Jezik...:)

A ja ti opet kazem da nije:)

.I gramatika je mnogo teza od srpske.
Da jeste isti,k'o sto ljudi misle,zasto bi se ucio...
Kao,''ajde kad je vec k'o srpski,znaju ga deca ...":roll:

Ne.

zato shto ti oduvek znash srpsku gramatiku.....
nisam ja ni rekao da je isti, vec samo da je slichan

daj kreptomane ne seri. kad rusu pricas srpski normalno (ne usporeno) nece nista da te razume,to kao prvo. kao drugo,gramatika je stoputa teza od nase, a kao trece,odakle ti to da imamo slicno pismo??? da li si ikad pogledao neki tekst na ruskom uopste???

kao prvo naravno da nece da te razume :lol:
kao drugo, gramatika je tezha od nashe jer nashu znash, *** ODUVEK, dok njihovu morash uchiti napamet
kao trece, oba naroda koriste cirilicu, ali u razlichitim oblicima,ruska nema slovo J, vec slova koja ne mogu napisati (JA, JO, JU, njihovo J....) i tvrdi i meki znak, ne moram da objashnjavam za shta se koriste. rusi imaju takodje slovo koje ovde ni priblizhno ne mogu napisati :P
mnogo je lakshe nauchiti chitanje ruskog nego francuskog npr.
da li sam pogledao tekst na ruskom? :lol: veruj mi, MNOGO tekstova :P

englesku gramatiku sam savladala brze nego srpsku...... mislim,nasu sam ucila 12 godina,a englesku jedno 2-3

zato shto je engleska gramatika jadna i bedna u poredjenju s nashom, ali to je zato shto su to 2 razlichita tipa jezika, mislim.

zato shto ti oduvek znash srpsku gramatiku.....
nisam ja ni rekao da je isti, vec samo da je slichan

kao prvo naravno da nece da te razume :lol:
kao drugo, gramatika je tezha od nashe jer nashu znash, *** ODUVEK, dok njihovu morash uchiti napamet
kao trece, oba naroda koriste cirilicu, ali u razlichitim oblicima,ruska nema slovo J, vec slova koja ne mogu napisati (JA, JO, JU, njihovo J....) i tvrdi i meki znak, ne moram da objashnjavam za shta se koriste. rusi imaju takodje slovo koje ovde ni priblizhno ne mogu napisati :P
mnogo je lakshe nauchiti chitanje ruskog nego francuskog npr.
da li sam pogledao tekst na ruskom? :lol: veruj mi, MNOGO tekstova :P

zato shto je engleska gramatika jadna i bedna u poredjenju s nashom, ali to je zato shto su to 2 razlichita tipa jezika, mislim.

on tebe ne razume,a ti njega razumes uglavnom.
ja sam ruski ucila uporedo sa srpskim,cak mozda malo duze pricam ruski a opet mi je nasa gramatika laksa.
da,citanje nije problem,i da ne znas sva slova mozes da otprilike procitas sve.

Pa nije... norveški nije bio simpatiziran dok nisam počela da ga učim, sad je najmicastiji jezik na svetu :)

A u principu, mnogo volim romanske jezike. Probaću da učim španski u jednom momentu, samo ne znam u kom, jer planiram da sledeće godine uzmem albanski, možda i mađarski.
:hahaha:

shpanski :heart:
a madjarski je koma ;p setila sam se kad sam parlala sa Madjarima na ylitzi, kad smo drygaritza i ja trazile menjachnitzy ;p
i shta god da mi kazy na madjarskom, ja ponavljam drygim prolaznitzima i tako dok nismo ykapirale da nam je menjachnitza bila ispred nosa ;P

joj pa ne znam...možda španski,ali ne onaj iz onih glupih latinoameričkih serija...nego pravi španski...onako mekan i skroz cool ;)

Мени је рецимо много лепши аргентински или кубански шпански него шпански шпански.
Мексички ми се такође не свиђа.
Шпански шпански ми је много тежи за изговор и разумевање него рецимо аргентински.

Генерално волим језике, омиљени су ми романски.
Француски на првом месту и најбоље га знам.
Даље, говорим шпански, али нисам претерано одушевљена језиком.
Волела бих још да научим италијански, каталонски, португалски и можда румунски, што неће бити проблем јер ако знаш један романски знаш и пола других.

И уопште интересује ме историја и развој језика, конкретно од латинског ка романским.

Енглески знам само зато што је наметнут као неопходан.
Мада волим британски енглески.

Е, волела бих и руски да учим. :)

Srpski jezik mi je najlepsi tacka.
Engleski znam takodje isto kao i Srpski..ali mi po lepoti pricanja nije ni blizu nasem :) iako ljudi,koji ne znaju Srpski ponkada pomisle da se svadjamo kada pricamo eheh ali ajde..
Engleski ume da bude lep kada ga neko lepo i pravilno prica,zato vise volim englesko-engleski,nekako mi lepse zvuci..Francuski znam poprilicno ali mi nekako mnogo grub jezik izgleda,dok mi je Spanski nekako mekaniji ali dosta rastezljiv..Nemacki sam ucila 4 godine u osnovnoj i ne znam nista,a volela bi da naucim i taj jezik,zvuci mi interesanim..Arapski ne volim nikako,skroz mi je odbojan jezik.

Obozavam jezike! Jezici su nesto najlepse...

Sve je pocelo od mog ucenja Engleskog od 3 godine, tako da sam prakticno bilingvalan, obozavam britanski naglasak, i kad vodim ozbiljn razgovor na Engleskom obavezno ga koristim, kad se zahlebavam koristim raznorazne uvrute naglaske, od redneck, do talibanskog...

Francuski mi je drugi jezik, ucim ga od 9. godine, obozavam ga i poceo sam mnogo bolje da ga pricam, nego pre 2,3 godine, jos kad se nadje neko ko ima onako mekan izgovor... prosto jezik je kao svila

Treci jezik mi je kineski, koji je definitvno NAJGOTIVNIJI JEZIK NA SVETU (Hejteri mrsh, moje misljene), njegova tonalna diferencija, slikovno pismo, mekan izgovor, filozofija u svakoj reci su mi fascinantni... Ucim ga tek godinu dana, ali naucicu ga, makar mi to bilo poslednje...

Do dvadesete nameravam da zdudam jos 2 komada da bih dobio zvanje poliglote, i na listi su mi ruski, koji cu, nadam se poceti od polugodja, jidis koji je jedinstven kao pojava, ali i nemacki, spanski i italijanski...

Pa nije... norveški nije bio simpatiziran dok nisam počela da ga učim, sad je najmicastiji jezik na svetu :)

A u principu, mnogo volim romanske jezike. Probaću da učim španski u jednom momentu, samo ne znam u kom, jer planiram da sledeće godine uzmem albanski, možda i mađarski.

Зашто!? :eek:
Боље узми румунски...

Hehe.. :wink: Dakle pitanje je sledeci koji vam je najbolji jezik,koje znate???I koji vam je naj naj sexy akcenat??
Ja inache znam ,mogu reci bas super engleski... a i francuski..nesto manje ali dobro...a naj sexy akcenat je definitivno francuski ... :wink:

Najvise volim engleski i obozavam njihov naglasak.Moja mama govori francuski i kad sam bila mala stalno sam je terala da mi peva na franc.Ucim i nemacki ali ne volim:)

To je već suviše ambiciozno, al' ako zaratimo s Norveškom nekad... :D :lol:

Čula sam od jedne cure, koja je radila kao prevodilac na Kosovu, da je bilo užasno stresno - ako pogrešiš negde u prevodu, ode glava :lol: :confused:

To je već suviše ambiciozno, al' ako zaratimo s Norveškom nekad... :D :lol:

Čula sam od jedne cure, koja je radila kao prevodilac na Kosovu, da je bilo užasno stresno - ako pogrešiš negde u prevodu, ode glava :lol: :confused:

Зашто онда желиш да научиш албански? Која је поента знања тог језика?

Ne vidim u cemu je trip... Realno, jezik je kao svaki drugi i svi jezici su lepi, ako se nekom uci, neka uci, to samo obogacuje iznutra...

Да, тачно је то.

Али ипак познавање неких језика је корисније од познавања других.

Ево, ја бих да учим окситански, провансалски, каталонски, галицијски...
Али немам неке користи од тих језика. А и немам где овде да их учим.

Да, тачно је то.

Али ипак познавање неких језика је корисније од познавања других.

Ево, ја бих да учим окситански, провансалски, каталонски, галицијски...
Али немам неке користи од тих језика. А и немам где овде да их учим.

Ja to ne osporavam, ali ni na jedan nacin poznavanje bilo kog jezika ne moze biti kontra-produktivno... takodje sa boldovanim se nikako ne slazem, postoji korist znanja bilo kog jezika: ako taj jezik izumire, onda ljudi koji ga znaju imaju ogromnu privilegiju i veliki zadatak, ako je jezik beskoristan u trenutnoj politicko-ekonomskoj situaciji, ne znaci da nije ostavio duboke tragove (ili barem one neuobicajene) na istoriji. Ebote nije sve u novcu!

Back