U pocetku nisam hteo nista da dodajem ovoj temi, no malopre vidim jedan snimak na mrskoj mi B92. Ali bez obzira koliko mi ona bila mrska, JSO mi odjednom postao omrznutiji od nje.
Vi koji pisete afirmativno o JSO (a medju vama bih do juce i ja mozda bio), pogledajte veceras emisiju u 21:00h. Obratite paznju na pricu o generalu Vasiljevicu i onom tipu iz JSO-a, ima audio snimak celog dogadjaja. Gomila manijaka iz JSO-a su upali i demolirali jedan vojni objekat, a oficire maltretirali i samarali. Cuvsi to na lice mesta je dosao i general Vasiljevic u pratlji dva coveka. Unutra je bilo 7 pripadnika JSO, koji su na nisanima drzali oficire. Srpske oficire!! Snimak celog dogadjaja mozete cuti veceras... Taj tip iz JSO-a, nisam zapamtio ime, cuje se kako vice generali "Neces ti meni komandovati, boli me ****..." i na to svi potezu pistolje, u sobi se cuje vika, "ubicu te...", "ubij ja sam se naziveo" i ta frka traje, jedan nabija pusku generalu Vasiljevicu pod rebra... Kasnije, ne znam kako, zavrsilo se sve to. General Vasiljevic (extra lik, kome ovi qurci nisu ni do kolena) zalio se Generalstabu, da se ucesnici ovog dogadjaja kazne. Sta mislite jesu li kaznjeni? Nisu. Zasto? Pa Slobini puleni, koj smeo da ih dira.
I dalje, ko zna koliko maltretiranja, razoruzavanja, samaranja, ranjavanja, su kriminalni pripadnici te jedinice izveli nad obicnim vojnicima, policajcima... Pa ko to moze da zna kada su upirali oruzje u jednog generala i srpske oficire.
Za ovu pobunu (jer ovo je pobuna, nije li?) doticne je trebalo gaziti tenkovima, ali ne, njih nisi smeo da diras. Toliko im je gledano kroz prste da nije ni cudo sto su se kasnije osilili toliko, i postali takvi kakvi jesu. Takvim delima su potrli sve zasluge na ratistima, i na zalost, bice pre upamceni kao sramota ovog naroda, nego kao junaci.
Svaka cast casnim pripadnicima jedinice, za koje znam da ih ipak ima, i da su sada rasporedjeni u zandarmeriju, JSO, i sl, ali dozvolili su da ih vodjstvo upropasti. Neka sada sluze drzavi casno u drugim jedinicama koje nisu sacinjene od okorelih kriminalaca, kakvi behu Arkanovi tigrovi i redom ostali posle njih.
A da su oni bili najelitniji, ma da... Pored na prvom mestu, Kobri, SAJ-a, 72-antiteroristicke, JSO-vci su bili jos samo jedna spec. jedinica, ali jedinica koja nije bila pod kontrolom...
Isuvise je pravih junaka poginulo na ratistima u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, da bi mi danas slavili i velicali pripadnike JSO-a.