Jосип Броз-Тито и Дража Михаиловић!

Вук Драшковић не каже тако, већ да је Чича био антифашиста и тражио (и добио) изједначење статуса бораца партизана и четника. И изједначени су. Али имају сада проблем, ко ће да им потврди учешће у рату за ослобођење јер осим каме нису имали други прибор (оловку и папир) да прибележе имена четника. Иду и моле партизане да им потписују ратно учешће а ови те потписе не дају.

Vuk Drašković kaže da je Draža bio antifašista i da trebamo da priznamo nezavisno Kosovo.
:mrgreen:

Tito je napraivo to i takvo Kosovo...

Kosovo od 1938 godine do 1946 godine- u opšte niej bilo u nadležnsoti Srbije.
Naime SRBIJU SU UKINULI vlada i Aleksandar Karadjordjević

kralj Aleksandar ukinuo Srbiju- stoga nikakva Srbija nije postojala dok je tito nije napravio 1946 godine-
a Kosovo je bilo Autonomna OBLAST te 1946. godine.

Poslednji amandamani na ustav 1974 godine koji su u stvari bili najgore- doneseni su - posle Titove smrti.

Dakle od 1938 Kosovo SVE DO TITA- niej bilo u Srbiji.
Jer Srbije nije ni bilo.

kralj Aleksandar ukinuo Srbiju- stoga nikakva Srbija nije postojala dok je tito nije napravio 1946 godine-

Poslednji amandamani na ustav 1974 godine koji su u stvari bili najgore- doneseni su - posle Titove smrti.

Jer Srbije nije ni bilo.

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Nisi znao?

Na ustav iz 1974 godine doneseno je 42 (četrdeset i dva amandmana)

Proces je ovakav. od 1964 godien donesen je ustav. Onda su stalno dodavani amandmani koji su potpuno premenili ustav pa su odlučili da naprave nov- ustav iz 1974 godine.
Onda su i posle toga ponovo donosili amandmane - poslednji i najgori su doneseni posle Titove smrt, 1986-1988 godine, i oni su izazvali revolt u Srbiji.

Dakle amandmani su doneseni POSLE Titove smrti.

Nisi znao?

Proces je ovakav. od 1964 godien donesen je ustav. Onda su stalno dodavani amandmani koji su potpuno premenili ustav pa su odlučili da naprave nov- ustav iz 1974 godine.
Onda su i posle toga ponovo donosili amandmane - poslednji i najgori su doneseni posle Titove smrt, 1986-1988 godine, i oni su izazvali revolt u Srbiji.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Nisi znao?

'aj ne lupetaj zivota ti

Gruban-е озбиљно сам забринут за оволику количину смеха. Кажу, да у Африци постоји племе чији се чланови овако ,,зацене'' од смеха а после тога рикну.
Смањи доживљај на два смајла - довољно је. Немој, молим те!

'aj ne lupetaj zivota ti

Uči se na prvoj godini pravnog fakulteta.

Amandmani na ustav iz 1974 dodine sonošeni su posle smrti JB Tita- sve do 1988 godine kada su , beš te 1988 godine amandmanima pretvorili pokrajne u maltene republike- i baš ti amanmani su izazvali revolt u Srbiji.

Sam ustav i niej bio toliko loš.

Ali- eto kao i dans naša rezolucija je "izmenjena". tako i ustav iz 1974 godine, donošeni su amandmani. Amandmani su zakonski akti koji imaju snagu ustava i menjaju ga.

Amandmani na Ustav iz 1974. godine

Reforme jugoslovenske države nastavljene su amandmanima iz 1981. i 1988. godine. Amandmani I-VIII usvojeni 3. jula 1981. sadrže principe o kolektivnom radu, odlučivanju i odgovornosti. Idejno-politička argumentacija ovih amandmana je počivala na tezi da je individualizacija funkcija odlučivanja i upravljanja u sukobu sa prirodom društvene svojine, društvenim samoupravljanjem, delegatskim sistemom i ravnopravnošću naroda i narodnosti. Praksa je međutim pokazala da je generalna primena principa kolektivnog odlučivanja i upravljanja dovela do blokade i apsurda operativnu stranu poslovanja i obezbeđenje njenog kontinuiteta, izazivajući na drugoj strani depersonalizaciju odgovornosti, pojavu bez presedana u savremenoj istoriji.

Po ovim amandmanima predsednik i potpredsednik Skupštine SFRJ i predsednik veća Skupštine SFRJ birani su na godinu dana. Određeno je da za predsednika SIV-a ne može biti birano isto lice dva puta uzastopno, a članovi SIV-a mogli su biti birani najviše dva puta uzastopno na istu funkciju.

Amandmani IX-XLVIII, usvojeni 25. novembra 1988, proširili su osnovu za jedinstveno jugoslovensko tržište i u izvesnoj meri zakonodavna prava federacije. Sačuvano je načelo konsenzusa u odlučivanju o bitnim pitanjima na nivou federacije.

Usvojena je zakonska odredba da je himna SFRJ "Hej Sloveni". Pre toga naziv himne regulisan je Zakonom o upotrebi grba, zastave i himne od 22. aprila 1977. Tako je jugoslovenska država tek pri kraju svog postojanja i zvanično dobila himnu.

Pravilo konsenzusa znači da su predstavnici imali pravo veta, to jest svi su morali da glasaju "za" da bi se neošto usvojilo, to je donelo propast države- i to je bila ta 1988 godina- dakle 8 godina psole smrti Tita.

Amandmani na ustav iz 1974 dodine sonošeni su posle smrti JB Tita- sve do 1988 godine kada su , beš te 1988 godine amandmanima pretvorili pokrajne u maltene republike- i baš ti amanmani su izazvali revolt u Srbiji.

Ali- eto kao i dans naša rezolucija je "izmenjena". tako i ustav iz 1974 godine, donošeni su amandmani. Amandmani su zakonski akti koji imaju snagu ustava i menjaju ga.

Pravilo konsenzusa znači da su predstavnici imali pravo veta, to jest svi su morali da glasaju "za" da bi se neošto usvojilo, to je donelo propast države- i to je bila ta 1988 godina- dakle 8 godina psole smrti Tita.

Sine, izgleda da ti nisi iz Srbije.Jer da jesi znao bi da je te 1988 Slobodan Milošević već uveliko bio gospodar Srbije i da je organizovao smenu vojvođanskog rukovodstva (jogurt revolucija) i da vodio političku borbu za jačanje položaja SR Srbije u okviru SFRJ i sužavanje autonomije KiM i Vojvodine.
Odnosi Srbije i autonomnih pokrajina nisu menjani amandmanima sve do marta 1989 kad je Srbija ponovo preuzela neke od nadležnosti pokrajina (policija,sudstvo, odbrana... ) Amandmana je bilo ali nisu uređivali odnose republike i pokrajina.

Da ti ne pricam sta sam ja ucila na prvoj godini na ekonomskom u BG..lol..iz sociologije...ahahaha
Znaci,sve sto procitas u knjigama na faxu nije istina,nesto jeste-moras da citas i druge izvore...nadam se da ti ovo nece slomiti srce...zato ja sad preporucujem studiranje u Novom Sadu:lol:salim se
Knjige pisu obicni smrtnici koji su kao i mi nekome naklonjeni,a nekome nisu...
Dobila devetku iz sociologije kod Vlajka,ispricala mu sta je on hteo da cuje, a onda lepo sve to zaboravila.
Koristi svoju glavu.:D

Jer Srbije nije ni bilo.

Ničeg nije bilo pre Tita...

Ni posle njega...

Nema vise nasih malih papalina,
i nasih pipica kaj su trcale po dvoristu,
i zobale zrnevlje.
Niceg nema!

:roll:

Da ti ne pricam sta sam ja ucila na prvoj godini na ekonomskom u BG..lol..iz sociologije...ahahaha
Znaci,sve sto procitas u knjigama na faxu nije istina,nesto jeste-moras da citas i druge izvore...nadam se da ti ovo nece slomiti srce...zato ja sad preporucujem studiranje u Novom Sadu:lol:salim se
Knjige pisu obicni smrtnici koji su kao i mi nekome naklonjeni,a nekome nisu...
Dobila devetku iz sociologije kod Vlajka,ispricala mu sta je on hteo da cuje, a onda lepo sve to zaboravila.
Koristi svoju glavu.:D

..a gdje si svršila....na kraju..u BG..ili N.S....misim....gdje je taj..Vlajko..:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jer Srbije nije ni bilo.

A jel jadransko more bar pre Tita bilo u sastavu Hrvatske... Ili bar Dalmacije... Kaži brzo, da nam se ne sekiraju susedi...:sad2:

Vlajko je bio na ekonomskom u Bg pre lol..ostarilo se:)pre...puno godina(1997)...on je bio best friend sa Mirom Markovic,neki kazu da joj je on napisao te njene knjige...nasla sam se u Novom Sadu,sad.U medjuvremenu se udala,2 dece..itd.Jos nesto?

dab..riječ..reko...:worth:...
..meni je N.Sad..puno..ljepši..ono..bolje mi je isto sjeo..od Begeša..
..Begeš..mi nekako..siv..onako..mrtav..N.Sad..po mjeri.živ..vazda...bolji..ljudi..pristojniji...blizi su mi mentalitetom..neg oni ..tamo..Begešari...

Back