Još neki detalji o piramidama

Nisam stigao da ovo isto odgorovim na diskusimjama o zaveri jer sam bio na poslu, osim toga Svabovu ne vredi odgovarati jer on nije diskutant nego spamer koji svkodnevno najmanje15 postova izbacuje već 4 godine, samo na ovom forumu, a kaže da je aktivan i da na drugim. Poziva se na razum a meni to deluje kao prilično iracionalna potreba za oglašavanjem po svaku cenu. Što se vidi i po sadržaju njegovih diskusija. On uvek podrazumeva da niko nije išao u osnovnu školu pa sve alternativne poglede napada površnim školskim znanjem.

imas pitanja - odgovori.
skolski, neskolski, ovako ili onako.
ne moras da bezis.

Piramide u Meksiku su daleko od piramida u Egiptu onoliko koliko su piramide u Egiptu daleko od piramida u Kambodži, a opet piramide u Kambodži su daleko od piramida u Meksiku onoliko koliko su daleko od piramida u Egiptu. Možeš proveriti pomoću razmernika na globusu.

Nije me mrzelo da se malo potrudim i pokazem kako alternativce mrzi da uce, vec samo veruju.

Velika piramida (Egipat) - Piramida Sunca (Meksiko ): 12 342km
Velika piramida (Egipat) - Cambodia (Angkor Wat): 7 598km
Cambodia (Angkor Wat) - Piramida Sunca (Mexico): 15 460km

eto.....umesto citanja dejvida ajka, malo zdravog razuma - i rezultati su tu vrlo brzo....

Nije me mrzelo da se malo potrudim i pokazem kako alternativce mrzi da uce, vec samo veruju.

eto.....umesto citanja dejvida ajka, malo zdravog razuma - i rezultati su tu vrlo brzo....

Zasto nisam iznenadjen ? :p

Verovatno bi nesto dobio kada bi tu razdaljinu pomnozio sa 10 000 000 pa onda podelio ukupnim zbirom visina svake pirramide puta broj nebeskih tela + duzina ekvatora - prosecni reptilijanski zivotni vek....ali mi ne govorimo tajnim jezikom svete geometrije....

Nisam uopšte mislio na te piramide. Angkor Wat nije piramida.

U Kambodži imaš kambodžanske piramide, a u Meksiku i Peruu ihaj koliko piramida, one su podjednako udaljene od velike egipatske piramide.
To o udaljenostima jednostavno nije tačno.
Meksičke su skoro dvostruko dalje nego kambodžanske. Iako to djeluje pomalo čudno, i peruanske su bliže nego meksičke. Ostavite po strani atlas kada posmatrate udaljenosti na površini Zemlje, i prihvatite se globusa.

kao alat nije koriscena bronza, vec jedan mineral tvrdji od granita.
Egipat je pun alabastera al ne znam koja je njegova tvrdoca tako da ne mogu da tvrdim da li je sa njim vrsena obrada, meni deluje dosta tvrdo :)
inace kad sam bila u Egiptu u muzeju su mi rekli da su za obradu itekako koristili dijamant...
Sto se tice vezivnog materijala tacno je da nije koriscen, ali su mi objasnili da su kvasili vodom gornju povrsinu blokova i stavljali na njih druge blokove i prilikom susenja se stvarao vakuum koji je vezivao blokove... to je teorija koju sam ja cula na predavanju o piramidama prilikom posete Egiptu.

Eto, i ja malo da pripomognem :D

u ovom trenutku, umesto alata za obradu mene vise zanima kako iluminat komentarise luposti koje je glupao o udaljenostima......mada to tako obicno ide sa alternativcima.....ovi izvale nesto.....zvanicna nauka...ma kakva nauka, zdrav razum ih pobije, a ovi cute ko zaliveni.....i normalno ne odricu se svojih izjava iako su rasturene na sve strane....

Sad sam prvi put malo detaljnije pregledao ovu temu:

Sledis konvencionalnu nauku kao ovca, umesto da pogledas sve sto mozes, pa tek onda da sudis.
Ovo je stav jednog od učesnika diskusije koji samo malo kasnije, u istoj poruci, kaže sledeće:
West je podrzavao Francuskog naucnika R.A. Schwaller de Lubitcz-a koji je proucavao Luxor Temple 40 tih godina i nasao matematicki dokaz da
su rani Egipcani imali nauku koja je bila mnogo naprednija nego sto se misli.
Hoćete li se vi, ljudi, konačno odlučiti da li vjerujete naučnicima ili im ne vjerujete. Naravno da vjerujete naučniku koji matematički dokazuje stepen razvijenosti neke drevne kulture. Dosad sam bio u ubjeđenju da se tom vrstom dokaza bave arheolozi. Matematika može štošta, ali ipak, postoje i druge nauke i stvari koje matematika ne može.

I dalje, u istoj poruci:

Govori se da su ploce stare oko 38.000 godina. Dalje se kaze da je Thot nakon potopa Atlantide, osnovao koloniju u Egiptu. Izgradio je veliku piramidu u GIzi (koja se pogresno pripisuje Keopsu). U njoj je ostavio zapisanu drevnu mudrost i tajne Atlantide.
Samo se govori??? Ne, ne govori se, već neko ko ima ime i prezime kaže tako. Zanima me kojim je on to metodama utvrdio starost tih pločica? Znamo (ili ne znamo) da ne priznajete savremene naučne metode datiranja starina. Znači, koriste se neke druge metode metode. Možda neko kucne nečim po pločici pa na osnovu tona računa starost. Otkud znam, možda izračuna i matematički, računajući odnos dijagonale i debljine pločice.

samo da skrenem paznju da ovde imamo jos jedan primer nastajanja misterija.

dakle, neko izjavi "sve piramide su podjednako udaljene". Kada mu neko drugi to ospori, on pokusa da se vadi da nistu bas te piramide u pitanju. Kada neko ospori to i sa drugim piramidama - nastaje tisina, a prethodna izjava od koje je sve pocelo, ostaje zapisana. Niko se vise ne trudi da je proverava i smatra je za istinu i to iznosi kao jak argument u svojim sledecim postovima, raspravama i diskusijama.

Back