Jezičke nedoumice

e a sad sam se setila šta mene nervira
a nervira me jer se odomaćilo i u medijima
kila i litra
=/
mislim... zna se šta je kila
ei_0256.gif

a ne zna se šta je litra

Jao ljudi ja moram nesto da priznam:rumenko::rumenko::rumenko:

Dogurala sam skoro do kraja faksa a gramatiku ne da ne znam vec sam do skora pisala da li zajedno.Cesto se zbunim oko abecede i azbuke,i dan danas se zapitam da li glagol plus ne ide zajedno ili zajedno:rumenko::rumenko::rumenko:

Pitam se sada kakav nam je to prosvetni sistem?

ps:nadam se da me necete(nisam sigurna da li se pise necete ili ne cete:roll:)sahraniti:rumenko:

Dogurala sam skoro do kraja faksa a gramatiku ne da ne znam vec sam do skora pisala da li zajedno.Cesto se zbunim oko abecede i azbuke,i dan danas se zapitam da li glagol plus ne ide zajedno ili zajedno:rumenko::rumenko::rumenko:

ps:nadam se da me necete(nisam sigurna da li se pise necete ili ne cete:roll:)sahraniti:rumenko:

Pročitaj temu, NE smo apsolvirali na nekoliko mesta.
A što se tiče prosvetnog sistema... ni najbolji nastavnik nije svemoguć, često su i đaci krivi (ovo pričam o sebi, ne solim tebi pamet).
Pozdrav

Ma neka te, teba nam i takvih nornalih...kojih su bez precjenjivanja ili ti podcjenjivanja sobstvenog... ;) Samo gramzaj svojim koracima!

Pročitaj temu, NE smo apsolvirali na nekoliko mesta.
A što se tiče prosvetnog sistema... ni najbolji nastavnik nije svemoguć, često su i đaci krivi (ovo pričam o sebi, ne solim tebi pamet).
Pozdrav

Ја сам дошла до закључка да има људи који једноставно нису нимало талентовани за језик. Имам другарицу која је паметна, увек је била супер ђак, ако и не чита много за своју душу, начитала се у гимназији :mrgreen: , али не иде јој граматика. Греши у писању често. Одкуд, доћићу, ради те... Девојци то не иде, као што некоме не иде математика. Нисам стручњак, али чини ми се да није визуелни тип (за ралику од мене - ја учим језик тако што памтим како речи изгледају :) ).
Али мислим да и антиталенти могу и морају у одређеној мери да науче сопствени језик. :confused: Као што и антиталенти за математику морају да знају да сабирају.

Nije u pitanju talenat, nego elementarna pismenost. Drugo je talenat za slikanje, pevanje, matematiku, pa i strane jezike. Nije pismen samo onaj koji zna slova, nego mora i pravilno da pise. Pravila se mogu nauciti. Dobro, tu i tamo neki zarez, ali ovo sto si ti navela jeste nedopustivo za "super djaka".

Ја сам дошла до закључка да има људи који једноставно нису нимало талентовани за језик.

Da, stvarno ih ima... ima netalentovanih, ima i potpuno nezainteresovanih i nesvesnih jezika (ništa ne primećuju), a ima i onih koji misle da nije važno govoriti ili pisati pravilno (važno je da se sporazumem)... a ima i dosta raznih poremećaja - ne znam ime - koji ljude sprečavaju da dobro pišu ili čitaju...

Da, stvarno ih ima... ima netalentovanih, ima i potpuno nezainteresovanih i nesvesnih jezika (ništa ne primećuju), a ima i onih koji misle da nije važno govoriti ili pisati pravilno (važno je da se sporazumem)... a ima i dosta raznih poremećaja - ne znam ime - koji ljude sprečavaju da dobro pišu ili čitaju...

Poteškoće u pisanju i čitanju, disleksija i disgrafija, problem su deset odsto populacije širom sveta. Mnogi roditelji neretko gube strpljenje čitajući i pišući sa svojim detetom, smatrajući da je dete lenjo ili još nezrelo i razigrano. Međutim, u velikom porastu je broj dece sa artikulacionim smetnjama, koje ako se na vreme ne tretiraju, a mogu za posledicu imati disleksiju i disgrafiju.

Back