Juventus

Ja mislim da netreba vracati Kanavara,otisao je kada je klubu bilo najteze,a sad ga vracati-potpuno bezveze,a i mislim igra jako lose,od njega je ostalo samo ime...

Kanavaro bi bio sjajno pojacanje...
U tandemu sa Kjelinijem...to bi izgledalo izvanredno...
A i Kjelini bi postao jos bolji...

Dobro su vise primjetili da je vrijeme da uruce otkaz Ranijeriju...

Mislim da je Diego najbolje rešenje za tu poziciju u ovom trenutku (ne računajući Riberija koji bi bio mnogo bolje rešenje), jer strahovit je manjak plejmejkera danas, pošto je odličan igrač a i mlad, i tek treba da vidimo najbolje od njega ...

Vreme je da Del Pjero malo više vremena provodi na klupi, i uđe tek da bi rešio nerešivu utakmicu, a da Dijego i Seba budu tandem u sredini-napadu ...

Uglavnom, Diego nam nije bio neophodan, ali je dobrodošao i ne može nikako da škodi, samo može biti od koristi ... Baš kao Amauri prošlo leto ...

Ne, definitivno najbolje rešenje za tu poziciju bi bio Zvjezdan Misimović. Na 53 utakmice ove sezone 16 golova i 34 asistencije. Ako već ne pređe u Juve, nadam se da će ostati u Volfsburgu. Bilo bi baš super videti sledeće sezone kako će se ta trojka sa njim, Džekoom, i Grafiteom snaći protiv najboljih evropskih odbrana u LŠ.

Riberi bi sa druge strane bio idealno rešenje kao zamena Nedvedu na poziciji krila, samo što bi on verovatno igrao nešto ofanzivnije, na foru Kristijana Ronalda.

Ja sam na Riberija mislio kao na zamenu za Kamoranezija, upravo baš kao pto si rekao - da igra nešto ofanzivnije krilo, malo bliže centru ... Diego bi trebalo da ima tu ulogu, pošto je Seba zamena za Nedveda ...

Diego je čist plejmejker, dok je Riberi svestraniji - može da igra i kao čist plejmejker, i kao klasičan vezni, a može i kao krilo ...

Misimović je fantastičan, jedan od boljih razigravača trenutno, a nije mu strano i da postigne gol ... Ja sam ga gledao 10-ak puta ove godine u Volfsburgu, i nekoliko puta u repki, i svaki put je bio odličan ... Bosna predvođena njim, Džekom i Ibiševićem ima veoma ozbiljnu reprezentaciju ...

Baš sam hteo dodati to ''malo bliže centru''.

Rekao sam ''zamena Nedvedu'' jer se Nedved sad povlači iz fudbala, dok Kamoranezi ima 32 godine i verovatno može da igra na vrhunskom nivou barem još dve, tri sezone, stoga nalaženje njegove zamene nije toliko hitno.

Jeste, Ćiro vodi Bosance na SP garant. Ako, drago mi je zbog toga.

Ma Seba je odlična zamena za Nedveda, odlično se snalazi kad sa leve strane upada u centar, ima nisko težište, te mu je promena pravca u punom trku najubojitije oružije ... A ima i odličan šut, pa sa ivice 16-erca predstavlja pravu opasnost, poput Del Pjera i onih njegovih čuvenih golova odatle (koji je opet to pokupio od Roberta Bađa) i Bergkampa ...

Mauro može još 2-3 sezone da odradi vrhunski, ali isključivo kao rezerva, i zato je njegova zamena najpotrebnija uz desnog beka naravno ... Ovakav Kamoranezi ne može da igra u ekipi sa šampionskim ambicijama, barem ne kao starter i jedan od ključnih igrača ...

Ybg, ja sam Đovinka oduvek video kao Del Pjerovog naslednika.

Juveu treba jedan svetski napadač. Ne znam što ponovo ne pojure Ibru koji ionako hoće da ode iz Intera, u kome je i izrastao u ovakvog igrača. Ako ne njega, onda, recimo Ibiševića, Džeka, Adebajora, ili npr. Teveza ili Iguaina.

Još jedan odličan igrač kog bi valjalo pribaviti je Aguero.

Nece Juventus igrati 4-4-2, dolaskom Diega, igrace neku formaciju koju su praktikovali drugom polovinom 90-ih... 4-3-1-2, Sa Diegom kao AMC, pozadi 3 (Sisoko, MArchisio, i ja bih voleo D'agostina ili jos bolje Hamsika), i napred Seba i glavni spic (bilo to Amauri, Trezeguet ili neko treci), to je neko moje misljenje, posto 4-4-2 tesko da je izvodljivo...

Ybg, ja sam Đovinka oduvek video kao Del Pjerovog naslednika.
On i jeste legitimni Del Pjerov naslednik ako ga gledamo u kontekstu van terena - simbol Juventusa i prvo ime kluba u budućnosti ... On bi trebao da nasledi traku i vođenje kad se potpuno oformi kao igrač ... Ali striktno na terenu, on je prava zamena za Pavela - ključni igrač sredine terena, koji će biti spona između odbrane i napada ... Upravo kao Nedved, sa leve strane u sredinu ...

Del Pjero je napadač po prirodi, ili neki polunapadač, tik iza onog pravog sidraša, dok je Seba sa druge strane plej, fantazista, i može odlično da igra i kao čisti plej, a ubojiti deluje i sa Nedvedove pozicije ...

Juveu treba jedan svetski napadač. Ne znam što ponovo ne pojure Ibru koji ionako hoće da ode iz Intera, u kome je i izrastao u ovakvog igrača. Ako ne njega, onda, recimo Ibiševića, Džeka, Adebajora, ili npr. Teveza ili Iguaina.

Još jedan odličan igrač kog bi valjalo pribaviti je Aguero.
Ma prioritet bi trebalo da bude mald i perspektivan desni bek, pa da onda kompletiraju odbranu za narednih deset godina ... Uvek je Juventusu odbrana bila glavni deo tima ...

Od ovih pobrojanih ja bih najviše voleo da dođe Iguain, deluje mi stabilniji nego Aguero, a i bolji mi je kao igrač ...

On i jeste legitimni Del Pjerov naslednik ako ga gledamo u kontekstu van terena - simbol Juventusa i prvo ime kluba u budućnosti ... On bi trebao da nasledi traku i vođenje kad se potpuno oformi kao igrač ... Ali striktno na terenu, on je prava zamena za Pavela - ključni igrač sredine terena, koji će biti spona između odbrane i napada ... Upravo kao Nedved, sa leve strane u sredinu ...

Del Pjero je napadač po prirodi, ili neki polunapadač, tik iza onog pravog sidraša, dok je Seba sa druge strane plej, fantazista, i može odlično da igra i kao čisti plej, a ubojiti deluje i sa Nedvedove pozicije ...

Ma prioritet bi trebalo da bude mald i perspektivan desni bek, pa da onda kompletiraju odbranu za narednih deset godina ... Uvek je Juventusu odbrana bila glavni deo tima ...

Od ovih pobrojanih ja bih najviše voleo da dođe Iguain, deluje mi stabilniji nego Aguero, a i bolji mi je kao igrač ...

Ja sam skeptican po pitanju Sebine buducnosti u crno-belom, dolaskom Diega imace jos manje prilike za igru... Diego ce biti ta spona o kojoj pricas, Seba ce ja mislim, ako je bude i imao, igrati umesto Capitano-a...

Potreban mlad desni bek da kompletiraju odbranu? Po tebi mi imamo drugog stopera i levog beka?

Od buducih napadaca ja bih najvise voleo da dodje Lavezzi, ali mislim da nam je napad za sada i vise nego dobar, tako da treba popunjavati ostale rupe...

Ja sam skeptican po pitanju Sebine buducnosti u crno-belom, dolaskom Diega imace jos manje prilike za igru... Diego ce biti ta spona o kojoj pricas, Seba ce ja mislim, ako je bude i imao, igrati umesto Capitano-a...
Pa mogu njih dvojca zajedno da igraju, kao i Ćavi i Iniesta u Barsi/Španiji ... Znači njih dvojca napred, a Sisoko i MArkizio iza njih, i eto ti fantastične sredine ...

Potreban mlad desni bek da kompletiraju odbranu? Po tebi mi imamo drugog stopera i levog beka?
Imamo De Ćeljea na levom beku, i Krišita kao štopera ... Odlična kombinacija .... Krišito može da igra i levog beka ako se De Ćelje povredi, a Ariaudo može da igra štopera ... To ti je budućnost italijanskog fudbala, i za koju godinu bi činili najbolju odbranu na svetu, ako bi igrali zajedno i uigrali se ...

Cannavaro ce igrati stopera sa Chiellinijem, prvenstveno zbog uigravanja za WC, Crisicto i De Ceglie, pa i Molinaro ce se menjati na levom beku... ali po meni ni jedanne zadovoljava uslove za prvog beka u nekom svetskom klubu...

Prica se da bi Hamsik mogao da dodje, posto ima klauzula po kojoj moze da ide ako Napoli ne izadje u euro kupove, a sredina sa Momom-Hamsikom i Marchisiom ispred kojih je Diego bi bila najjaca u ligi i jedna od najjacih na svetu, a Giovinca uigravati da stane u Aleove kopacke ili menjati formaciju, kao npr ta koji su ti naveo...

Sjajno pojacanje - Kanavaro...
Za sada Juve najbolje posluje...ali to se i ocekivalo...jer mnogo toga ne valja...

Gubitak Nedveda je ogroman...
On je i dalje sjajan igrac!

Sutrasnji mec protiv Lazia ce biti poslednji Pavelov mec u dresu Juventusa, legenda odlazi...

http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_D94474FE696143CAB57A1E65498B2E96.asp
http://www.sportske.net/vest/fudbal/nedved-ipak-napusta-juventus-2360.html

Zanimljivo je to da nije rekao da se povlaci, nego samo da napusta Juventus, tako da postoji mogucnost da ce iduce sezone nastaviti da igra, ali to sigurno nece biti u crno-belom dresu...

Bilo kako bilo, legendo hvala ti za ovih 8 godina, jedino mi je krivo sto ti se nije ispunila zelja da podignes pehar sa velikim usima, a zasluzio si ga...

Poslednja izmena:
Može Seba to odlično da odigra, ali njegov ogroman plus je što on može da bude jednako opasan i sa 'mesijevim stilom igre', samo sa druge strane ... Meni je svejedno odakle će Seba da deluje, može trener da ga rotira (kao što je uostalom Guardiola prebacio Mesija u sredinu protiv Mančestera i napravio pravi potez), bitno mi je da on ostane u Juventusu i nasledi Del Pjerov status u klubu ...

Back