vracaracc
Buduća legenda
- Poruka
- 38.315
Neuknjiženo pravo svojine u pravu ne postoji.
.......али се уредно тргује (код нас) о чему постоје и доказиодносно уговори који су случајно, јавно објављени
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neuknjiženo pravo svojine u pravu ne postoji.
Nije zaveden zato što ne postoji.
Ugovor postoji ....![]()
ali to u Srbiji nije dokaz da postoji stan.
.......али се уредно тргује (код нас) о чему постоје и доказиодносно уговори који су случајно, јавно објављени
да обрнемоTi i ja, danas možemo da napišemo Ugovor,
prodavac Vračarac, kupac Obavešteni,
predmet Palata Albanija, za cenu tu i tu ...,
i da overimo potpise kod suda,
da li ću ja tako moći da steknem zgradu Palata Albanija ... ??
Добро...можемо се правити лудим..шта је онда ТО?
Може ли се третирати као доказ да је мимо тендера набацивала послове фирми свога мужа'????
Пошто је 80.000 уредно исплаћено за "нешто"*?
да обрнемо
....Ти узмеш лову, уредно регистровано....и о чему се онда ради?
Корупција?
Зашта је Јелена узела 80.000 еврића што је и потписала а није пријавила?
П.с.
не постоје ни цигани који се нигде не пријављују и немају документа, не школују се, не гласају, немају крштенице, умрлице................да ли они стварно не постоје?
И кога је онда Ђилас селио у контејнере?
Slušaj me sada pažljivo. Gospođa je očigledno 1997. suinvestirala za stan koji nije bio u dozvoli (plan za probijanje dozvole).
Isti do danas nije legalizovan jer da jeste bio bi upisan kod Katastra kao i svi drugi na tom ulazu. Sasvim je moguće da nije ni izgrađen.
Dakle, kod konkretnog ugovora se radi o "kupoprodaji papira" što je u Srbiji veoma uvrežena protivzakonita praksa.
U svetlu teme ... nije imala obavezu da prijavljuje nešto što ne postoji. I zaista, pored svega što je javna tajna oko DS-a,
ovde se maše ugovorom za 47 m2. Kako da ti opišem Vračarac stanje mog raspoloženja u ovom trenutku... ?? Tužno.
ne valja ti poređenje jer ja ti objašnjavam materiju koju jako dobro poznajem.
Kod overe potpisa na Ugovoru, niko te ne pita jel to tvoje što prodaješ i da li to
uopšte postoji.
Nije zaveden zato što ne postoji.
Ugovor postoji ....![]()
ali to u Srbiji nije dokaz da postoji stan.

Сестрице...покушаваш да одбраниш неодбрањиво..........мали пример.....Плаћање струје, телефона...за тај стан............за шта је плаћала ако не постоји???
А посебно питање је "за шта је добила 80.000 евра" о чему сведочи оверени уговор????
Политичари су чак у обавези и да пријаве такве "папире" који имају неку вредност...јелена то није учинила.
Дакле, није поштовала закон а то је кажњиво. Зар не?
П.С.
не постоје ни цигани који се нигде не пријављују и немају документа, не школују се, не гласају, немају крштенице, умрлице................да ли они стварно не постоје?
И кога је онда Ђилас селио у контејнере?
шта да ти кажем.........бона
Imaš neki račun za struju za taj stan??
80 000 evra joj je isplaćeno u dinarskoj protivvrednosti ali ne piše kada ....
sve sam ovo već analizirala na ovoj temi ali ti nećeš da čitaš ....
Dušan Savić je sastavio ono što se zove zapis o događaju, za koji se ne zna kad se dodgodio.
Pravilna odredba u Ugovoru, vezano za isplatu kupoprodajne cene glasi:
Kupac se obavezuje da ugovorenu kupoprodajnu cenu isplati na dan overe ovog Ugovora pred sudom, uplatom na devizni račun prodavca u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju ....
Pa kod clausule intabulandi (saglasnost za uknjižbu):
prodavac je saglasan da se kupac može uknjižiti ..... na osnovu ovog Ugovora i potvrde o isplati kupoprodajne cene ....
Kod Duleta Savića u ovom zapisniuku o događaju toga nema. Konstatuje se da je cena i to u dinarskoj protivvrednosti (zbog Zakona o deviznom poslovanju koji je prekršen ako su u kešu isplaćene devize), već isplaćena ali ne piše kada. Možda i 1998., pa je pre 2010. kada je stupila obaveza o prijavljivanju, ta sića za demokrate, već bila potrošena na kokice i semenke ...
Šta da kažem ja vama ..., kad vi mislite da će Kurir da vam završi ovaj posao,
a da oni koji sve ovo treba da sprovedu, nemaju pojma ni o čemu.
Imaš neki račun za struju za taj stan??
80 000 evra joj je isplaćeno u dinarskoj protivvrednosti ali ne piše kada ....
sve sam ovo već analizirala na ovoj temi ali ti nećeš da čitaš ....
Dušan Savić je sastavio ono što se zove zapis o događaju, za koji se ne zna kad se dodgodio.
Pravilna odredba u Ugovoru, vezano za isplatu kupoprodajne cene glasi:
Kupac se obavezuje da ugovorenu kupoprodajnu cenu isplati na dan overe ovog Ugovora pred sudom, uplatom na devizni račun prodavca u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju ....
Pa kod clausule intabulandi (saglasnost za uknjižbu):
prodavac je saglasan da se kupac može uknjižiti ..... na osnovu ovog Ugovora i potvrde o isplati kupoprodajne cene ....
Kod Duleta Savića u ovom zapisniuku o događaju toga nema. Konstatuje se da je cena i to u dinarskoj protivvrednosti (zbog Zakona o deviznom poslovanju koji je prekršen ako su u kešu isplaćene devize), već isplaćena ali ne piše kada. Možda i 1998., pa je pre 2010. kada je stupila obaveza o prijavljivanju, ta sića za demokrate, već bila potrošena na kokice i semenke ...
Курир...Ђиласов?
да читаш нешто осим курира поменула би и друге медије који се баве овом темом.

Ja sam ti kopirala Ugovor, kompletan..., sa drugog medija, a tema je postavljena sa pozivom na Kurir.
ја ти кажем да уговор имаш у ШТАМПАНОМ издању Информера (страна 5).
него...никако не одговараш на главно питање...ЗАШТО није пријавила да има макар и ПАПИР који вреди 80.000 евра а била је у обавези?????
П.С.
Каква овлашћења ТИ имаш да јавно презентујеш нечије приватне уговоре?
да ниси и ти умешана?
комшинице....Знамо да је обавеза свих функционера да прикажу своју имовинску карту...да не петљамо превише...ДА ЛИ ЈЕЈЕЛЕНА ТРИВАН У СВОЈОЈ ИМОВИНСКОЈ КАРТИ ПРИКАЗЛА "ТО" ШТО ЈЕ ПРОДАЛА ЗА 80.000 евра*???Vračarac, što reče Miljko Radisavljević pre neki dan, rekla - kazala je jedno, a zakoni i dokazi u spisima predmeta su drugo.
Dakle, ajmo na zakon:
V PRIJAVLJIVANJE IMOVINE
Član 43
Organ u kome funkcioner vrši javnu funkciju, dužan je da obavesti Agenciju da je funkcioner stupio na funkciju, odnosno da mu je funkcija prestala, u roku od sedam dana od dana stupanja na funkciju, odnosno prestanka funkcije. Agencija vodi Registar funkcionera.
Funkcioner je dužan da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja podnese Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima, odnosno pravu korišćenja stana za službene potrebe i o imovini i prihodima supružnika ili vanbračnog partnera, kao i maloletne dece ukoliko žive u istom porodičnom domaćinstvu (u daljem tekstu: Izveštaj), na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.
Ako po isteku roka iz stava 2. ovog člana funkcioner ne dostavi Izveštaj, Agencija o tome obaveštava organ u kome funkcioner vrši javnu funkciju.
Izveštaj se podnosi i u roku od 30 dana od dana prestanka javne funkcije, prema stanju na dan prestanka javne funkcije.
Sadržina Izveštaja
Član 46
Izveštaj sadrži podatke o:
1) pravu svojine na nepokretnim stvarima u zemlji i inostranstvu; (Prema članu 33. Zakona o osnovama svojinsko pravnih odnosa, pravo svojine se stiče upisom u javnu knjigu, da ovo pravo nije upisano, dokazala sam ti gore, LINKOVANJEM Katastra)
2) pravu svojine na pokretnim stvarima koje podležu registraciji kod nadležnih organa u Republici Srbiji i inostranstvu;
3) pravu svojine na pokretnim stvarima veće vrednosti (dragocenosti, zbirke, umetnički predmeti i sl.);
4) depozitima u bankama i drugim finansijskim organizacijama, u zemlji i inostranstvu;
5) akcijama i udelima u pravnom licu i drugim hartijama od vrednosti;
6) pravima po osnovu autorskih, patentnih i sličnih prava intelektualne svojine;
7) dugovima (glavnica, kamata i rok otplate) i potraživanjima;
8) izvoru i visini neto prihoda od vršenja javne funkcije, odnosno javnih funkcija;
9) pravu korišćenja stana za službene potrebe;
10) izvoru i visini drugih neto prihoda;
11) drugim javnim funkcijama, odnosno poslovima i delatnostima koje obavlja u skladu sa zakonom i drugim posebnim propisom;
12) članstvu u organima udruženja;
13) druge podatke i dokaze koje funkcioner smatra bitnim za primenu ovog zakona.
Bližu sadržinu Izveštaja, obrazac i način na koji se podnosi propisuje direktor Agencije.
Kao što vidiš, nema tačke 14. koja bi sadržala nešto tipa "Papiri vredni 80 000 evra", a nemoj pokušavati da ovo gurneš pod 13. jer eto recimo, funkcioner ovo nije smtrao bitnim da bi isto prijavljivao.
Videćemo šta na sve kaže Jelena Trivan, ali iskreno da ti kažem, meni je sve ovo smešno.
ma i ne treba da čitaš, to sam ja vračarcu morala da crtam,
kako rekla - kazala nije dovoljno za optužbu ...,
a da neće ništa biti naravno da neće jer da je nešto trebalo da bude,
ne bi u Kuriru izlazio stan u poktrovlju od 47 m2, planiran van projekta,
za koji može da se dogodi da čak nije ni izgrađen.
Чему потреба за измишљањем?
Информација је објављена у скоро свим медијима...разумем да ти је Триванка драга али нема потребе за фолирањем.-