Jezik...:)

najdivniji mi je shpanski,koji sam uchila 2 godine.
poslije toga ide nash divni srpski,pa engleski.

italijanski i ruski ne volim.

francuski bih tako voljela znati...

jezik koji me skoro pocheo zanimati je turski,ali nema ovdje da se uchi.
moracju vidjeti da nabavim neke cdove,malo preko neta..improvizacija. (=

Pa ovako... Engleski znam prilično solidno i ne ide mi uopšte loše... Učila sam ranije malo francuski pa sam prestala(ne znam ni sama zašto, ali znam da se kajem :( ) Francuski zvuči fenomenalno... Najčepši jezik na svetu... :heart: A ako budem uspela da upišem filološku(iskreno se nadam da će tako biti) mislila sam da tamo učim italijanski, ali pre svega da položim prijemni, pa ćemo lako... ;)

Hehe.. :wink: Dakle pitanje je sledeci koji vam je najbolji jezik,koje znate???I koji vam je naj naj sexy akcenat??
Ja inache znam ,mogu reci bas super engleski... a i francuski..nesto manje ali dobro...a naj sexy akcenat je definitivno francuski ... :wink:

naaaaaaaj jezik mi je definitiwno engleski,a naj akcenat italijanski..............mmmmmmm
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ruski,englski,italijanski...Tim redom.

Ne podnosim spanski,odvratan mi je ..i ne razumem opstu pomamu za ucenjem istog:confused:

Htela sam u skoli fakultativno da ucim japanski,ali moji nece da mi placaju to...:neutral::roll:

A i prijavilo se nas 3...:hahaha::eek::roll::roll:

Српски на првом месту, па одма' после њега енглески. Енглески знам к'о и српски, од кад знам за себе, сећам се да сам знао енглески језик, још к'о дете, ваљда ми је суђено...
Немачки учим већ ево 10-у годину и не знам га, набадам понешто, али га у принципу не знам.

Што се тиче акцената најбољи је новосадски :cool: :mrgreen:

A ja ti opet kazem da nije:)

.I gramatika je mnogo teza od srpske.
Da jeste isti,k'o sto ljudi misle,zasto bi se ucio...
Kao,''ajde kad je vec k'o srpski,znaju ga deca ...":roll:

Ne.

Poslednja izmena:
daj kreptomane ne seri. kad rusu pricas srpski normalno (ne usporeno) nece nista da te razume,to kao prvo. kao drugo,gramatika je stoputa teza od nase, a kao trece,odakle ti to da imamo slicno pismo??? da li si ikad pogledao neki tekst na ruskom uopste???

Kad kažem gramatika srpskog, ne mislim na ono - prezent se gradi od prezentske osnove na koju se dodaju ti i ti nastavci za to i to lice...
Mislim na gramatiku kao svojstvo jezika koje se spontano usvaja u najranijem detinjstvu.
Tako da, ako nisi učila srpski u tom periodu, onda ne upadaš u istu grupu kao svi ostali ljudi ovde, kojima srpski ne može nikako da se poredi s ostalim jezicima.

Ah, normalno da znas engleski kad si tamo rodjena! A koliko si dugo boravila tamo? Verujem da imas i akcenat???
Ja inace obozavam engleski, to mi je jednostavno naj-naj jezik koji je danas uzasno zabavno uciti uz casopise, naravno TV i muziku, chat, internet, knjige.... pa i putovanja, bila sam jesenas tamo ali samo na desetak dana. Mnogo volim i njihov akcenat, bas mi je simpa, a sto se tice naj sexy akcenta - francuski. Bas je onako... mmm.... ove godine krecem s ucenjem francuskog, naravno tu akcenat se vise ni ne spominje, ali bas je onako hot nabasati na nekog ko tako prica. A tek uzivo... ;

y ovom periody norveshki nije bio chak ni simpatiziran ;p

btw najvishe volim grchki al' nikako da ga naychim...bar neshto osnovno ;P
frantzyski sam pre volela zbog brata...a sad mi vishe nije zanimljiv a i vetjinom, oni koji ga yche, prichajy da je tezak za ychenje pa sam ga batalila...
nemachki mrzim najvishe i josh 2 godine tjy se smarati sa istim -.-

Pa nije... norveški nije bio simpatiziran dok nisam počela da ga učim, sad je najmicastiji jezik na svetu :)

A u principu, mnogo volim romanske jezike. Probaću da učim španski u jednom momentu, samo ne znam u kom, jer planiram da sledeće godine uzmem albanski, možda i mađarski.

Back