Jov

Da probam da pojasnim - Srbi su primili Hriscanstvo od Grka zato smatram da treba da potrazimo grcke Biblije kao osnovni izvor i da naucimo grcki.

Naravno ako nisi Pravoslavac ovo ti nije vazno ali meni je to nekako logicnije nego da Srbi citaju hebrejske spise :think:

Hajde mi malo ovo pojasni. Posto sam radio specijalizaciju NZ grckog pouci me zasto je vazno uciti grcki.
Btw, ako te zanima da naucis grcki samo reci, postoje sjajni kursevi na internetu da svako moze da nauci Koine Grcki (kojim je napisan NZ) iako nije nadaren i nema previse vremena da se time bavi.
Inace ja volim Stari zavet pa ga zato proucavam. Mozda je to zbog onih par deci civutske krvi sto imam :D

Hajde mi malo ovo pojasni. Posto sam radio specijalizaciju NZ grckog pouci me zasto je vazno uciti grcki.
Btw, ako te zanima da naucis grcki samo reci, postoje sjajni kursevi na internetu da svako moze da nauci Koine Grcki (kojim je napisan NZ) iako nije nadaren i nema previse vremena da se time bavi.

Pa da bi imali uvid u izvore iz kog su Srbi primili Hriscanstvo,jer Srbi nisu primili Hriscanstvo od Jevreja vec od Grka.

Inace ja volim Stari zavet pa ga zato proucavam. Mozda je to zbog onih par deci civutske krvi sto imam :D

Волиш стари завет?

Е ово први пут у животу чујем. А чега лепог тамо има?
Све сама убиства, казне, претње, инцести...:sad2:

A iz kog izvora su Srbi culi o tome?

Iz grckog.:lol:

Izgleda da samo ja vidim logiku u ovome :lol:

Срби о томе нису ни чули. Научили их да се крсте са три прста и то је све.
Кад би којим несрећним случајем сви прочитали библију (ма чији превод) прекрстили би се са обе руке и спалили то.
Ма.. минимум 50% њих би то учинило...

Poslednja izmena od moderatora:
Срби о томе нису ни чули. Научили их да се крсте са три прста и то је све.
Кад би којим несрећним случајем сви прочитали библију (ма чији превод) прекрстили би се са обе руке и спалили то.
Ма.. минимум 50% њих би то учинило...

Cuvala moja pokojna baba Bibliju u kredencu,al je nikad nije procitala :mrgreen:

Poslednja izmena:
Волиш стари завет?

Е ово први пут у животу чујем. А чега лепог тамо има?
Све сама убиства, казне, претње, инцести...:sad2:

A Perice Solomunove. Pokusaj da citas svakog dana po 1 poglavlje - prema datumu jer knjiga ima 31 poglavlje. Ako mesec ima 30 dana nije strasno i da preskocis to poslednje posto govori o vrsnoj zeni ;)

A Perice Solomunove. Pokusaj da citas svakog dana po 1 poglavlje - prema datumu jer knjiga ima 31 poglavlje. Ako mesec ima 30 dana nije strasno i da preskocis to poslednje posto govori o vrsnoj zeni ;)
Перице Соломунове..:think: никад чула...

Марко Краљевић и Вила Равиојла су интересантнији...:roll:

Back