Criscito je Genovin igrac, otkupila da je za 5 miliona... Glupost je napravljena kada su pravili ugovor, posle pozajmice Genova je imala pravo na otkup, dovoljno je bilo da ponude tih 5 miliona, posto nismo mogli da odbijemo...
Ja se i dalje nadam da će on kad tad zaigrati kod nas, za neke dve-tri godine ... Ovo je veća budalaština nego ova Milanova sa Gurkufom ...
Odbrana se nece pojacavati ove sezone, (to je ja mislim u planu za sledeci mercatto, prosle godine smo jacali napad, ove sredinu, a sledece kupujemo odbrana i jos jednog napadac), osim naravno ako ne prodamo Grigeru, Tiaga, Alirona i jos nekoliko polovnjaka,
Odbrana je i trebala najviše da se pojača, Kanavaro je nedovoljan ... Meni on ne bi igrao u prvoj postavi regularno, nego kao zamena i tutor za Ariauda ... Otišao je Melberg, došao Kanavaro - nije baš da smo profitirali i ojačali odbranu ...
ja i dalje stojim pri tome da su Molinaro i De Ceglie(koji je slab i sklon povredama doduse) dovoljni za levog beka, bolje i oni nego da se dovodi Grosso ili Dossena, inace Molinaro ce igrati za reprezentaciju na svetskom u Africu u to sam siguran, posto je jak kao bik, brz i sasvim solidan pozadi, jeste da ga **** centarsut, ali bolje i to nego da visi nazad...
De Ćeljea ostaviti obavezno, veliki je potencijal i talenat, ali Molinara se treba što pre rešiti i dovesti drugog ... Kao zamena je i prihvatljiv, da ne odigra više od deset utakmica godišnje, ali kao prvi izbor za beka je tragikomedija ... Takvi igrači nikad nisu imali mesta u Juventusu, koji je uvek bio čuven po jakoj odbrani ... Njega jebbe najvažnija stvar za beka, a ni u ostalim elementima koji su potrebni za beka ne briljira, običan prosečan igrač koji je dovoljan za Sienu ili Peruđu, a za Juve i Italiju nije ...
Ako Lipi bude vodio njega i Kanavara kao prve opcije, propašće načisto u Africi ... Umesto da podmlađuje repku kad već ima sa čime, i da klince stavlja kao startere (Đovinko, Baloteli, Santon, De Ćelje, Markizio, Akvafreska, Krišito, Santakroče, Mota) pojačane sa svetskim klasama poput De Rosija, Bufona i Kjelinija, on i dalje u repku zove igrače koji su istrošeni, i koji su svoj maksimum ostavili u repki ... Šta misliš ko ima veći motiv i želju za dokazivanjem na SP-u, ovi klinci, ili igrači koji su pre 3 godine bili već svetski prvaci i daleko od prave forme i maksimuma - Kanavaro, Zambrota, Pirlo, Toti, DP, Gatuzo, Toni, Groso itd ... Ubacio je Rosija, i to mu je pun pogodak ... Tako treba da uradi i sa ostalima, a ubaci ove supertalente, pre početka svetskog, da bi stekli iskustvo i bili sila u narednim godinama ...
Santacroce bi bio dobro resenje, a kljuc za njegovu kupovinu je De Ceglie, koga Ciro ne zeli da se odreken, zeli ga kao zeamenu za Molinara i levog spoljnjegu dijamant sredini....
U tome i jeste tuga ako je to istina ... De Ćelje zamena Molinaru, wtf???
U svakom slucaju imamo jak napad i mnogo jaku sredinu, odbrana ce biti dovoljna za borbu u Serie A, pogotovo sto da bi dosli do nje, moraju se proci Sissoko, Melo i Marchisio...
Sredina je tu najjača, jer pored ove trojce imamo dobre zamene za njih, koje mogu da ih odmene u nekih 10-15 utakmica - Tiago, Poulsen, Zaneti i Kamoranezi ... Za napad bi valjalo dovesti Rosija ili nekog drugog mladog, čisto za sledeću sezonu, jer Trez i DP neće moći i ovu i sledeću da igraju na najvišem nivou, dok Amauri i Jakvinta mogu ...
Spominje se da nam Barca nudi Caseresa na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone, ne pratim preterano Primeru tako da ne znam puno o ovom urugvajcu,ono sto sam gledao, video sam da je bio dobar u Villarealu, a u Barceloni nije imao puno prilika za igru...
Pa verujem da će njega Guardiola ove godine ubacivati u tim i sve više mu davati šansu ... Ove godine je Pike dobijao tu šansu, teško da je mogao sa obojcom da rizikuje ... Pike je ove sezone napredovao troduplo, i postao jedan od najboljih bekova na svetu (po meni i najbolji trenutno), i bolje da su nam njega poslali na pozajmicu

...