Jesi znao ovo o Tojoti?

Dakle u praksi ne pokriva ništa sem totalke :mrgreen:
Ma ne. On kaže da postoji učešće, obično prvih 500 dolara je tvoj trošak, sve preko toga oni snose. I to ako je tvoja krivica. Ako nije, ništa ne učestvuješ. Obzirom da su tamo popravke skupe, često se desi da osiguranje otpiše auto kao total ako je cena popravke veća nego procena auta za to godište. Postoje tabele, to se zna.

Onda osiguranje proda tvoj slupan auto onima koji to popravljaju i povrate koju kintu.

Auto koji je bio deklarisan kao totalka a kasnije se osposobi, mora da ima negde napisano, možda i u registraciji, da je "Spašen". To naravno skida vrednost auta u mnogome, ali ima onih koji se razumeju i znaju da prepoznaju kada šteta nije bila strukturalna te tako dođu do dobrog a jeftinog auta.

Ma ne. On kaže da postoji učešće, obično prvih 500 dolara je tvoj trošak, sve preko toga oni snose. I to ako je tvoja krivica. Ako nije, ništa ne učestvuješ. Obzirom da su tamo popravke skupe, često se desi da osiguranje otpiše auto kao total ako je cena popravke veća nego procena auta za to godište. Postoje tabele, to se zna.

Onda osiguranje proda tvoj slupan auto onima koji to popravljaju i povrate koju kintu.

Auto koji je bio deklarisan kao totalka a kasnije se osposobi, mora da ima negde napisano, možda i u registraciji, da je "Spašen". To naravno skida vrednost auta u mnogome, ali ima onih koji se razumeju i znaju da prepoznaju kada šteta nije bila strukturalna te tako dođu do dobrog a jeftinog auta.
Sve si lepo objasnio…

Ta vrst osiguranja nije obavezna, znaci opciono je (kao kasko kod nas)
I podatak za auto koji je ne udaran ili popravljen bez pomoći osiguranja ima status - clean, auto popravljan ima status - rebuilt, i totalka ima status - salvage.

Pazi kad smo mi imali taj GX 470, davne 2007 godine…tvrdjava na drumu, idealan za malu decu. inače taj model je koliko se sećam delio i sasiju i dizajn sa Land Cruiser koji je prodavan na drugim trzistima…Timing belt je bio već i tada priča, i redovnom promenom auto kažu da može da predje koliko hoćeš…Najbolje od svega, cerka ga je vozila kasnije dok je bila na fakultetu, i kad je završila školu dobila je za njega ( neke 2021) čitavih $29k !!! u zameni za novog Rav4.
Sto se tiče cene kupovine i održavanja, matematika je vrlo jasna…kupis auto premijum klase, V8 motor, onda i ocekuj troškove popravke na visokom nivou.

Nije to nikakav izuzetak, žena vozi MB, kojem je pukla zadnja guma, raspala se, ostetila rezervoar i još sto šta ispod…$9k popravka u servisu 😉
Mislim da je GX 470 sasija 4 Runner , samo luksuznija oprema, LX 570 je Land Cruiser. MB je poznat po troskovima odrzavanja, mislim da je zamena 4 vazdusna jastuka na GX 470 oko 2000 CAD , ista stvar na GL 450 verovatno 4 puta skuplje.

Tog detalja se ne sećam ali radi u auto industriji.
To mora da je tvoj Buick auto drugar…😉 On nakverovatnije nije imao “kasko” osiguranje, pa je morao da plati popravku iz svog džepa, stoga je i to krpljenje bilo…

Evo kako rade stvari ovde …odes kod procenitelja i oni odrede sta ce da se radi na autu…oni prave spisak delova za zamenu (ovde nema gitujem i varim, nego se menja). U slučaju da taj spisak premaši odredjeni procenat vrednosti auta, auto ide na totalku.
Sa obzirom da su ruke jako skupe ( kao sto sam već napisao), česta je pojava da se ne isplate popravljati…U prilog tome je činjenica, ako na primer imaš stari Mercedes, procenitelj ne može da ti odredi gde ćeš da ga popraviš, nego možeš da ga popraviš u zvanicnom MB servisu, gde je cena popravke logično veoma visoka…stoga ode na totalnu štetu.

Mislim da je GX 470 sasija 4 Runner , samo luksuznija oprema, LX 570 je Land Cruiser. MB je poznat po troskovima odrzavanja, mislim da je zamena 4 vazdusna jastuka na GX 470 oko 2000 CAD , ista stvar na GL 450 verovatno 4 puta skuplje.

Verovatno si u pravu, bilo je to jako davno….ostala mi je uspomena da sam vidjao Toyota auto koji je jako ličio na nas Lexus.

To mora da je tvoj Buick auto drugar…😉 On nakverovatnije nije imao “kasko” osiguranje, pa je morao da plati popravku iz svog džepa, stoga je i to krpljenje bilo…

Evo kako rade stvari ovde …odes kod procenitelja i oni odrede sta ce da se radi na autu…oni prave spisak delova za zamenu (ovde nema gitujem i varim, nego se menja). U slučaju da taj spisak premaši odredjeni procenat vrednosti auta, auto ide na totalku.
Sa obzirom da su ruke jako skupe ( kao sto sam već napisao), česta je pojava da se ne isplate popravljati…U prilog tome je činjenica, ako na primer imaš stari Mercedes, procenitelj ne može da ti odredi gde ćeš da ga popraviš, nego možeš da ga popraviš u zvanicnom MB servisu, gde je cena popravke logično veoma visoka…stoga ode na totalnu štetu.
Ništa nije platio jer nije bio kriv ali se šokirao kako popravljaju da nije total. Kakav bjuik to ne postoji odavno vozi japanca ko cela amerika. Sekli stub, menjali vrata, farbali:kafa:

Ništa nije platio jer nije bio kriv ali se šokirao kako popravljaju da nije total. Kakav bjuik to ne postoji odavno vozi japanca ko cela amerika. Sekli stub, menjali vrata, farbali:kafa:

Taj te drugar lagucka, kao i tvoja iPhone prijateljica…Niko to zdravog razuma ne bi radio, auto bi mu posle toga ima rebuilt status…ili srpskim recima..niko nece da ga kupi…

Tojota je pojam samo onima koji su bili sirotinja i nisu mogli kupiti kedilek i brutalna americka kola, koja su mucena od strane EPA 80ih

Kao sto kod nas velicamo golfa dvojku u nebesa jer smo samo to mogli i priustiti
luksuzna tojota ti je lexus
luksuzni nissan ti je infiniti...
svoje top luksuzne modele na američkom tržištu su prodavali pod drugim imenom

btw toyota tacoma rastura u svom segmentu

2021-toyota-tacoma-trd-off-road-1.jpg

Back