meni je Mauro drag, ali ipak više nije igrač za Juve ... 10ak tekmi po sezoni, ostale kao zamena i puna kapa za njega i nas ...

De Ceglie ce pre uspeti kao spoljni igrac sredine terena, nego kao bek, veoma je slab i krh, ne prodje ni mesec dana on zaradi novu povredu, ima centarsut, ali je dosta sporiji i slabiji i losiji u defanzivi od Molinara...
Ja bih njega kao spoljneg za čitavu levu stranu, kao Zambrota nekada ili Zaneti pre u Interu a sada Maikon ... Pošto ćemo verovatno igrati bez krila, njegove izlete prema napred bi pokrivali Melo/Sisoko/Markizio, i ne bi se osetilo njegovo odsustvo u odbrani, dok bi prema napred pljuštali odlični centaršutevi, a to je nemerljiva korist ako su nam od četiri napadača, trojca visoki i vrhunski skakači (Trez, Amauri i Jakvinta) ...

Iskreno se nadam da ce Camoranesi biti zamena, e sada meni se cini da je trener Juventusa Lippi,a ne Ciro, tako da ce on stelovati Juventus onako kako mu odgovara zbog uigranosti reprezentacije za prvenstvo, cini mi se da je Lippi savetovao Cannavara da prihvati Juventus, upravo zbog toga da bi imao uigranu trojku u odbrani... Nadam se da nije tako, ali videcemo...
Ovo bi bilo dobro da su neki drugi igrači u pitanju, a ne Kanavaro i Molinaro ... De Ćelje/Santakroče/Krišito + Bufon i Kjelini, i eto čelične odbrane za narednih 5-10 godina ... Ili pak Ariaudo koji nije ogroman talenat kao Krišito ili Santakroče, ali je može da izraste u vrhunskog štopera ...

Iaquinta po meni ne moze da bude nista vise od jokera...
Jakvinta se lepo pokazao i kao prvi napadač, a i jedan je od najboljih džokera na svetu (možda i najbolji), te ga se ne treba rešiti ni pod pretnjama smrću :D ...

Njegov menadzer je nas bivsi igrac, Fonseca, i zbog toga je jos veca sansa da zavrsi na pozajmici kod nas...
I nije se baš naigrao kod nas, možda smo ostali u ružnom sećanju te ga uvalja u Inter ili Milan :D ...

Jebbiga, sada je takvo stanje nažalost ... Ovakav Kanavaro nije ništa bolji od Melberga, sustigle su ga i prestigle godine, jedino u čemu je Kanavaro u prednosti je to što je Italijan i što bi mogao savetima i iskustvom da pomogne mlađariji ... On sad nije ništa bolji od Legra ili Melberga, tako da bi ja tu poziciju prepustio Ariaudu i polako ga uvodio u igru, pa da do kraja sezone bude starter ...

Mozda je izgubio na brzini, ali je jos uvek odlican u citanju igre i jos uvek je jak, tako da je on ispred i Melberga i Legra... u Realu su mnogi odbrambeni igraci ispadali budale, Samuel je na vrhuncu snage stigao u Real, i umalo nije nacisto propao, Serie A je druga prica, i ne sumnjam da ce Cannavaro ovu sezonu odigrati veom dobro, ali glavni akcenat stavljam na to da ce biti sjajno pojacanje za Ariauda i Chiellinija...

]
Ja bih njega kao spoljneg za čitavu levu stranu, kao Zambrota nekada ili Zaneti pre u Interu a sada Maikon ... Pošto ćemo verovatno igrati bez krila, njegove izlete prema napred bi pokrivali Melo/Sisoko/Markizio, i ne bi se osetilo njegovo odsustvo u odbrani, dok bi prema napred pljuštali odlični centaršutevi, a to je nemerljiva korist ako su nam od četiri napadača, trojca visoki i vrhunski skakači (Trez, Amauri i Jakvinta) ...

Ne verujem da decko ima pluca da pokriva celu stranu, sav je krh... Kada bi nekako dr Agricola spojio njega i Molinara dobili bi savrsenog beka...:D

Ovo bi bilo dobro da su neki drugi igrači u pitanju, a ne Kanavaro i Molinaro ... De Ćelje/Santakroče/Krišito + Bufon i Kjelini, i eto čelične odbrane za narednih 5-10 godina ... Ili pak Ariaudo koji nije ogroman talenat kao Krišito ili Santakroče, ali je može da izraste u vrhunskog štopera ...

Njega je zeleo Ciro, ali Napoli je trazio De Cegliea, a da ga dovedemo za pare, niti znam koliko bi Napoli trazio, niti koliko nam je para ostalo...

Jedan od razloga zasto Conte nije uzeo klub, je i to sto nije hteo da mu se Lippi mesa u stvaranje tima, nadam se da nece Ciro previse slusati Lippija, ali... evo spominje se Grosso kao levi bek, sta mislis ko insistira na njemu?

Jakvinta se lepo pokazao i kao prvi napadač, a i jedan je od najboljih džokera na svetu (možda i najbolji), te ga se ne treba rešiti ni pod pretnjama smrću :D ..
.

Nikako se resiti, em sto je koristan, pravi je Juventino, dok je na klupi ne kuka i ne trazi prvu postavu, a kada je na terenu bori se kao lav za dres, i drago mi je zbog njega sto je pokazao da ima ledja da nosi tezinu ovog dresa... za razliku od nekih...

I nije se baš naigrao kod nas, možda smo ostali u ružnom sećanju te ga uvalja u Inter ili Milan :D ...

Dao je nekoliko golova kao joker...:D

@Pinturicchio
Bolji je bio Baloteli od Djovinka...

@Walken
Mislim da grijesis kada je u pitanju Kanavaro...iako je u godinama...
A procitah i ono za Pikea...mogu samo da se nasmijem...:hahaha1:

Ne bih rekao ... Baloteli je bio sebičan i bahat na terenu, igrao je za sebe i + onaj crveni, a i prečesto je šutirao nerezonski ko što reče Pinturikio ... Seba je sa druge strane igrao za tim, imao je nekoliko sjajnih asistencija i ponašao se gospodski i potpuno se podredio timu za razliku od BAlotelija ...

@Walken
Daj bože da grešim, ali ovakav Kanavaro mi ne uliva poverenje za standardnog štopera ...

A što bi se nasmejao za Pikea? Imaš dva razloga 1*Ili nisi gledao Barsu ove godine, 2*(verovatniji)Opet si subjektivan kao u 90% slučajeva ...

Ja sam prvi bio skeptik kad je Guardiola počeo da forsira Pikea ... Nisam verovao da on forsira neproverenog igrača koji ništa posebno nije igrao u Mančesteru, a nije ni imao neku priliku, i koji nije bio ništa talentovaniji od Džonija Evansa ... Ali Pike je napredovao brzinom svetlosti, i posle par utakmica me razuverio ... Pogledaj samo njegov meč protiv Reala koji je začinio sjajnim golom ... Daleko najbolja predstava odbrambenog igrača ove godine ... Bio je maestralan i protiv Čelsija, a sjajan je bio u finalu sprečivši onu 100%-nu šansu Parka posle Kronaldovog slobodnjaka ... Trenutno je među najboljim bekovima na svetu, meni lično najbolji zbog stila igre ... Nekom je to Teri, nekom Vidić, nekom Pujol a nekom Kjelini ... Meni se najviše sviđa Pikeov stil, tebi Terijev, i za obojcu se može reći da su najbolji bekovi na svetu ...

Ja se retko kad baš oduševim jednim igračem, a Pike je jedan od njih zajedno sa Tureom iz Barse, Iguainom iz Reala i Markiziom iz Juventusa ... Oni su me najviše oduševili ove sezone, kao igrači na koje se ne obraća pažnja a imaju ogroman uticaj na tim ... Pike je jedan od najtalentovanijih odbrabenih koje sam video, i smatram da ima potencijal da postane ogromno ime u svetu fudbala, kao i Ture ... Verujem da je mnooogo naučio igrajući i trenirajući pored Nemanje i Ferdinanda, i da tek treba da pokaže šta sve zna ...

Isto tako sam se oduševio i Iniestom 2006-e, i smatrao sam ga jednim od najboljih igrača na svetu, a mnogi nisu bili ni čuli za njega jer nije bio toliko medijski eksponiran kao sada i bio je u senci Ronaldinja ...

Pique je štoper...di će bre grdosija od preko 190 igrati beka?

Caceres je štoper,a u reprezentaciji igra levog beka...tako da bi on možda mogao da vam popuni tu levu stranu.

@Pinturicchio

@Walken

Balotelli je novi Adriano.Jedan veoma talentovan igrač,ali žešća prsotina.Njegovi ljudski kvaliteti su na 0...veliko je pitanje koliko će on uopšte razviti taj talenat,ukoliko nastavi ovako da se ponaša.

Bek je skraćeni naziv za odbrambenog, a Pike to jeste ... Može biti levi bek, desni bek ili centralni bek ... U ovom slučaju centralni bek znači isto što i štoper, tako da je to isti k. ...

Đakinto Faketi

Da,da...centre back,wing back,full back itd. ali meni je nekako uvek bek asocijacija za bočnog defanzivca,a štoper za centralnog... :)

Back