Još neki detalji o piramidama

Ne razumem šta je smešno? U tom delu oko asuanske brane nalaze se piramide stare 38000 godina. Ja ne priznajem zvaničnu nauku i istoriju, niti bilo kakve zvanične verzije. Novi zavet bi recimo trebalo da ima između 35 i 60 jevanđelja a ne samo 4. To što je ostale iz Biblije izbacila katolička crkva, odnosno Vatikan, da bi sakrila Isusov brak i potomstvo sa Marijom Magdalenom za mene nema nikakav značaj. Zašto bi bilo kakva vatikanska cenzura važila za mene kao istraživača istine? Isto to važi i za istoriju.

Ne razumem šta je smešno? U tom delu oko asuanske brane nalaze se piramide stare 38000 godina. Ja ne priznajem zvaničnu nauku i istoriju, niti bilo kakve zvanične verzije. Novi zavet bi recimo trebalo da ima između 35 i 60 jevanđelja a ne samo 4. To što je ostale iz Biblije izbacila katolička crkva, odnosno Vatikan, da bi sakrila Isusov brak i potomstvo sa Marijom Magdalenom za mene nema nikakav značaj. Zašto bi bilo kakva vatikanska cenzura važila za mene kao istraživača istine? Isto to važi i za istoriju.

postavio sam jasno formulisano pitanje, nisam dobio odgovor

uzivaj

Kad budem posetio Egipat i uverio se znaću tačnu lokaciju. Egipat je ogroman, a Asuanska brana je do nedavno bila najveća na svetu. Upravo downloadujem jedan ISO file od 4.7 GB, ali čim završim pogledaću teren oko brane na Google Earth. Mogao bi i ti da učiniš isto.

Ja imam mape sa pregledom lokaliteta u predinastickom periodu ne treba mi google earth poznajem dovoljno dolinu Nila.

Inace prva forma piramide je uocena u predinastickoj nekropoli u Saqqari a njena osnova je mastaba kao kod Djoserove piramide . Nadam se da znas sta je mastaba.

egypt_ancient_map.gif

Kao sto mozes da vidis na mapi Saqqara i Asuan su dosta udaljeni jedan od drugog. Saqqara je u Donjem Egiptu a Asuan je u Gornjem, blizu granice sa kusitskim kraljevstvom.

- U Sakari, grobnica S3038 pripada visokom zvanicniku cije je ime Nebitka iz doba vladavine Anjediba - peti faraon I dinastije. To je najranija forma piramide uocena u Egiptu.

Jos jednom si pokazao da se petljas sa stvarima o kojima malo znas. Svaka tebi cast za reptilijance, maldekance, atlantidjane, lemurijance, B Rit, B Lot, N Tor ali tvoje znanje o Egiptu je slabo. Izvini, nemam nista licno protiv tebe ali tako stoje stvari.

Naravno da znam šta je mastaba, ja sam arhitekta. Znanje o Egiptu mi je takvo kakvo je, kad ga budem posetio uvećaću ga. Za sada mi pomaže Google Earth. U svakom slučaju Thoth je bio vanzemaljac i imao je veze sa piramidama pre 38000 godina. Piramide na Marsu su još starije.

Nego šta je nego vanzemaljac. Izvoli nešto što sam ja postavio na ovaj masonski forum:

http://vuls.org/forum/index.php?topic=52.0

Ne moraš da se mučiš da prevodiš sa engleskog rečenicu po rečenicu. Bogovi su bili vanzemaljci, pošto ne postoje bogovi. Mojsijev zavetni kovčeg bio je zapravo transformator od 900 volti i neupućeni ljudi koji su ginuli nisu stradali ni od kakvog "božjeg gneva" već od elektriciteta. To je samo jedan primer. I egipatski "bogovi" bili su zapravo vanzemaljci.

Thoth je egipatsko božanstvo koji se predstavlja s glavom ibisa ili psa
-Prva greska. Pas(sakal) je Anubis. Tot je predstavljan kao Ibis ili Babun.

Dalje necu da citam (bar ne sad) imam ovde konkretnog posla sa placenicima u drevnom Egiptu tako da cu mastarije ostaviti za neki drugi put

A nikakvi vanzemaljci nisu posecivali Egipat

EGIPATSKA DRZAVA NIJE NIKLA ZA GODINU DANA VEC U SLOZENOM PROCESU KOJI JE TRAJAO OKO 1000 GODINA. 3900PNE -NAKADA I JE PERIOD POJAVA PRVIH SLOZENIH SOCIO-POLITICKIH JEDINICA U EGIPTU A EGIPAT KAO ETABLIRANA DRZAVA POSTOJI OD 3000 GODINE PNE . TO SE SVE LEPO PRATI PREKO MATERIJALNIH OSTATAKA.

Oni koji su te tako naučili o istoriji Egipta takođe tvrde da su piramide napravljene pomoću štapa i kanapa a ti sam možeš da vidiš da je to nemoguće. Ali ipak ne dovodiš u pitanje njihove zvanične verzije iako sam možeš da se uveriš da su nelogične ili u krajnjem vidu sumnjive.
Dakle, ipak je ovde psihologija na delu.

Oni koji su te tako naučili o istoriji Egipta takođe tvrde da su piramide napravljene pomoću štapa i kanapa a ti sam možeš da vidiš da je to nemoguće. Ali ipak ne dovodiš u pitanje njihove zvanične verzije iako sam možeš da se uveriš da su nelogične ili u krajnjem vidu sumnjive.
Dakle, ipak je ovde psihologija na delu.

Da, ti koji su me to naucili su ponudili konkretne dokaze u vidu materjala, ikonografskih i arhitektonskih kanona, pisanih izvora itd...a ti koji su tebe naucili se nisu bavili psihologijom vec fantaziranjem...

Da posedujes znanje o Egiptu koje ja posedujem imao bi bolji uvid, nazalost takvo znanje nije dostupno svima...

Doduse ipak je ovo tema o misterijama,
ne bih da vam kvarim zabavu cak cu i doprineti kolektivnoj zafrkanciji ovom slikom koja prikazuje Sfingu ali o periodu kome pripada vam necu nista reci niti o vladaru cije je ime ispisano na ovim etiketama.... ja predlazem da to bude 30,000-ta godina pre nove ere a vladar neka bude Tot posto je Illuminat vec izneo podatak da je on vladao tada ....

Prilozi

• aha4.jpg
    aha4.jpg
    47,6 KB · Pregleda: 28
Da, ti koji su me to naucili su ponudili konkretne dokaze u vidu materjala, ikonografskih i arhitektonskih kanona, pisanih izvora itd...a ti koji su tebe naucili se nisu bavili psihologijom vec fantaziranjem...

Da posedujes znanje o Egiptu koje ja posedujem imao bi bolji uvid, nazalost takvo znanje nije dostupno svima...

Znači ti i dalje veruješ da su piramide napravljene pomoću štapa i kanapa iako vidiš da nisu - samo zato jer ti tvoji autoriteti tako kažu?

A kojim su se to 'fantaziranjem bavili oni koji su mene učili'? Misliš na sve one materijale sa sajta? Bogami, sve ono je prilično teško izfantazirati, treba prilično resursa i logističke podrške za takav posao. Skoro isto koliko i za gradnju piramida. Da si dovoljno racionalan i kritičan to bi prvo uvideo - ali ne uviđaš jer su ti opšte prihvaćene fantazije uvek pred očima.

Zaista ne mogu da objasnjavam po 1000 put da je egipatski narod bio extra inteligentan. Razmisli malo...njihovo pismo je u formi rebusa. Deca uce hijeroglife od malena a znamo da resavanje rebusa jaca inteligenciju. Dakle Egipcani su od malih nogu trenirali mozak...eto to ti je nesto za pocetak da se zanimas.Prijatelju, sve se lepo prati u materjalu...prva forma piramide je iz I dinastije oko 2900pne, pa zar je 400 godina malo da razviju savrseniju formu piramide. A da ne pricam sto izmedju pirmide iz I dinastije i Keopsove piramide imamo seriju piramidalnih gradjevina. I jos otiske klesara, orudje, rampe,grncariju, zapise koliko je hrane utroseno i sta sve ne...ebiga jesu ti vanzemaljci zanimljivi ali ne preterujmo.

Eto ja sam izneo dokaz da je Sfinga nekada bila lav, konkretan dokaz sa slikom....zasto niko ne komentarise? Zato sto niko ne zna o cemu se radi...da pomognem, radi se o ranom dinastickom periodu u Egiptu

Reci mi samo da li su vanzemaljci izgradili :

-Koloseum
- Kolosa sa Rodosa
-Mikenske zidine
-Zidine Konstantinopolja
-Rimski Akvadukt
-Aleksandrijski Svetionik

Narmer, vanzemaljci nisu izgradili nijedan od gore pomenutih objekata, ali jesu piramide u Meksiku, u Egiptu i u Kambodži, kao i piramide na Marsu. Piramide u Meksiku su daleko od piramida u Egiptu onoliko koliko su piramide u Egiptu daleko od piramida u Kambodži, a opet piramide u Kambodži su daleko od piramida u Meksiku onoliko koliko su daleko od piramida u Egiptu. Možeš proveriti pomoću razmernika na globusu. Dakle, piramide u neku ruku dele našu planetu na tri dela. Te tri vrste piramida gradile su tri potpuno različite civilizacije, koje nisu znale jedna za drugu, ali same građevine imaju isti princip izgradnje i bez sumnje iste naručioce - vanzemaljce. Ivantic, slažeš li se sa ovim?

1. Zasto ne odkomentarises slike koje sam poslao? Da li je ono Sfinga ?
2. Zasto smatras da one objekte koje sam naveo nisu izgradili vanzemaljci? Jesi li video mikenske zidine? Jesi li video ti te blokove? To je poduhvat jednako tezak piramidama.
3. Piramide u Kambodzi i J. Americi se znatno razlikuju od onih u Egiptu, pogledaj slike i jasno ces uociti razliku.

4. Edukovacu te malo pa cu ti objasniti sta predstavlja piramidalna forma u Egiptu :

-Piramida predstavlja praiskonsku humku, prvu suvu zemlju posle povlacenja praiskonskih voda Nun .Piramida moze predstavljati i kamen piramidalnog oblika Ben Ben, i to je onaj kamen na koji je Re sleteo u obliku ptice Benuu-Fenix na prvu suvu zemlju. Na Djoserovoj piramidi se Re prvi put pominje u kontekstu bozanstva a u petoj dinastiji piramide sadrze cuvene tekstove piramida(himne Suncu).
-Obelisk je ideja koju vidimo u piramidi. Najstarije osnove obeliska su iz Heliopolisa (U Heliopolisu je stajao kamen za koji se verovalo da je originalni Ben- Ben kamen). Najraniji bog Heliopolisa Atum "svedrzalac" je predstavljao praiskonsku humku, no on se brzo gubi i sve ovi simboli se pripisuju Reu.

Ovo su stvari iz izvora koje su pisali licno Egipcani a ne vanzemaljci. Ili hoces da kazes da nauka falsifikuje ? Mozemo onda da se prebacimo na zavere, jedva cekam da ti i Ivantic odgovorite na pitanja koja je Svabov postavio.

Narmer,
hajde prvo odgledaj film o analizi lica i piramida na Marsu na strani http://www.ivantic.net/nlo.htm pa mi reci svoje stručno mišljenje. To je inače matematička analiza, čista geometrija. Nije 'fantazija'.

Inače nisam merio razdaljine piramida po svetu. Ne znam tačne lokacije svih piramida. Ali verujem da ime logike u njihovom razmeštaju jer one predstavljaju energetske centre, štitove, i neku vrstu međuzvezdanog komunikacijskog mehanizma.

Ako se zna da su neke manje piramide gradilli ljudi, ne znači da su i Keopsovu. Ona je sama po sebi dokaz da nisu mogli da je naprave. Ako ni zbog čega drugog, nisu imali alat za to. Dokazane su njene kosmičke proporcije, a da bi njih znali stari Egipćani su morali da imaju kosmičku tehnologiju, kao što su i Sumerani opisali ono za šta je neophodno kosmičko znanje. To što su oni zapisali jednostavno nije moguće znati prostim posmatranjem sa zemlje - ma koliko bili inteligentni rešavanjem rebusa.

Eto to su jasni dokazi koje vi ipak ne želite da vidite.

Ja ne pricam o piramidama sa meseca vec o piramidama u Egiptu.
Dobro...dakle imamo ovakav scenario :

-Egipcani grade prvu piramidu u Sakari - I dinastija
-Egipcani grade piramide u Mejdumu, Dasuru i Sakari - III dinastija
-Vanzemaljci grade Keopsovu piramidu - IV dinastija
-Egipacani grade Kefrenovu piramidu - IV dinastija
-Egipcani grade Menkaurovu piramidu - IV dinastija
-Egipcani grade piramide u Abusiru i Abu- Gurabu - V dinastija

Smesno... Sa kojim pravom ti nipodistavas znanje drevnih Egipcana? Odkud ti znas sta su oni znali a sta nisu kada si procitao vrlo malo o drevnom Egiptu, sem ono iz ezoterijskih spisa. Skontali su kada plavi Nil navodeci se prema nebeskim telima, uocili su sledeca nebeska tela i dali im adekvatna imena:
Jupiter - Horus koji obuhvata(ogranicava) dve zemlje
Mars - Crveni Horus, Horus horizonta
Merkur - Sebegu (Set)
Saturn - Horus, bik neba
Venera - boginja jutarnjeg neba, kcer Ozirisa i Izide a pre toga kcer Sobdet i Sah( ova planeta je primecena u starom carstvu)

-evo ti jos nesto da se zanimas :

Merkhet - "orudje znanja".To je instrument koji je sluzio u arhitektonskim poduhvatima. Naime, hram se gradio po odredjenim kanonima koji su zahtevali odredjivanje tacnog polozaja prema nebeskim telima. Prilikom izgradnje kultnih zdanja organizovan je festival Pedj Shes koji je imao za cilj da obezbedi tacno poravnjanje zdanja u odnosu na nebeska tela. Ova svetkovina, kao i dispozicija gradjevine se direktno odnosila na sazvezdja Orion i Veliki Medved. Prilikom tog festivala je ceremonijalno koriscen Merkhet.

Eto vidis, meni koji sve to znam te pricice o vanzemaljcima deluju smesno. Zar je tako tesko priznati da su ljudi iz drevnog Egipta bili toliko napredni? Da li je to neki komplex, ne razumem...
-na opasku o Hijeroglifima necu odgovarati, da malo poznajes psihologiju shvatio bi znacaj hijeroglifa na intelektualnom planu

Ma kakvi tvoji dokazi, obicno nipodistavanje jedne fantasticne civilizacije...hej dokazi ?!

Ivameee i Narmer lepo vi objasnite smaragdne ploce koje totalno se kose sa ovom vasom teorijom. A evo i jos po malo za vas:

U 5 veku,istoricaru Herodotusu su
"vodici " rekli da su najznacajnije piramide napravili Cheops,njegov sin i njegov brat.Svi su to prihvatili zdravo za gotovo,i ako nema nikakav dokaz.Pravi dokazi pokazuju na to da su piramide pravljene hiljade godina pre njegovog vremena.Vertikalna erozija i na Piramidama i na Sfingi su dokaz da je doslo do erozije zbog kise preko duzi period.Sfinga se vodi da je pravljena oko 2,500 pre nove ere.John Anthony West je izjavio da
kisa nije padala u znacajnoj kolicini u to vreme nego u period 10,000
god pre nove ere.To bi znacilo da ono sto se nalazi na Giza Plateau je izgradjeno vise od 7,000 god pre Egipcana,nesto sto tradicionalni Egiptolozi ignorisu,ili mozda im je naredjeno da to ignorisu.

Hmmm, da...samo sto smaragdne ploce nisu istorijski spis iz drevnog Egipta, to je alhemijski spis nastao dosta kasnije i to nije nikakav validan dokaz. Herodot je bio istoricar, putopisac. Pricao je na primer o tome kako su egipatski svestenici spalili Jahveov hram u Elefantini a ovaj dogadjaj je potrvrdjen i u egipatskim izvorima.naprimer.

John Anthony West - "Egiptolog" slobodnjak ? To kad pricas nebuloze pa te niko ne konstatuje(jer nemas naucni pristup, metodologiju,validne dokaze itd) a ti nastavljas da pricas i prodajes pricu sirokim narodnim masama prodajuci im svoje fantazije kao zvanicnu istoriju ?
Cime je on utvrdio da je takva i takva klima bila u Egiptu pre toliko i toliko godina?

Back