JELENA TRIVAN SAKRILA STAN PA GA PRODALA

Ma daj Vračarac ...

jalov posao mene izbaciti iz takta ..

istu ovu, skoro identičnu diskusiju, ti i ja smo vodili oko Šuntavog i pašnjaka,

da li se sa distance od par meseci može reći da si bio u pravu ti ili ja ?

нико тебе не избацује из из такта....

питање је врло једноставно али ти избегаваш одговор..

А шутке...само полако...биће ту свега.
за почетак радови су стали.

нико тебе не избацује из из такта....

питање је врло једноставно али ти избегаваш одговор..

А шутке...само полако...биће ту свега.
за почетак радови су стали.

Ajde da ti i ja okončamo ovu diskusiju tako što ću ja tebi da kažem TI SI U PRAVU

svi naši problemi će biti rešeni tako što će Kuriri i Informeri prozivati sa najblaže rečeno bezveznim dokazima
funkcionere demokratske stranke, a da pri tome vlast mrdnuti prstom neće, da izmeni propise u Srbiji koji su
omogućili da se iz svega u stvari, izađe nekažnjen.

Ajde da ti i ja okončamo ovu diskusiju tako što ću ja tebi da kažem TI SI U PRAVU

svi naši problemi će biti rešeni tako što će Kuriri i Informeri prozivati sa najblaže rečeno bezveznim dokazima
funkcionere demokratske stranke, a da pri tome vlast mrdnuti prstom neće, da izmeni propise u Srbiji koji su

и Б92, новости......

немој да окончавамо на овај начин............лепо нам кажи, када већ браниш Јеленицу....да ли је пријавила ТО што је продала за 80.000 евра а имала је законску обавезу?

и Б92, новости......

немој да окончавамо на овај начин............лепо нам кажи, када већ браниш Јеленицу....да ли је пријавила ТО што је продала за 80.000 евра а имала је законску обавезу?

Pa dobro Vračarac, vrati se na ugovor ..., kad je primila lovu ??

Vračarac, što reče Miljko Radisavljević pre neki dan, rekla - kazala je jedno, a zakoni i dokazi u spisima predmeta su drugo.

Dakle, ajmo na zakon:

V PRIJAVLJIVANJE IMOVINE

Član 43

Organ u kome funkcioner vrši javnu funkciju, dužan je da obavesti Agenciju da je funkcioner stupio na funkciju, odnosno da mu je funkcija prestala, u roku od sedam dana od dana stupanja na funkciju, odnosno prestanka funkcije. Agencija vodi Registar funkcionera.

Funkcioner je dužan da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja podnese Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima, odnosno pravu korišćenja stana za službene potrebe i o imovini i prihodima supružnika ili vanbračnog partnera, kao i maloletne dece ukoliko žive u istom porodičnom domaćinstvu (u daljem tekstu: Izveštaj), na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.

Ako po isteku roka iz stava 2. ovog člana funkcioner ne dostavi Izveštaj, Agencija o tome obaveštava organ u kome funkcioner vrši javnu funkciju.

Izveštaj se podnosi i u roku od 30 dana od dana prestanka javne funkcije, prema stanju na dan prestanka javne funkcije.

Sadržina Izveštaja

Član 46

Izveštaj sadrži podatke o:

1) pravu svojine na nepokretnim stvarima u zemlji i inostranstvu; (Prema članu 33. Zakona o osnovama svojinsko pravnih odnosa, pravo svojine se stiče upisom u javnu knjigu, da ovo pravo nije upisano, dokazala sam ti gore, LINKOVANJEM Katastra)

2) pravu svojine na pokretnim stvarima koje podležu registraciji kod nadležnih organa u Republici Srbiji i inostranstvu;

3) pravu svojine na pokretnim stvarima veće vrednosti (dragocenosti, zbirke, umetnički predmeti i sl.);

4) depozitima u bankama i drugim finansijskim organizacijama, u zemlji i inostranstvu;

5) akcijama i udelima u pravnom licu i drugim hartijama od vrednosti;

6) pravima po osnovu autorskih, patentnih i sličnih prava intelektualne svojine;

7) dugovima (glavnica, kamata i rok otplate) i potraživanjima;

8) izvoru i visini neto prihoda od vršenja javne funkcije, odnosno javnih funkcija;

9) pravu korišćenja stana za službene potrebe;

10) izvoru i visini drugih neto prihoda;

11) drugim javnim funkcijama, odnosno poslovima i delatnostima koje obavlja u skladu sa zakonom i drugim posebnim propisom;

12) članstvu u organima udruženja;

13) druge podatke i dokaze koje funkcioner smatra bitnim za primenu ovog zakona.

Bližu sadržinu Izveštaja, obrazac i način na koji se podnosi propisuje direktor Agencije.

Kao što vidiš, nema tačke 14. koja bi sadržala nešto tipa "Papiri vredni 80 000 evra", a nemoj pokušavati da ovo gurneš pod 13. jer eto recimo, funkcioner ovo nije smtrao bitnim da bi isto prijavljivao.

Videćemo šta na sve kaže Jelena Trivan, ali iskreno da ti kažem, meni je sve ovo smešno.

пише да треба да пријави КОМПЛЕТНУ имовину....да ли је пријавила ТО што је продала?

Ajd pročitaj gore šta treba da prijavi.

Kako da prijavi stan ako on ne postoji ??

Zašto da prijavi 80 000 ako je naplatila od ovog kupca 1998. godine,
a sad zaključili ugovor ??

Čitanje je majka svih saznanja. Ali ne Kurira i Informera.

Ajd pročitaj gore šta treba da prijavi.

Kako da prijavi stan ako on ne postoji ??

Zašto da prijavi 80 000 ako je naplatila od ovog kupca 1998. godine,
a sad zaključili ugovor ??

Čitanje je majka svih saznanja. Ali ne Kurira i Informera.

Шта је продала (и потписала) за 80.000 евра?
у обавези је да пријави КОМПЛЕТНУ своју имовину....Шта је то што је продала за 80.000 евра а законски је пријавила?

Шта је продала (и потписала) за 80.000 евра?
у обавези је да пријави КОМПЛЕТНУ своју имовину....Шта је то што је продала за 80.000 евра а законски је пријавила?

Vr. nismo ravnopravni,

a i ova tema ne zanima nikog drugog sem tebe i mene ....

ps. To što je ona prodala, a ko zna kad je naplatila, ne postoji na spisku agencije da je obavezna da prijavi.

Jelena Trivan sakrila stan pa ga prodala
Politika, 06:00, 29.10.2012
Funkcionerka DS Jelena Trivan za 80.000 evra prodala stan koji nije prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije
jelena-trivan-1351465679-224293.jpg

BEOGRAD - U laži su kratke noge!
Narodna poslanica i funkcionerka DS JelenaTrivan Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavila stan u Beogradu, koji je prošle godine prodala za 80.000 evra, otkriva sajt Pištaljka. U imovinskoj karti koju je dostavila ovoj Agenciji Trivanova nije navela da, osim stana koji je navela, ima još jedan dvosoban stan, površine 47,38 kvadratnih metara, u potkrovlju zgrade u Raljskoj broj 9. Ugovor o kupoprodaji zaključen je 23.12.2011. godine između prodavca stana Jelene Trivan i kupca stana Zorana Tešića. U tom ugovoru se vidi da stan u Učiteljskom naselju nije uknjižen, kao i da ga je Jelena stekla na osnovu Ugovora o udruživanju rada i sredstava za izgradnju overenog 3.11.1997. u Drugom opštinskom sudu u Beogradu.

- Prodavac svojim potpisom na ovom ugovoru potvrđuje da mu je kupac isplatio kupoprodajnu cenu u iznosu od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan plaćanja - piše u članu 5 ugovora o kupoprodaji.

Od januara 2010, kad je zakonom uspostavljena obaveza državnih funkcionera da Agenciji za borbu protiv korupcije podnose izveštaje o imovini i prihodima, narodna poslanica Jelena Trivan dva puta je dostavila izveštaj Agenciji. U prvom izveštaju, od 28.1.2010, navela je da u svom vlasništvu ima samo dvoiposoban stan površine 83 kvadratna metra i da je tu nekretninu stekla kupovinom na kredit. U drugom izveštaju, od 4.7.2012, takođe se navodi vlasništvo nad istom nekretninom.

Pozvali smo Jelenu Trivan da nam prokomentariše ovu informaciju, ali do zaključenja ovog broja ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Trivanovoj preti pet godina zatvora!

Članom 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisano je da će se funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini, kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Lepa Trivanka misli da zenski zatvori u Srbiji ne funkcionisu :zcepanje:

Ne znam samo ko će da je smesti u zatvor :zcepanje:

A ko je donosio te propise ?? samo mi nemoj reći da nisu znali šta donose... kako baš svaki zakon na štetu Srbije... bar jednom da su potrefili ??

Ugovor dokazuje da je neko u obavezi da plati porez, ima i osnovica koju mora da proveri poreska uprava, dok ostatak iznosa prodavac i ne mora da preuzme...

Sa poreskog aspekta taj stan postoji ali ako im se učini da cena u ugovoru ne odgovara pa odluče da izađu na teren
ili ih prozoveš na teren radi procene, a oni vide da stana nema ... eh u tom slučaju ... svašta bi bili dužni al' ne rade.

A sta bi sa Duletom DeDEHa-om Dulicem? Ovo sto je Trivanka odradila je cist dzeparac. Zamisli nju da osude za cistu sicu (80K evra, pih, smesna sumica metala), a Dulic da dobije Orden Narodnog Junaka kao Prvoborac Dzemonjkrata versus ProSerbskih patriota, koji ka EU svekoliko streme? :hahaha:
A sta je sa kostunicom koji je ojadio kolubaru i pokrao novce za kosovo? mozda kostunica dobije pomazanje od pahomija za patriotsku pljacku?:think:

Ya [ta je uyela 80.000 evrica?
Zasto nije prijavila tu @="stvar" koju je prodala?

Nego ne reče ti meni da li takođe ne postoje ni Romi koji nemaju nikakva dokumenta i nigde nisu prijavljeni a u obavezi su da to učine?

Ne znam za Rome al za nepokretnosti postoji Zakon. Član 33 Zakona o osnovama svojinsko pravnih odnosa:
Pravo svojine (ono isto gore što ga Agencija uslovljava da bude prijavljeno) na nepokretnosti stečenoj pravnim poslom
stiče se upisom u javnu knjigu.

Pre toga ... samo kod Parivodića.

Back