JSO

• Začetnik teme Začetnik teme Mihailo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anonymous:
DON:
Praksis,
Ne mislim da je to dobra ideja,jer jednostavno zivimo u nekom bunilu od vremena.Ja se ne bojim,ali .....
Druga stvar,ovaj Pit,ja znam gde su moji momci sad.Puno ih je ostalo,puno i otislo.Preko grane.
U vezi sam samo sa dvojicom-trojicom,oni sa drugima,tako da znam gde su.Ne znam,na kraju krajeva,ko bre kaze da smo mi VETREANI?!Hahahahhahahhaahahhaa,pa ne daj Boze,ne daj Boze,da opet nesto bude(mada su sanse za to ravne "0") ko ce ici,sta mislis?!Ova deca iz inostranstva?!Nemoj da ti se maje pamet.Opet cemo mi.....
Mada sam se ja zakleo :Nikad vise u uniformi.....

NIKADA VISE - DONE. NIKADA VISE. A ja kazem da smo veterani pa cak i ona deca od dvadeset i pet godina sto su prosla kroz to. Mani se ratovanja i iscekivanja toga - nema toga vise. Proslo je, isparilo vreme boraca - dosla su druga vremena.

Alo,
Dal citas ti sta ja pisem?!
Ja lepo kazem:NIKAD VISE,ja...
Ali,nikad ne reci nikad.Ta deca od tadasnjih 25 god.su i te kako postali iskusni ratnici.Ova deca sad od 25 god.imaju iskustva u necem drugom.I tako to...
JA RAT,NE DA NE PRIZIVAM,NO MOLIM BOGA DA SE NIKAD VISE NIGDE NA KUGLI ZEMALJSKOJ NE RATUJE!!!
Ja sam rat zaboravio,podsetim se samo kad procitam nesto.....
Imam daleko unosniji i zabavniji poso.Na moju srecu.....
PoZ

JSO JE OSNOVAN 1996 GOD.NA CELU OVE FORMACIJE NALAZIO SE JOVICA STANISIC I FRENKI SIMATOVIC.SASTVLJENA JE OD PRIPADNIKA RASFORMIRANIH JEDINICA SAO KRAJINE,DEO ARKANOVIH TIGROVA OD KOJIH JE I JEDAN OD POSLEDNJIH VODJA MILORAD LUKOVIC LEGIJA.PRVO SU BILI STACIONIRANI NA FRUSKOJ GORI PA KASNIJE RASPOREDJENI NA VISE LOKACIJA,KULA,LIPOVICA I.T.D.'UDARNU IGLU' CINILO JE OKO 150 BORACA,DOK JE U REZERVNOM SASTVU BILO NEKI 350.U PERIODU '98-'99 GOD. IMALI SU VISE AKCIJA NA PODRUCJU KOSOVA I METOHIJE.OPREMLJENI SU NAJSAVREMENIJOM VOJNOM OPREMOM,LAKIM NAORUZANJEM,OKLOPNIM VOZILIMA,HELOKTPTERIMA.VELIKO RATNO ISKUSTVO A KASNIJE 'DORADJENI' OBUKOM BIVSIH OFICIRA LEGIJE STRANACA,NASTALA JE JEDNA OD NAJBOLJIH JEDINICA U SVETU KOJA JE MOGLA SVIMA DA PARIRA.OBICNO SU U OPERACIJE ISLI U MANJIM GRUPAMA OD 6-7 LJUDI I BILI SU PRAKTICNO NEVIDLJIVI.POSLE RATA STACIONIRANI SU KULI DO SAMOG UKIDANJA JEDINICE. E SAD....SVAKA ZEMLJA NA SVETU KOJA U RATU IMA SLICNE JEDINICE DA 'ZACEPLJA RUPE' I RADI PRLJAVE POSLOVE.SVI TI MOMCI SU BILI U UBEDJENJU DA RADE PRAVU STVAR ZA SVOJU DRZAVU.BILI SU SVI KAO JEDAN I ZATO SU TAKO USPESNI BILI.MISLIM DA SU VELIKA VECINA CESTITI MOMCI,ALI JE VRH IZGUBIO KONTROLU I ODVUKAO SVE U PROPAST.TO JE MOJE MISLJENJE!

Moram da skrenem paznju na nekoliko gresaka kod prethodnika.Prvo JSO nije osnovana 1996. vec 1991.
Medjutim tacno je da od 1996 nose zvanicno ime JSO(jedinica za specijalne operacije).Do tada su uglavnom bili poznati kao frenkijevci ili crvene beretke.Pa nemoguce bi bilo da su osnovani 1996. kada su pre toga aktivno ucestvovali u ratu u Bosni i Hrvatskoj.Takodje postoji i onaj snimak na kome se vidi da Milosevic prisustvuje proslavi petogodisnjice ove jedinice(ja mislim u Kuli) 1996.
Jovica Stanisic nije bio komandant ove jedinice,on je u to vreme bio nacelnik RDB-a,a njegov zamenik bio je Franko Simatovic Frenki koji je bio komandant ove jedinice od 1991.(dakle od osnivanja),pa do 1998. kada ga nasledjuje Milorad Lukovic Legija.Eto toliko inace zna se da Jovica Stanisic I Franko Simatovic Frenki cekaju pocetak sudjenja za ratne zlocine,a da je Legija u bekstvu kao glavno osumnjiceni za ubistvo Zorana Djindjica.

I opet i opet i opet...se zaboravlja NAJELITNIJA nasa jedinica:72 Danilovgradska-padobranska jedinica.

Al..kako Vi kazete,ja ne znam nista,to sto sam cuo........

Mihailo:
Neki ih zovu "crvene beretke",neki "frenkijevci",zvanicno ime im je Jedinica za specijalne operacije.Zanima me vase misljenje o ovoj jedinici koja je po mnogima imala ogroman uticaj u najskorijim ratovima.

САДА ПОСЛЕ СВЕГА ЈЕ РЕД ПРИЧАТИ О ЊИМА.
ИАКО,САДА ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА ОД УБИСТВА ПРЕМИЈЕРА,ХАОСА У ДРЖАВИ,НЕСТАНКА ЊИХОВОГ КОМАДАНДТА И ДРЖАВНОГ НЕПРИЈАТЕЉА БРОЈ ЈЕДАН........ЈА ИМ ОДАЈЕМ ПОЧАСТ ЗА СВЕ ОНО ДОБРО ШТО СУ УЧИНИЛИ ЗА ВРЕМЕ РАТОВА.ОНИ СУ ПРЕДСТАВЉЕНИ КАО НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИНЦИ,ШТО ЈЕ И ДЕЛИМИЧНО ТАЧНО,ЈЕР СУ НЕКУ ПРИПАДНИЦИ ТЕ ФОРМАЦИЈЕ УЧЕСТВОВАЛИ У УБИСТВУ ЂИИНЂИЋА,И ЗАСЛУЖУЈУ НАЈВЕЋЕ КАЗНЕ,АЛИ ШТА ЈЕ СА ОНИМ ДРУГИМА?
ОНИ СУ САМО ПРЕБАЧЕНИ У ДРУГЕ ЈЕДИНИЦЕ,АЛИ "ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ" НИСУ ЗАСЛУЖИЛЕ ОВАКАВ КРАЈ ЗБОГ ЛЕГИЈЕ КОЈИ ЈЕ УБИО ПРЕМИЈЕРА И ИЗДАО СРБИЈУ.
ДА БУДЕМ ЈАСНИЈА:НЕКА БУДУ КАЖЊЕНИ КРИВИ,А ОНО ДОБРО,ОНЕ БОРБЕ КОЈЕ СУ ВОДИЛИ,ОНИ КОЈИ СУ ПАЛИ ЗБОГ СРБИЈЕ И СРПСТВА НЕКА БУДУ ЗАПАМЋЕНИ КАО ОНО ШТО ЈЕСУ'ХЕРОЈИ!

Svaka cast, Emy. Tako se prica!

JSO jeste rasformirana jedinica ali njeno prisustvo ce se i dalje osecati u vazduhu. Nikada ih necu zaboraviti jer su ti momci bili predani svom narodu i svojoj zemlji i pokazali kako se treba boriti! Mozemo biti samo ponosni na njih! Hvala im za sve sto su uradili, njihova zrtva nikada nece biti zaboravljena!

(Ja znam da nas nikada nece napustiti)

ZAUVEK CETE OSTATI U NASIM SRCIMA

Kroz vatru i vodu dignute glave
stazom pobede, casti i slave,
ponovo gori Nemanjica plamen
stasaju momci tvrdi ko kamen.

Vucja se pesma ori u plavom
braneci zemlju cascu i glavom.
U krvi i ognju tudjin se krije
al' srce junaka za Srbiju bije.

Sinovi nasi ratnici plavi
cuvajte srpstvo narod vas slavi,
kroz krv i vatru dignute glave
stazom pobede casti i slave
.

Zapitajte se sta bi vi uradili kad bi dobili izbor: da izvrsite neko naredjenje od vasih predpostavljenih sa kojim se ne slazete u potpunosti ili u protivnom da vas bace u neku samicu i zaborave kljuc.
Poruka je da su oni radili ono sta su morali.

Gazimo napred trnje je put
zveza plamti u borbi je spas
Srbijo ponosna narode naš
Obilić zove zavet je dat
kad gori Srbija i kad traje rat
mi idemo napred uz brata je brat

NAPRED VUKOVI NAPRED VUKOVI !!!

...samo da dam svoj skromni doprinos u podršci NAJELITNIJIMA!!!!

Pozdrav :)

Mihailo:
Neki ih zovu "crvene beretke",neki "frenkijevci",zvanicno ime im je Jedinica za specijalne operacije.Zanima me vase misljenje o ovoj jedinici koja je po mnogima imala ogroman uticaj u najskorijim ratovima.
Banditi,lopovi i ubice.
Naravno ne svi. Bilo je i casnih. Ali vrlo malo.

oni su bili ono sto je potrebno ovoj drzavi, radili su ono sto drugi nisu mogli... sve razvijenije zemlji imaju svoje jedinice ovog tipa. To je jedinica koje se neprijatelj uplasi na samo pominjanje njenog imena, nazovimo ih elita!
ako neko misli drugacije neka navede primer... a ja mislim da je najbolji primer kada je ubijen siptarski terorista Adem Jasari... policija tu nista nije mogli, ali je JSO tu uradila krajnje profesionalno.

Нема везе што су они најбољи кад их није могуће употребити тамо где ће бити најпреће, него кад имамо већ такву јединицу, било би пожељно оспособити бар још три и послати их Амерци у помоћ у оне земље из којих су добровољци долазили да нас убијају у нашој земљи, па да и они окусе како то изгледа.

Вујадин

Komandni kadar te jedinice je bio pogrešan...krajnje ispolitizovan...ljudi su izvršavali naređenja i ništa više.Ne sudite o onome što ne znate,ili vrlo malo znate.

[ "kroz vatru i vodu dignute glave,stazom pobede casti i slave"

ljudi manite se teme za koju niste adekvatni da komentarisete,svaka cast onima koji postuju jedinicu,a oni neupuceni koji bacaju ljagu na osnovu onog sto im se prezentira na tv ,molim vas zaobidjite ovu temu!

Praksa ove zemlje je da se unisti sve sto je vredno.

POZDRAV SVIM VUKOVIMA I NEKA VAS BOG CUVA MA GDE BILI!!

Mis'im........ Banda likova koji su eto prvo resili da se malo bune i da je bilo malcice pameti da se posalje vojska i da ih satre onaj dan kad su postavili blokadu

dejina81:
oni su bili ono sto je potrebno ovoj drzavi, radili su ono sto drugi nisu mogli... sve razvijenije zemlji imaju svoje jedinice ovog tipa. To je jedinica koje se neprijatelj uplasi na samo pominjanje njenog imena, nazovimo ih elita!
ako neko misli drugacije neka navede primer... a ja mislim da je najbolji primer kada je ubijen siptarski terorista Adem Jasari... policija tu nista nije mogli, ali je JSO tu uradila krajnje profesionalno.

imaju
negde se zovu trijade
negde koza nostran
negde komora

a i westies su cool 8)

POZDRAV SVIM VUKOVIMA I NEKA VAS BOG CUVA MA GDE BILI!![/QUOTE]

Treba da postoje, treba da ih se boje..
ali ne trebali mi njihove usluge, dugo, dugo..
Pozdrav i od mene!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back