ljuta_mamba
Iskusan
- Poruka
- 6.762
Upravo zato....a koliko je Švaba proterao iz Banata Srema i bačke;Italijana iz Istre i dalmacije;nakotiop Šiptare po Kosovu,a Srbima zabranjivao povratak?Ni Hitler nije lično ubijao ali je izgradio sistem za masovnu likvidaciju....
"Druže Tito,poginuo Krcun" ..."A ti Boga,je li već devet sati??"![]()
Pazi...jeste proterao...no,mi smo izgubili rat,znali smo u sta se upustamo,i sta sad....nismo kao neki,da kukamo,jooj nejac i slicno

No,zaboravio si da kazes,da su te kuce,upravo date Srbima...ISKLJUCIVO....ni jednom Hrvatu ili Muslimanu
Vec iskljucivo,Srbima iz Hrvatske,Bosne i Crne Gore....data im je i zemlja....uselili su ih u gradove...a bukvalno iz kamenih kuca od jedne sobe,u zamkove po vojvodini...kazem zamkove,jer kuca sa parketom,kuhinjom i wc koji je unutra,sa plocicama za njih je bio zamak
Pominjes Kosovo,a promenu stanovnistva Vojvodine ne pominjes...koliko Madjara i Nemaca je otislo...a doseljeno Srba...te su sad Srbi svuda vrlo dominantna vecina....a i tamo gde nisu...doseljenici su...po principu,dosli divlji isterali pitome.."smirili" svakog ko bi pisnuo....ti su isti otimali zito....i kokali Beogradjane...Srbi...niko drugi
Kosovo...ja mislim,da su Komunisti bilo vrlo dalekovidi,kada su Srbe naselili drugde,mesto vratili na Kosovo....Kosovo je sve do 1955 bilo pod non stop udarima balista.....cak je i 1968,dole bio pravi mali rat...da se to nije znalo
Jednostavno,sa Siptarima i njihovim primitivnim nacinom niko nije mogao da se nosi...ni Kralj...ni Tito...ni Sloba....nece moci ni Taci...to je tako
Tamo od 1912-1913...nikada nije bilo skroz mirno...i kada jeste,bilo je napeto....tako da je moje neko misljenje....da su oni jos tada znali,da bi vracanje Srba dole,bilo problem,prvenstveno za te ljude,koji bi se vratili,jer su svesni bili da drzava nemoze da im garantuje bezbednost od Siptarskih bandi
Leka je nesto pokusao,ali nije to u realnosti urodilo plodom...u Slobino vreme je bilo citavih delova Kosova gde policija nije smela da udje
Sto se tice davanje drzave Hrvatima
Pre Tita ni Srbija nije postojala...uzmi lepo kartu,pa ces videti...imao si prvo Banovine...potom se Hrvatska izborila za svoju Banovinu,a Srbija je ostala iscepkana iz nekoliko banovina poput Dunavske,Drinske,Moravske itd
To da je Srbija potala SR Srbija...Tito je izborio.......tj,Komunisti...ne Kralj
Crna Gora i Makedonija nisu bile deo Srbije...tako da se nemoze reci da su oni postali nacija zahvaljujuci Titu,jer kao sto vidis,i jedni i drugi su hteli samostalno,bez nas......a mislim da su granice tih republika na mestu
U Beograd je Tito ulozio milijarde,i napravio velegrad od njega...ono sto je Tito napravio...ostalo je....niko vise nesto mnogo nije doradjivao...sem kuca,sa sve crepom na krovovima zgrada
Ono sto je on napravio...ovi danas nemogu ni da saniraju,da odrze od propadanja...bilo gazelu bilo pancevac a sportsku halu ili most preko reke...grade kao piramidu...po 20 god...autoput od Maribora do Skoplja....a danas ni Beograd-Novi Sad nemoze da se zavrsi....
Znaci Bgd je od 300.000 stanovnika i udzerica,postao metropola za 30 god od 1950-1980, i dosao do cifre od 1.000.000-1.500.000 koju manje vise i sada drzi
Ja mislim,da je on vrlo voleo Srbe,jer su ga Srbi i doveli na vlast...narocito Licani i Bosanci..njih je obozavao...i zena mu je bila Srpkinja
Najvise vojnih lica i pandura---Srbi....najvece privilegije...upravo vojska i policija..znaci,kako ih je to mrzeo???
Cak i gradovi zapadne Srbije,koji su bili pro cetnicki,posle rata su doziveli procvat u ulaganju,recimo Ivanjica...sam ni neznam koliko fabrika....Cacak....Uzice....ja nevidim da su ti krajevi u Titovo vreme bili zaostali,a ljudi tog kraja su bili mahom u cetnicima
Nije mi jasno...zasto se istice Titovo ucesce u 1.s.r???? koliko vas forumasa preko Drine...narocito iz Hrvatske...znate,gde su vam bili dedovi,tj,pradedovi?? ovim putem pitam Srbe iz tog kraja
Ja mislim,da su Licani,bili najhrabriji u borbi protiv Srba...i to nije tajna
Krcun...kojeg pominjes,je bio tezak krvnik...tako da je i zasluzio sto ga je zadesilo.(ovo o Titu nema dokaza,te je mit)...nisu partizani i Tito bili cvecke...ALI...nisu imali pik samo na Srbe...mlatili su sve jednako...ko god je bio protiv novog poretka i protiv Kom.partije...koliko su Ustasa potamanili,to bog sveti zna...koliko mojih folksdojcera.....madjara....on,ipade nikom nije valjao,ko je bio na strani fasista;(