Još jedna tema o Kosovu...

Dakle, da li su Kosovo (osim glavnih država) priznale marionetske banana države?

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .
Prihvatam sugestiju donekle... ali...

Kanada je (kao i Australija i Novi Zeland) član Komonvelt-a i priznaju britansku kraljicu kao svog Suverena. To važi još za neke zemlje, pa čim priznaju Britaniju kao svoju suverenu državu, očigledno su marionetske države, barem što se tiče spoljne politike...

Turska je zemlja pod direktnom paskom i na neki način nadzorom SAD-a i zbog toga se islamisti u Turskoj stalno bune...
Jer, kao što znaš, Turska je jedina islamska sekularna država i Amerikanci podržavaju i naoružavaju Tursku (kao jedinu islamsku zemlju članicu NATO pakta) generale koji su prava vlast u Turskoj...
Danska je zemlja koja je odavno svoj suverenitet prepustila NATO paktu i Amerima, s tim da imaju punu slobodu u svojoj zemlji, a spoljnu politiku vode kako im se kaže...
Slažem se za Švedsku i Austriju i ni za jednu drugu od ovih koje si ti naveo...

ma ja sam te naveo na brzaka, mogaosam nastavitisaportugalijom, ceskom, nizozemskom,bugarskom...i nisam australiju, bas zbog engleza. ali od 60-tak koje su nas priznale, makar polovina je "pravih". e sad, moras priznati da od onih 140-150 zemalja, koliko ih je protiv? 30 "samostalnih"??? sumnjam. a i vecina ima svoj "problem", i ne zeli da nas prizna iz tog razloga, a ne zato sto misli da nismo zasluzili nezavisnost.
inace svako tezi svom "drustvu", to je sto se tice veza koje pronalazis medju zemljama, te nato, te jezik, te....

Ne ne imas drzavu Tuvalu!!!

Човек пита шта је онај квадратић на мапи изнад првог "У" у имену земље која се зове и презива Тувалу.
Ја одговарам да је то вероватно земља која се зове Палау, пошђто видим да су их и ти признали.
А и лепо се римују, Тувалу - Палау.
:hahaha:

Da smo ranije mahali repićima bilo bi isto cepanje kao što je i sada i, da budem pošten, verovatno bez žrtava. Ali teško da bi Srbi mogli sve to da progutaju - na taj način. Našao bi se neki drugi Sloba koji bi uradio slično ... Možda čak i Vuk, da je 9. marta osvojio vlast kojim slučajem.

ma ja sam te naveo na brzaka, mogaosam nastavitisaportugalijom, ceskom, nizozemskom,bugarskom...i nisam australiju, bas zbog engleza. ali od 60-tak koje su nas priznale, makar polovina je "pravih". e sad, moras priznati da od onih 140-150 zemalja, koliko ih je protiv? 30 "samostalnih"??? sumnjam. a i vecina ima svoj "problem", i ne zeli da nas prizna iz tog razloga, a ne zato sto misli da nismo zasluzili nezavisnost.
inace svako tezi svom "drustvu", to je sto se tice veza koje pronalazis medju zemljama, te nato, te jezik, te....

Češka je priznala i javno da je to uradila zato što su im "Amerikanci zavrtali ruke" - baš tako je rekao češki premijer javno.

Portugal - u redu, nemam pogovora...

Nizozemska ili Holandija nas ne vole i sprečavaju naš ulazak u EU i implementaciju sporazuma SSP, mrze nas zbog Srebrenice gde su oni ispali pi*ke i odavno su antisrpski nastrojeni tako da je suvišno govoriti o njima...
Tako da zemalja koje su vas priznale bez pritiska ili nagovora može da bude maksimalno 5-10.

Sa druge strane ne znam da su neke zemlje pod direktnim pritiskom Kine, Indije, Brazila ili Rusije (a ne znam da još postoji Varšavski pakt ili tako nešto) odlučile da Vas ne priznaju...

Mislim, dakle da si skroz u krivu...

bilo bi interesantno pitanje:
da li mislite dali su kosovo vise priznale "samostalne" zemlje koje imaju uticaja u svetu, ili ih je vise marioneta, bez nekog bitnog uticaja?
1. vise ima jakih drzava
2.vise je marioneta
3. ne znam, ili podjednako.
na ovakvu anketu, mogla bi se razvijati rasprava. ovako kako je, sto se mene tice, anketa je veoma losa.

Češka je priznala i javno da je to uradila zato što su im "Amerikanci zavrtali ruke" - baš tako je rekao češki premijer javno.

Portugal - u redu, nemam pogovora...

Nizozemska ili Holandija nas ne vole i sprečavaju naš ulazak u EU i implementaciju sporazuma SSP, mrze nas zbog Srebrenice gde su oni ispali pi*ke i odavno su antisrpski nastrojeni tako da je suvišno govoriti o njima...
Tako da zemalja koje su vas priznale bez pritiska ili nagovora može da bude maksimalno 5-10.

Sa druge strane ne znam da su neke zemlje pod direktnim pritiskom Kine, Indije, Brazila ili Rusije (a ne znam da još postoji Varšavski pakt ili tako nešto) odlučile da Vas ne priznaju...

Mislim, dakle da si skroz u krivu...

znas kako je ovo.
recimo izbori u srbiji, i pobednik dobije 1.000.00 milion glasova. ali od ukupno 4-5.000.000 potencijanih glasaca, na izbore [znaci zainteresovanih] je izaslo oko 2.000.000
tako ti je i sa priznavanjem , u startu nas "nije" priznalo oko 200 zemalja, znaci rezultat je bio 200 : 0. e sada je na nama [ i onima drugim] da ih privolimo.znaci,ima zemalja koje su nas priznale, 60-tak, ima onih koji nas ne zele priznati, maksimum 29-tak, i ima onih koje zaboli za kosovo.

znas kako je ovo.
recimo izbori u srbiji, i pobednik dobije 1.000.00 milion glasova. ali od ukupno 4-5.000.000 potencijanih glasaca, na izbore [znaci zainteresovanih] je izaslo oko 2.000.000
tako ti je i sa priznavanjem , u startu nas "nije" priznalo oko 200 zemalja, znaci rezultat je bio 200 : 0. e sada je na nama [ i onima drugim] da ih privolimo.znaci,ima zemalja koje su nas priznale, 60-tak, ima onih koji nas ne zele priznati, maksimum 29-tak, i ima onih koje zaboli za kosovo.

Ja na to gledam ovako...

Priznalo vas je desetak država koje su vas i podržavale od samog početka:
SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, Nemačka, Austrija...

Priznale su vas još neke države zbog jakog uticaja Albanaca u njima kao što je Švajcarska i neke zemlje Beneluksa (Belgija npr.)..

Sve u svemu desetak do petnaest država...

Ostale su to uradile pod pritiskom ovih zemalja ili zato što nas generalno ne vole (kao Albanija i Holandija).

Sa druge strane, nisu vas priznale sve zemlje koje su uvidele da je to priznanje direktno kršenje svih normi UN i sveta, kao što je bilo i NATO bombardovanje, zatim Vas nisu priznale zemlje koje i same imaju problema sa teroristima i secesionistima kao što je Šri Lanka, Španija, Indija itd.
I na kraju nisu vas priznale sve zemlje na koje Ameri ne mogu da vrše pritisak...

А њих је највише.

ne znam sta si hteo reci, ali si u pravu.
pogledajte ovu statistiku.

Formal Recognitions Data:

60 out of 192 United Nations (UN) Member States (31.25%)

3 out of 5 UN Security Council (UNSC) Permanent Member States (60%)

22 out of 27 European Union (EU) Member States (81.48%)

24 out of 28 NATO Member States (85.71%)

33 out of 47 Council of Europe (COE) Member States (70.21%)

35 out of 56 OSCE Member States (62.5%)

13 out of 57 OIC Member States (22.81%)

4 out of 22 Arab League Member States (7.02%)

7 out of 7 G7 Member Countries (100%)
(and by 7 out of 8 G8 (G7 + Russia) Member Countries or 87.5% )

Countries that formally recognize Kosova make up 71.67% of the World's Total nominal GDP
ako neka zemlja u africi proglasi nezavisnost, da li ce je srbija prizanti?? mislim da li ce bilo ko pokusati da lobuje po evropi ili po africi?? znaci sa evropom je zavrseno, mozda jos grcka, a i spanija mi je "sumnjiva". i sada se radi na borbi na drugim kontinentima

ako neka zemlja u africi proglasi nezavisnost, da li ce je srbija prizanti?? mislim da li ce bilo ko pokusati da lobuje po evropi ili po africi?? znaci sa evropom je zavrseno, mozda jos grcka, a i spanija mi je "sumnjiva". i sada se radi na borbi na drugim kontinentima

Imaju isti problem tako da sumnjam;)

A tu cast u ime zavrsnice i zatvaranja kompletne ceremonije imacemo mi :mrgreen:

Kao ono,put oko sveta i tako to......kreces sa starta a cilj ti je na pocetku......taman da se odmorimo dok se ne obrne krug :mrgreen:

Ja na to gledam ovako...

Priznalo vas je desetak država koje su vas i podržavale od samog početka:
SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, Nemačka, Austrija...

Priznale su vas još neke države zbog jakog uticaja Albanaca u njima kao što je Švajcarska i neke zemlje Beneluksa (Belgija npr.)..

Sve u svemu desetak do petnaest država...

Ostale su to uradile pod pritiskom ovih zemalja ili zato što nas generalno ne vole (kao Albanija i Holandija).

Sa druge strane, nisu vas priznale sve zemlje koje su uvidele da je to priznanje direktno kršenje svih normi UN i sveta, kao što je bilo i NATO bombardovanje, zatim Vas nisu priznale zemlje koje i same imaju problema sa teroristima i secesionistima kao što je Šri Lanka, Španija, Indija itd.
I na kraju nisu vas priznale sve zemlje na koje Ameri ne mogu da vrše pritisak...

izvini, ali post je veoma naivan.
nas nije priznalo par drzava, bas iz razloga "prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj". recimo muslimanske zemlje, zatim nisu nas priznale drzave koje se boje slicnih "problema", sto ne znaci da su na strani srbije, i nisu nas priznale zemlje koje nemaju pojmao nama ili vama.
osim rusije [stari "aleat" srbije], kine, koja ima gorih problema na "svojoj" teritoriji, spanije, zna se, cipra, koji jednsotavno nece da nas prizna, iako bi morala po tvome, sumnjam da mozes nabrojati deset zemalja koje su rekle da nas nece priznati. sto je brojcano, ali i po vaznosti manje od onih koje nas podrzavaju.

nas nije priznalo par drzava, bas iz razloga "prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj". recimo muslimanske zemlje, zatim nisu nas priznale drzave koje se boje slicnih "problema", sto ne znaci da su na strani srbije, i nisu nas priznale zemlje koje nemaju pojmao nama ili vama.
osim rusije [stari "aleat" srbije], kine, koja ima gorih problema na "svojoj" teritoriji, spanije, zna se, cipra, koji jednsotavno nece da nas prizna, iako bi morala po tvome, sumnjam da mozes nabrojati deset zemalja koje su rekle da nas nece priznati. sto je brojcano, ali i po vaznosti manje od onih koje nas podrzavaju.

Ma jeste, sve si u pravu samo...
Pričao si ti priču prošle godine da će vas do kraja prošle godine priznati preko 100 država sveta, a ja ti predložio da se kladimo i rekao ti da se to neće desiti ni dve godine posle "proglašenja nezavisnosti", pa ti vidi ko je tada bio u pravu...

:) ;)

Ademe ne zaludjujmo se....svaka zemlja koja je vas priznala ili nas podrzava ne radi to iz "bratstva" i "ljubavi".

Dobra ti statistika...

Hajde sada uzmi to isto, ali obrati pažnju na broj stanovnika i na veličinu teritorije, pa nam daj procente ;)

razumem sta hoces reci. i u pravu si.
i ako mi jos kazes da je jedna kina bitnija za bilo kojeg evropljanina od jedne nemacke ili francuske ili italije, onda...
verujem da ti razumes sta zelim reci. a da li ces se sloziti, ili [kao] neces, to prepustam tebi.

Back