Jelena Karleuša

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi od individue. Ja ulicom idem sa slušalicama u ušima. :) I gledam u nebo i krovove kuća tako da sam praktično van svega, što bi se kazalo u svom svetu. :)
Nisam u dodiru sa time. Pročitala sam, već sam rekla, par tekstova i skaredni su. Ali ne želim da vređam. Ali to verovatno nije J.K. pisala već neko. Njena faca mi ne daje utisak tekstopisca, pa makar i banalnih tekstova.

p.s. pa i u pravu si Mrs Sick, juče sam razgovarala sa drugaricom i ona je hvalila J.K. a ja sam hvalila Grapelija i ona me je bledo pogledala.

Poslednja izmena:
Stvarno čoveče,daj da prekinemo,ovo više nema nikakvog smisla:
wujaymarkoff - Manje vise sprega matematika - muzika je opste poznata cinjenica , jer svako ko je cuo za Pitagorine postulate o duzini zice i visini tona , ima neku predstavu o tome ...
Inace to uopste nije relevantno za bavljenje muzikom , jedino ukoliko zelis da se bavis konstrukcijom i ergonomijom instrumenata .

Na stranu offtopic,prosečan gimnazijalac iz muzičke škole zna da se npr.Bahove fuge ili klasičarske sonate rade po određenom šablonu i da je svaka komponenta strogo određena.Do najsitnijih detalja,zato postoje harmonija,oblici,kontrapunkt itd - sve je to matematika,zna se kako se komponovalo,šta je dozvoljeno,a šta ne...

Smejao sam se kad ste poceli da pisete o estetici u muzici , na sta sam vam ja dao zadatak da malo proucite zlatni odnos i fibonacijeve nizove , pa onda da dodjete da pricamo .

...šta je stilski perfektno a šta "bezukusno".
Dakle,ja o klin ti o ploču.

Ne kazem ja da izmedju muzike i filozofije nema veze , ali kad se radi o nekim konkretnim i tehnickim stvarima ,

Onda te lepo molim da mi objaniš,očigledno je da sam godinama bio u zabludi - matere ti - po čemu se onda "mi" razlikujemo (kao muzičari,jelte,izvođači) od npr.Kineza (tehnički superiornih,ali muzički sterilnih)?

Nije to samo filozofija,čoveče - iza muzike stoji literatura.
Npr.da bi izvođač razumeo Skrjabinove prelide,on mora da pročita i razume Dekarta.
I da onda to prenese na publiku.

stvarno nema smisla neke stvari lupetati i na taj nacin vredjati ljude koji o tome nesto znaju ...

Mislim da nikoga nisam uvredio,čak ni indirektno,a ako jesam - onda se iskreno izvinjavam.
Ali koje je to cenjeno društvo znalaca...?
Moj favorit je onaj lik... KadBiBio .On je ovde naj laf među nas cigani :lol:

U svakom slučaju,ne mogu više raspravljati oko banalnih stvari.
Pozdravljam te i želim ti sve najbolje.

Poslednja izmena:
Ja samo znam kada nesto ne volim ja to ne kometarisem..
A UBEDJENA SAM DA 80POSTO OVIH OVDE ZAPRAVO SLUSA JK,I NE SAMO NJU VEC I OSTALE GRANDOVKE,CIM SU UPUCENI TOLIKO U SVE...SAMO SE VALJDA STIDE...ILI MISLE DA CE ISPASTI FACE AKO SE PRIKLONE OVIH 20POSTO KAO VAO ON JE SKOCIO U BUNAR NASTALA JE FRKA,SAD CEMO SVI DA SE DOKAZUJEMO DA MOZEMO DA SE SVADJAMO...

Karleusa je postigla sta je htela dokaz su pvih prethodnih 18strana...Hteli to ili ne uspesnija je od vas

UOSTALOM ZIVIM U SRBIJI I IMA DA SLUSAM SRPSKU MUZIKU...I BOLJE JE BITI URNISAN SILOKONIMA I LOSIM PESMAMA NEGO DROGOM I DOBRIM PESMAMA

a sto umesto JK i napravi mi sina ne kometarisemo Jucie Pen i If you what to e my friend

Poslednja izmena:
Ja znam vecinu njenih pesama jer je forma grand pesama takva da ti lako ulaze u usi.pevljive su.Pa hteo ne hteo uci ce ti u glavu.A za to su i zasluzni moji izlasci po diskotekama.
To ti je isto ono da vecina ljudi zna onu cuvenu The world is mine

To lepo lice metar osamdest
u ovom gradu nema takvih deset

Slazem se...ali...Ne bihh vise da se raspravljam,sto rece Oskar Vajld u knjizi 'Slika Dorjana Greja'------Raspravljaju se samo intelektno beznadezeni...

Poslednja izmena:
A UBEDJENA SAM DA 80POSTO OVIH OVDE ZAPRAVO SLUSA JK,I NE SAMO NJU VEC I OSTALE GRANDOVKE,CIM SU UPUCENI TOLIKO U SVE...SAMO SE VALJDA STIDE...ILI MISLE DA CE ISPASTI FACE AKO SE PRIKLONE OVIH 20POSTO KAO VAO ON JE SKOCIO U BUNAR NASTALA JE FRKA,SAD CEMO SVI DA SE DOKAZUJEMO DA MOZEMO DA SE SVADJAMO...

Karleusa je postigla sta je htela dokaz su pvih prethodnih 18strana...Hteli to ili ne uspesnija je od vas

UOSTALOM ZIVIM U SRBIJI I IMA DA SLUSAM SRPSKU MUZIKU...I BOLJE JE BITI URNISAN SILOKONIMA I LOSIM PESMAMA NEGO DROGOM I DOBRIM PESMAMA

a sto umesto JK i napravi mi sina ne kometarisemo Jucie Pen i If you what to e my friend

Ako je to njeno srpska muzika, onda sam ja Indijanac... Čuj ti to, bolje silikoni i loše pesme nego droga i dobre pesme...:eek: Kao Kašleuša se ne drogira...:roll:

ne mogu da verujem da mozhesh sebi da dozvolish da budesh toliki idiot..... kako mozhesh da dozvolish sebi da napishesh neshto ovako glupo a? kako? kako?!?! crvenim slovima si oznachila najochajniji deo posta, jel ti volish da istichesh svoj idiotizam, shta ***-e nije u redu sa tobom? toliko ti je filozofija ochajna da mi je muka, imash 17 godina, kako te nije sramota same sebe? ne razumem:confused:

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
izvinite ali ja mora da kazem da si ti malo priglupa ja ne znam te pesme i ne slusam ali njene pesme i pesme granda su toliko jadne i proste da ti odmah ulaze u usi i svi pevaju i kako da ih ne zapamtis. . .pa zna ako vec hoces da slusas srpsku muziku bolje slusaj SRPSKU (tradicionalnu)mislim da je olja od tog turbo folka a imas i zabavnu a imas i DOMACI ROCK koji i ja slusam. . . tako. .

Dobro , bre pustite devojku , ona ima svoj pogled na muziku i svet i to treba poštovati .Voli devojka lak provod , lovu , kafiće , momke , devojke , treba nauciti uzivati u tome . Ko nam je kriv pa ne mozemo i ne volimo da dizemo noge . Gladan i žedan je teško biti , a najteže željan ...

A kako to vama usepju da udju u usi pevljive grand pesme kad ih ne slusate...
Nije problem ni8 grand,ni sund,ni metal,ni silkoni,ni droga,ni sponzoruse,ve intelekt ljudi koji ne razume da neko drugacije zivi i razmislja od njihovog postupanja...

Evo ovako, prodjes gradom i oni puste turbo folki ide refren "napravi mi sina" i ti to zapamtis normalno mislim ko ne bi i kako svaki put ponavljaju i ponalvaljaju ti zapamtis i sledeci deo i tako. .
A neko kad cuje tako glup stih on ode na google ukuca jelenu karleusu i vidi njene lirike da se cudom nakrsti i nasmeje i onda posle ti stihovima im sluze za zezanje i ismejavanje eto. . .
I izvini sto pisem na nekoj temi koju ne slusam ali ja ne zezam nijednu vrstu muzike niti pop, techno nista osim turbo folka i hip-hopa tako da nemojte da mi zamerite. .
A i ti si odrasla devojka slusaj sta ti se svidja zabole me, ja cu i dalje da ih zezam i gotovo. .

Ja bilo koju pesmu da cujem gradom,da nije moj stil muzike ne bih kucala na google...Sem toga JK uospte i nije gradn produkcija...
Ja stvarno ne znam ako nekoga povredjujem time sto slusam JK,evo ja je necu slusati,jer ne volim da povredjujem ljude...Ako nekome smeta sto je ja slusam,ili ga to pogadja,ja cu stvarno pokusati da slusam Merlina Mensona,i ne samo da ga slusam,pokusacu i da izgeldam kao on

Pa ja ne kucam na google nego neki to rade, ma udje ti u usi tebi ne nekom da i gotovo. .
Nisam rekla da moras da se menjas bre slusaj sta hoces majku mu mislis da nekog to zanima vazno da si dobar covek u dusi. . .
Samo ti kazem za*ebi merlina slusaj sta hoces i gotovo, ali mi nije jasno ti kad bih bila majka dozvolila bi tvom detetu koje ima 7,8 godina da slusa JK da gleda njene spotove. . :eek:, da vidi njene lirike koje su pune preljube, sex, preljube i samo sex i preljube, ebem ti takvu muziku. . msm znam da je glupo ovo ali ti bi dala tvom detetu da je slusa?!?!?!

Da je musko dala bih...a za zensko...pa dala bih i njemu,Karleusa se vrti svuda,a sem toga sta zna dete od 7-8 godina,sta je znacenje pod svetlima kazina...Njegov izbor sta ce da slusa,vise bih se zabrinula da mi dete oblaci martiknke,i sminka crni kreon oko ociju,nego kratke suknjice,i dekoltirane majice...Dobro znaci tebe ne provedjuje i ne smeta ti to sto slusam JK,videcemo dalje...:):):)
Ne znam,mozda je to samo kod nekih faza,jer verujete da sam prosla i kroz rep fazon,i pank fazon,i sad narodni...I nekad se i vratim pa poslusam Atheist Rap,Gobline,id...

Back