Još 70 godina dizela i benzinca

Мој ауто троши око 5,7 на 100 када идем 130.
Скоро увек путујем сам тако да немам некога уз себе да то слика.

Једино што је лаж је твоја слепа вера у "чаробни" хјундаи.

Није ти пало на памет да је могло раније да се деси и да сам нешто радио, зарадио и узео ауто (полован) ?
И наравно, не живим сам.

Када се узме твојих 8 литара у 4 цилиндра па смањи на 3 цилиндра - то је 6 литара...
Иначе, на 130 је мотор на око 3600 обртаја, видим да је код тебе више (зависи од оптерећења).
Moj trocilindraš vrlo rijetko troši preko 8 L trenutačne potrošnje, a kamoli da toliko prosječno troši. Prosječna potrošnja je oko 6,5 L benzina, mislim nije to tolika ko ni malo zapravo🤔Što C3 1.2 82KS troši previše to nema veze s Ford ili Renault trocilindrašima😎 Ima veze samo u Mariovoj glavi🙂😁

Oduvek se zna da su vozači fordova pošteni i iskreni ljudi, upoznao sam ih nekoliko, danas neće ni da čuju za tu marku :lol:

I mislim da si ti jedini na ovom svetu koji hvali trocilindrični auto :rotf:

Smešan si za medalju al stvarno.
Форд ?!?!?!?!?!?!?!?

:hahaha::hahaha::hahaha:

Не бих возио ништа америчко из принципа.

Шкода... "Коштунице".

Moj trocilindraš vrlo rijetko troši preko 8 L trenutačne potrošnje, a kamoli da toliko prosječno troši. Prosječna potrošnja je oko 6,5 L benzina, mislim nije to tolika ko ni malo zapravo🤔Što C3 1.2 82KS troši previše to nema veze s Ford ili Renault trocilindrašima😎 Ima veze samo u Mariovoj glavi🙂😁
То је јасно, очигледно.

Имам по граду 6,5... На почетку сам гледао, ово ми је први ауто који ме о томе обавештава, сада више не обраћам пажњу.
Неком приликом сам ишао 70 по магистрали... 3,9 :aha2: Морао сам трипут да погледам, да видим да заиста то пише.
Али сам ускоро морао да возим брже, почели и шлепери да ме обилазе :lol:

Мени није јасна основна ствар - где ће се наћи ти сви силни мегавати који би погонили ту сву електрику?

Лети се може десити да се реке смање па да нуклеарке не могу да раде пуном снагом (претпостављам да је исто и за оне на угаљ). Ветар не дува баш увек, соларни панели не могу баш свуда да се ставе.

Батерије и панели зависе од сировина које се користе за израду - а Кина поседује прерађивачку индустрију. То није љубазан процес, али запад мисли да ће увек моћи прљаве послове да ували Индији, Кини или слично, а да ће поменути вечно да остану подређени. Е па, неће.

Тако да... синтетичка горива која погоне СУС моторе... прихватљиво. Мада, и за то је питање доступности, цене (еколошке и финансијске)...
zapad ne misli ni pedalj u buducnost. Opsednuti su unistenjem Rusije pa ako treba i sebe ce uniste samo da od Rusije niko ne kupuje naftu i gas.
Jasno je ko dan da cena elektroauta u kupovini i ekslpoataciji je duplo veca nego kod klasicnih automobila. I sa benzinskim automobilima scet, osim zapada, ima teskoca oko kupovine automobila, buduci da vecina dolazi sa zapada pa su stoga i skupi.

zapad ne misli ni pedalj u buducnost. Opsednuti su unistenjem Rusije pa ako treba i sebe ce uniste samo da od Rusije niko ne kupuje naftu i gas.
Jasno je ko dan da cena elektroauta u kupovini i ekslpoataciji je duplo veca nego kod klasicnih automobila. I sa benzinskim automobilima scet, osim zapada, ima teskoca oko kupovine automobila, buduci da vecina dolazi sa zapada pa su stoga i skupi.
Слажемо се око западног слепила... Али бих проверио где се највише аутомобила производи. Сама Кина прави отприлике четвртину свега.
Можда компаније са запада доминирају власнички, али место производње аутомобила... треба проверити.

То је јасно, очигледно.

Имам по граду 6,5... На почетку сам гледао, ово ми је први ауто који ме о томе обавештава, сада више не обраћам пажњу.
Неком приликом сам ишао 70 по магистрали... 3,9 :aha2: Морао сам трипут да погледам, да видим да заиста то пише.
Али сам ускоро морао да возим брже, почели и шлепери да ме обилазе :lol:
Botuješ valjda od toga imaš neki lebac.

Realnost je drugačija od bajki. Prosečna potrošnja kao avion:

IMG_20230708_152318.jpg

Botuješ valjda od toga imaš neki lebac.

Realnost je drugačija od bajki. Prosečna potrošnja kao avion:

Pogledajte prilog 1379558
Твој проблем је што ти трактор-даи троши као тенк, па мислиш да су сви произвођачи тако лажљиви.

Ја немам проблема.

Јес' да бих ја хтео свакојак ауто, али се више пута дешавало да сам се негде паркирао само зато што сам довољно кратак.

Back