don_angella
Primećen član
- Poruka
- 982
jel tebi da se javim ako mi nesto treba za fax?![]()
u vezi cega?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jel tebi da se javim ako mi nesto treba za fax?![]()
A ja ti opet kazem da nije
.I gramatika je mnogo teza od srpske.
Da jeste isti,k'o sto ljudi misle,zasto bi se ucio...
Kao,''ajde kad je vec k'o srpski,znaju ga deca ..."
Ne.
daj kreptomane ne seri. kad rusu pricas srpski normalno (ne usporeno) nece nista da te razume,to kao prvo. kao drugo,gramatika je stoputa teza od nase, a kao trece,odakle ti to da imamo slicno pismo??? da li si ikad pogledao neki tekst na ruskom uopste???
englesku gramatiku sam savladala brze nego srpsku...... mislim,nasu sam ucila 12 godina,a englesku jedno 2-3
zato shto ti oduvek znash srpsku gramatiku.....
nisam ja ni rekao da je isti, vec samo da je slichan
kao prvo naravno da nece da te razume
kao drugo, gramatika je tezha od nashe jer nashu znash, *** ODUVEK, dok njihovu morash uchiti napamet
kao trece, oba naroda koriste cirilicu, ali u razlichitim oblicima,ruska nema slovo J, vec slova koja ne mogu napisati (JA, JO, JU, njihovo J....) i tvrdi i meki znak, ne moram da objashnjavam za shta se koriste. rusi imaju takodje slovo koje ovde ni priblizhno ne mogu napisati
mnogo je lakshe nauchiti chitanje ruskog nego francuskog npr.
da li sam pogledao tekst na ruskom?veruj mi, MNOGO tekstova
zato shto je engleska gramatika jadna i bedna u poredjenju s nashom, ali to je zato shto su to 2 razlichita tipa jezika, mislim.
Pa nije... norveški nije bio simpatiziran dok nisam počela da ga učim, sad je najmicastiji jezik na svetu
A u principu, mnogo volim romanske jezike. Probaću da učim španski u jednom momentu, samo ne znam u kom, jer planiram da sledeće godine uzmem albanski, možda i mađarski.
joj pa ne znam...možda španski,ali ne onaj iz onih glupih latinoameričkih serija...nego pravi španski...onako mekan i skroz cool![]()
Pa nije... norveški nije bio simpatiziran dok nisam počela da ga učim, sad je najmicastiji jezik na svetu
A u principu, mnogo volim romanske jezike. Probaću da učim španski u jednom momentu, samo ne znam u kom, jer planiram da sledeće godine uzmem albanski, možda i mađarski.
Hehe.. :wink: Dakle pitanje je sledeci koji vam je najbolji jezik,koje znate???I koji vam je naj naj sexy akcenat??
Ja inache znam ,mogu reci bas super engleski... a i francuski..nesto manje ali dobro...a naj sexy akcenat je definitivno francuski ... :wink:
Mnogo volim nemacki i planiram da mu se kad-tad ozbiljno posvetim (:
@Nixxx
Hteo to neko ili ne, tu leže pare.
To je već suviše ambiciozno, al' ako zaratimo s Norveškom nekad...![]()
Čula sam od jedne cure, koja je radila kao prevodilac na Kosovu, da je bilo užasno stresno - ako pogrešiš negde u prevodu, ode glava![]()
![]()
Зашто онда желиш да научиш албански? Која је поента знања тог језика?
Ne vidim u cemu je trip... Realno, jezik je kao svaki drugi i svi jezici su lepi, ako se nekom uci, neka uci, to samo obogacuje iznutra...
Да, тачно је то.
Али ипак познавање неких језика је корисније од познавања других.
Ево, ја бих да учим окситански, провансалски, каталонски, галицијски...
Али немам неке користи од тих језика. А и немам где овде да их учим.