JELENA JANKOVIC ZELI POVRATAK NA PRVO MESTO I DA STO PRE OSVOJI GREND SLEM
DOLAZI MOJE VREME
Stekla sam veliko iskustvo, sledeci put cu se revansirati Sereni
Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Jankovic svesna je prilike koja se ukazala i ucinice sve kako bi od narednog ponedeljka opet bila prva na WTA listi. Za povratak na tron, nasoj igracici potreban je plasman u finale Toraj opena u Tokiju koji je poceo juce.
S obzirom na to da trenutno vodeca Serena Vilijams propusta takmicenje ove nedelje, pred Jankovicevom je kristalno cista situacija. Srpska tenisrka zeli da potvrdi kvalitet u najskorije vreme i pobedom nad snaznom Ameriknkom.
"Sada, posle poraza u finali US Open-a, znam kako bi trebalo da igram protiv Serene. Sledeci put cu joj se revansirati, jer moje vreme tek dolazi" rekla je Jelena. "Serena je velika sampionka. Kada su ona i njena sestra Venus u formi tesko da iko moze da im parira. Njih dve su i fizicki i kondiciono jace od 99% devojaka na turnirima. Zato cu se portuditi da i ja dostignem taj nivo."
Da bi se na prvom mestu svetskog tenisa i zadrzala, Jankoviceva zna da treba da ulozi veliki napor.
"U tenisu nista ne pada sa neba. Ukoliko zelim da budem najbolja, potrebno je da radim vise nego iko."
Zelju za povratkom na prvo mesto nadjacava ambicija da osvoji prvu grend slem titulu.
"S obzirom na to da sam vec bila broj jedan, to iskustvo mi niko ne moze oduzeti, to ce zauvek ostati u mojoj biografiji. Sada zelim da napravim korak dalje i osvojim grend slem. Imam iskustvo igranja u finalu i znam sta bi trebalo da uradim za titulu." porucila je Jelena Jankovic.
Vecernje novosti 17.09.2008.