Jezik brži od pameti

hm, retko kazem nesto sto ne mislim..misim mozak mi radi uredno, hvala na pitanju.

ali desi mi se da ne sacekam da se sagovornik zavrsi, nego mu upadnem u rec.
i ispadnem nekulturna seljanka. sto mozda i jesam, ali volim da mislim da nisam..:sad2::zcepanje:
pa se onda izvinjavam.
elem, trudim se da cutim. sto mi ne pada lako...:roll::)

Mogu ja da zaćutim, al neću, kad uvek imam štagod pametnog da rečem. Šalu na stranu, doziram reči taman kako treba, zavisi kome, kada i zašto, ali najopasnije je kad ćutim i kao razmišljam, onda se spremam za završni udarac :rumenko:. Mora se čovek snalazi, puno alapača se namnožilo, gde će im duša :evil:.

Svi ste culi.
Znate o cemu se radi.
Problem je sledeci :
Kako se iskontrolisati i ucutati a ne lajati i posle se ujedati za pedu? :D
Neki pametan savet

Не знам. Немам тај проблем. :confused:

Колико год то некоме овде можда звучало необично - али ја сам један тотални ћутолог.;)

Desava mi se...
Ponekad uspem da se zaustavim kada pomislim da "se cesce pokajemo zbog onoga sto smo rekli nego zbog onoga sto nismo rekli" ali ne deluje uvek.
Sve se nadam docice mi ta mudrost sa godinama :roll: (mada ni godina nemam bas malo :neutral: )

Svi ste culi.
Znate o cemu se radi.
Problem je sledeci :
Kako se iskontrolisati i ucutati a ne lajati i posle se ujedati za pedu? :D
Neki pametan savet
Veoma teško, ako si po prirodi karaktera surovo iskrena, u stilu, sto na um, to na drum. Jer svi smo takvi, kakvi smo i mozes sebe istrenirati do neke mere, da ne reagujes impulsivno i da ne govoris odmah sve i svakome, ali uz malo vezbe, mozes makar ublaziti efekat iskrenosti. :mrgreen: Ne znam sta bih ti savetovala, kada i sama imam taj problem. Sta da radim, puknem, pa sta bude. I bude uvek, to sta bude, jer shvatih da ljudi ne zele istinu, otvorenost, iksrenu komunikaciju, pa ti utoliko bude bas svejedno da li ces je reci sada ili posle, odmah ili sutra, jer ti se uvek isto pise, jer istina nije laka za podnositi. I sama imam taj problem, istrcim se, jer govorim istinski sta mislim,a to retko ko zeli cuti. Mozes samo sebe utoliko iskontrolisati u kojoj meri ces je kazati ali sebe istrenirati da je ne govoris (milsi se na Istinu), e to ce da ide tesko. :) :kiss:

Back