Prva teniserka sveta Jelena Janković potpisala ugovor sa vodećim kineskim sportskim brendom – ANTA | 18.01.2009.
Vodeća kineska kompanija u proizvodnji sportske opreme ANTA danas je objavila da je potpisala sponzorski ugovor sa najboljom teniserkom Sony Ericsson WTA Tour Jelenom Janković.
ANTA je obezbedila jedan od najvećih ugovora u ženskom tenisu time što je uspela da dogovori ekskluzivnu saradnju sa Jankovićevom, koja će u narednom periodu da nosi odeću, patike i druge proizvode ovog brenda na takmičenjima širom sveta.
Partnerstvo sa Jankovićevom je prvo tog tipa u istoriji ugledne kineske kompanije, kao deo vizije ANTE da poveća prisustvo u tenisu.
ANTA dizajnerski tim iz Amerike i Japana radio je zajedno sa Jelenom da iskreira niz sportskih proizvoda koji će nositi logo "JJ". On će odslikavati stil, modu i lepotu Jelene Janković, a u isto vreme imaće kvalitet i udobnost na nivou prve teniserke sveta.
-Skorašnji uspeh Olimpijskih igara u Pekingu čvrsto je postavio Kinu kao vodeću silu u svetu sporta. Počastvovana sam što sam ostvarila partnerstvo sa vodećim kineskim sportskim brendom ANTA. Oduševljena sam nizom JJ proizvoda na kojima smo radili i jedva čekam da sarađujem sa ANTOM na promociji razvoja tenisa i ovog brenda širom sveta – rekla je Jelena Janković neposredno pred start gren slem turnira u Melburnu.
Karolin Lejsi iz Jeleninog menadžment tima IMG takođe je bila zadovoljna:
"Izuzetno smo zadovoljni što smo na listi šampiona koje predstavljamo od skora dodali i igračicu Jeleninog kalibra. Jelenina reputacija na i van terena je besprekorna i oduševljeni smo što smo povezali Jelenu sa ANTOM, koji se uklapa sa njenim stilom i delovanjem na terenu".
Sebastijan Torn, predstavnik ANTE iz kompanije "People Brand Management Group/Sportfive" dodao je:
"ANTA nije samo još jedan sportski brend, jer ga kvalitet njenih proizvoda svrstava u sam vrh ove industrije. Radeći da najboljim igračima planete pojačava ambicije ANTE da postavi nove standarde u sportskom biznisu. Jelena Janković biće sjajan ambasador ANTE i u isto vreme ANTA će predstavljati Kinu širom sveta".
Jankovićeva je na prvo mesto WTA liste po drugi put došla 6. oktobra 2008. godine i već 16 nedelja neprekidno vlada svetskim tronom.
Jelena Janković će prikazati nove modele ANTE iz linije JJ na Australian Openu.
http://www.jj-jelenajankovic.com/sr/vesti.php