Jezičke nedoumice

Mozda amerikanci izgovaraju A koje vuce na E (Kalifornikacija), vecina engleskog govornog sveta kaze jasno i glasno A tj slicno: apial ili api'l po Karadzicu.

No nema veze, ima toliko stranih reci koje su kod nas uшinute...

Da, i ja sam još 5 minuta nakon tog posta izgovarala appeal na razne načine, i skoz sam se zbunila :lol:

A ušinute reči: sedela sam sa jednom Turkinjom, i pričale smo o turcizmima... i tu sam shvatila da većina turcizama zaista slično zvuči i u turskom, ali znači nešto drugo, a slično. I kako se sad to značenje pomerilo?

Nisam rekla da je normalno biti nepismen, nego sam joj htjela reci da to toliko ne uzima ka srcu...a vec kad je dogurala do faxa mislim da se zna koliko je pismena, samo kazem ne treba se ici iz krajnosti u krajnost...po meni...

Значи - не ваља ићи у крајност па бити неписмен, а не ваља ни ићи у крајност па бити скроз писмен? Најбоље средина - делимично писмен? :confused:

Vala bas...sta ce nam onda skole...? Neka se svako sam obrazuje onoliko, koliko misli da ce mu biti potrebno u zivotu...

Zaista, svasta ovde moze da se procita...I sta tu ima da se uzima srcu ili ne...? Joooj, zivote lutalico...Gde je onaj cika sto baca atomske bombe...? Jel ga neko video...?

Vala bas...sta ce nam onda skole...? Neka se svako sam obrazuje onoliko, koliko misli da ce mu biti potrebno u zivotu...

Zaista, svasta ovde moze da se procita...I sta tu ima da se uzima srcu ili ne...? Joooj, zivote lutalico...Gde je onaj cika sto baca atomske bombe...? Jel ga neko video...?

:zcepanje:
Не во, изсмејах се ја сатобом! И саХелен! ;)
Решила да будем делимично писмена, најбоља је златна средина! :manikir:

Кад смо код недоумица, ја нисам сигурна да ли се каже по мени, по мом мишљењу, или нешто сасвим треће?
Свака моја проф. српског имала је свој став. :)

Не може се рећи ,,по мени''.
Само ,,по мом мишљењу''. :)

То су финесе, '' варијације на тему'', и '' језичари'' не узимају као грешку... па, нисмо ми баба - роге... у службеној преписци лепше је рећи: Ја заступам то и то мишљење, мој став је... ја често у приватном разговору кажем '' по мени'' зато што је краће и лакше... не оптерећујте се тиме, опустите се к'о дете на ноши! :D
:bye:

Jesi li ti naucila sve sto se u skoli moglo nauciti, jesi li upila sve i jednu rijec koju je ucitelj, nastavnik i profesor rekao?

Sto se atomske bombe tice, cudi me kako ti to ne znas, jelii...sveznana???

Pa da li tako mislis i za matematiku, da u ucjelosti treba sve, sve, ali sve da znas o njoj da bi se reklo da se ti razumijes u nju i da mozes da saberes dva broja?

Човек може да проживи живот а да од целе математике зна само четири рачунске радње. И то је довољно.
Али не може се рећи да му је довољно да зна само 4 падежа, или само 2 гласовне промене, јер је принуђен да говори и пише цео живот, ма којим послом се бавио...

Ја никада нећу морати да знам полиноме јер ми не требају у животу, али ти би требало да знаш правопис, ако нећеш да се бламираш и даље...;)

:cmok2:...pametnice...slatko ti mene nasmeja večeras, retko te vidim,
ali se uvek radujem tvojim kometarima...samo ipak, nemoj da zoveš čiku sa bombama:heart:jesi zaboravila onu...čovek se uči dok je živ...ako neko želi kad tad će naučiti....:lol:

Back