Јелена Гускова: Битка за Балкан између Запада и Русије улази у завршну фазу

комшија

Stara legenda
Poruka
91.029
https://srbin.info/politika/jelena-...izmedju-zapada-i-rusije-ulazi-u-zavrsnu-fazu/

Јелена Гускова: Битка за Балкан између Запада и Русије улази у завршну фазу

Европска унија се игра са земљама Балкана. И у тој игри главни циљ није чланство балканских земаља у ЕУ, већ слабљење утицаја Русије у том региону, рекла Гускова

1577348785900.png


20:43 24.12.2019


Србија, централна земља Западног Балкана, већ низ година суочава се са притисцима Запада, који захтева од ње да стави тачку на косовско питање, признавши независност своје јужне покрајине Косово и Метохија. У којој фази се налази решење косовског проблема и шта може да се очекује у скоријој будућности када је реч о преговорима између Београда и Приштине?


– Преговарачки процес између Београда и Приштине је зашао у ћорсокак. Ми знамо да су за то криви Албанци. Дуго година Срби су пристајали на уступке, не добивши ништа заузврат. Чак мале договоре о заштити српског становништва на Косову Албанци не желе да испуне. Зато одмах желим да кажем да без учешћа Русије у преговорима биће врло тешко померити проблем са мртве тачке. Зашто управо Русије? Зато што, као прво, ми немамо личне интересе на Косову и не постављамо странама никакве услове, а као друго, Русија је одавно позната као присталица објективности у међународним односима. Њено учешће отворило би могућност за постизање договора који би одговарао обема странама.


Решење косовског питања важан је показатељ зрелости и самосталности српских политичара. И Брисел и Вашингтон су стално вршили притисак на Београд, везујући решење косовског питања час са ступањем у ЕУ, час са финансијском подршком Србији, и, коначно, са политичком стабилношћу земље. Србија је пристајала на такве уступке косовским Албанцима да је одавно већ требало да добије награду за мир.


На срећу, формула „уступити и изгубити покрајину“ изазвала је бурну реакцију у народу, међу опозиционим политичким странкама. И то се подударило са политичким несугласицама међу косовском врхушком. Појавила се неочекивана, али веома потребна пауза у преговарачком процесу која ће омогућити пре свега Београду да још једном размисли о својој коначној позицији.


Русија доследно подржава територијалну целовитост Србије, што је било потврђено и за време последње посете Александра Вучића Сочију и његовог састанка са Владимиром Путином. При томе Путин је подвукао да Москва може да подржи компромисно решење за Косово, ако такво буде достигнуто између Београда и Приштине. Не противречи ли тај став томе што се Русија залаже за оне решење косовског питања које ће бити у оквирима резолуције 1244 СБ УН?


– Русија нема конкретни план решења косовског проблема, али она је против поделе покрајине или размене територија између Косова и Србије. И председник Руске Федерације и министар иностраних послова више пута су подвлачили да су спремни да подрже свако решење које ће задовољити интересе и Приштине, и Београда. Али важан моменат је то што је свако решење могуће само у пољу међународног права, и такво решење не може да буде изузетак из правила. О томе често воле да говоре амерички политичари. Да подсетим, тако они говоре о признању независности Косова – као о изузетку из правила. Постоји Савет безбедности, чије су одлуке обавезујуће за све земље. И нико није укинуо резолуцију 1244, која је и данас важећа. Зато Русија сматра да трагање за решењем косовског питања не треба да излази ван оквира ове резолуције. А у њој се потврђује позив који садрже претходне резолуције поводом остваривања суштинске аутономије и реалне самоуправе за Косово.


Недавној посети Александра Вучића Русији претходио је низ инцидената и оптужби на рачун Русије у српској штампи, почев од „шпијунског скандала“, па до изјава о томе да се посланик Државне думе и новинар Јевгениј Примаков мешао у унутрашње ствари Србије. О чему говоре овакве информационе „акције“ и могу ли оне да баце сенку на руско-српске односе?


– Битка за Балкан између Запада и Русије улази у завршну фазу. Претходних година су покушавали да нас истисну из тог региона разним средствима: преко управљања медијима, преко делатности невладиних организација у Србији које раде од западног новца, преко фаталних услова који су следили инвестиције или новчаним улагањима Запада и слично. Али испоставило се да је то мало. Хистерија поводом јачања руског присуства на Балкану захтевала је нове покушаје да се Москва дискредитује. И овде су сва средства дозвољена – од припреме балканских „Мајдана“ до шпијунских скандала. На пример, новинар и посланик Думе Јевгениј Примаков је послужио у прозападним српским медијима као пример мешања Русије у унутрашње ствари Србије, када је узимао интервју од председника Александра Вучића. Сам Јевгениј је назвао нападе српских медија потпуном измишљотином. Али из неких разлога те исте новине нису су удостојиле да напишу да је Примаков возио на Косово хуманитарну медицинску помоћ која је била заустављена на граници између Косова и Србије… Али, ако говоримо о појави видео-снимка на којем тобоже врбују српског пензионера, бившег официра, у корист наше верзије о умешаности САД у припрему скандала говори следеће. Као прво, извор појаве видео-снимка није јасан (то је или Бугарска или Румунија), као друго, нико не може да потврди време снимка и његову идентичност, али су сви једногласно тумачили садржај као предају новца српском агенту. Касније су почели да говоре да није у питању српски официр, него бизнисмен, о тиме да је снимак снимљен пре годину дана и слично.


Али овде је важно нешто друго – Западу није пошло за руком да сакрије задатак који је себи поставио – да унесе раздор између Русије и Србије уочи потписивања споразума о сарадњи у области борбе против тероризма и организованог криминала између министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића и секретара руског Савета безбедности Николаја Патрушева, као и да уочи састанка Вучића и Путина поткопа међусобно поверење две земље, да обустави војну сарадњу. Ипак треба приметити да су западне специјалне службе, када су припремале ту провокацију, лоше знале српски менталитет. Током историје се усталило да се код Срба сарадња са Русијом, чак са њеним специјалним службама, сматра не издајом националних интереса, већ радом у корист Отаџбине.


Управо зато овај сиже није изазвао у Србији такав одјек који је Запад очекивао. И преговори двојице председника су протекли у пријатељској атмосфери.


Друга земља региона са великим процентом српског становништва – Босна и Херцеговина, више од годину дана после одржавања последњих избора добила је шансу да формира нову владу након достигнутог компромиса међу лидерима три главне националне партије Бошњака, Срба и Хрвата. Колико је за будућност Републике Српске опасан компромис на који се одлучио Милорад Додик и значи ли документ који ће бити послат у НАТО да Република Српска полако мења своју непомирљиву позицију поводом чланства Босне и Херцеговине у алијанси?


– Ми знамо да је претходних година у Босни и Херцеговини централна власт била неспособна на управља земљом, пошто је постизање компромиса постало главни проблем у Председништву Босне и Херцеговине или у влади. Сада, када је постигнут општи договор о саставу владе, има наде да ће она моћи да постане нормалан, функционалан орган у овој балканској земљи. Треба ипак истаћи да многи будући министри који су утврђени на дужностима немају никакве стваралачке планове, програме своје делатности, што значајно отежава делатност будућег Савета министара. То поново може да постане дестабилишући фактор за Босну и Херцеговину. Опет може да се појави вишепартијско неслагање. Зато још једном желим да подвучем: време је показало да је Република Српска најстабилнија компонента Босне и Херцеговине. У тој републици формирани су сви нивои власти, и они раде стабилно и без потреса, независно од власти у Сарајеву.


Документ Председништва Босне и Херцеговине под називом „Програм реформи Босне и Херцеговине“ је озбиљан документ на 21 страницу који треба да буде предат НАТО-у. У њему има неколико поглавља – о политичким и економским аспектима реформи у Босни и Херцеговини, о принципима безбедности и војним питањима, као и о низу других. У њему се говори о побољшању односа са НАТО-ом у циљу очувања мира и стабилности у земљи, али нема речи о чланству у тој организацији. А став Милорада Додика по том питању остаје непромењен: питање чланства у НАТО-у треба да се решава искључиво на референдуму. Ми знамо да су Срби у Републици Српској категорично против НАТО-а. Тако да ћемо очекивати наредне кораке власти и у Босни и Херцеговини, и у Републици Српској.


Европска унија, на инсистирање Француске, до краја текуће године није отворила преговоре о придруживању Македоније и Албаније, мада се Македонија ради тога одлучила на озбиљан компромис са суседном Грчком. Да ли ће ЕУ ревидирати своју политику проширења на територију такозваног Западног Балкана?


– Европска унија се игра са земљама Балкана. И у тој игри главни циљ није чланство балканских земаља у ЕУ, већ слабљење утицаја Русије у том региону, јачање зависности Србије, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине од ЕУ и НАТО-а. Њихово зближавање треба да постане неопозиво. Има и других циљева – умерити тежњу Србије и Босне и Херцеговине ка спровођењу самосталне политике, васпитати у њима осећај захвалности према ЕУ, жељу за испуњењем свих захтева и ултиматума ове организације без поговора и с ропском покорношћу, ослабити тенденцију ка словенском јединству и на крају – прекинути историјску везаност словенских народа на Балкану за Русију. Ипак, како нам се чини, питање ступања Србије, Македоније, Црне Горе и БиХ у ЕУ у скорије време неће бити разматрано. Политичка мотивација карактеристичка на пријем земаља Источне Европе сада није толико актуелна, а проблеми у самој ЕУ су врло озбиљни. Тако да ће Балкан морати да причека повољнија времена.




НЕТ РОССИИ!

1577349809600.png
 
To je bitka izmedju dobra i zla....

Jedini pravi rat na zemlji je rat izmedju dobra i zla...

Rusi i Srbi su na strani Hrista ....

Zato nas napadaju satanisti sa zapada.... Zele da nas uniste

Ali nece uspeti mi cemo pobediti zapad i njihove satanisticke sluge na balkanu

Uz pomoc boziju i sa Rusijom
 
To je bitka izmedju dobra i zla....

Jedini pravi rat na zemlji je rat izmedju dobra i zla...

Rusi i Srbi su na strani Hrista ....

Zato nas napadaju satanisti sa zapada.... Zele da nas uniste

Ali nece uspeti mi cemo pobediti zapad i njihove satanisticke sluge na balkanu

Uz pomoc boziju i sa Rusijom
cglt.jpg


Kakva gomila gluposti....
 
To je bitka izmedju dobra i zla....

Jedini pravi rat na zemlji je rat izmedju dobra i zla...

Rusi i Srbi su na strani Hrista ....

Zato nas napadaju satanisti sa zapada.... Zele da nas uniste

Ali nece uspeti mi cemo pobediti zapad i njihove satanisticke sluge na balkanu

Uz pomoc boziju i sa Rusijom

jos dok CG nija usla u NATO ja sam raszmisljao: pa dobro ajde da vidim ovi nasi ludi rusofili tvrde da ce nam Rusija pomoci (ne znam samo zasto valda se sprema neki novi rat) da vidimo kako. Mozda ce leteti negde preko Bosfora pa u egej pa u jadran pa preko CG konacno u Srbiju. Sada medjutim ni CG nije vise opcija.

Onda sam mislio ajde mozda je plan da Dodik nekako otme mujama Neum pa preko Bosne makar ?!

Lako je bilo Putinu da pomogne Siriji kad je to zemlja koja izlazi na mediteran a tamo su vec i imali bazu jos iz sovjetskog doba.
 

Jadni covece procitaj sta kaze o svemu otac Tadej Vitovnicki

Otac Tadej: Evropom upravljaju Satanisti

635703_otac-tadej-5_ff.jpg


Čuo sam da je govorio da Evropskom Unijom upravlja sam Satana. Pitali su ga ljudi kako starče. On im je rekao sledeće:

- U jednoj kružnoj prostoriji okupe se najveći kapitalisti iz Evrope i njihovi političari koji ih slušaju, i oni zajedno direktno prizivaju Satanu. Ta prostorija je u skoro potpunom mraku. Satana im stalno direktno daje upustva. Čak im otvoreno Satana kaže: Dok ne ukinete Pravoslavlje i dok se ne prekine Sveta Liturgija ja neću moći da uspostavim svoju vlast u čitavom svetu. Oni zato i napadaju najneposlušnije pravoslavne narode Srbe i Ruse. Tu je najviše Svetih Liturgija. To je glavni razlog zašto gone Srbe i Srbiju, jer smo još uvek u jednom delu Hristovi.

- Nikad nemojte da tražite datume. U Svetom pismu postoje mnogi slučajevi kad je neka odluka Božija odložena ili promenjena, zbog pokajanja ili ispravljenja života. Recimo deo o proroštvu kad su Ninevljani čuli strašno proroštvo o njihovoj gorkoj sudbini od strane Jone proroka ako se ne varam, pa su se posipali pepelom po glavi u pokajanju i Bog je svoj gnev od njih odvratio.

Otac Tadej rekao je da će se pojaviti znak koji će ukazati na to da dolazi bolje vreme za Srbiju i da su nedaće prošle.

- Na zapadu će sve više biti nesreća, poplava, suše i pošasti. Ljudi će biti nezadovoljni, gladni i siromašni. Pobuniće se protiv svojih gospodara, izaći će na ulice i boriti se protiv vlasti. To će biti znak da se sve uzburkalo i padaće vlastodržci širom zapada. Tada će Srbiju ostaviti na miru, i država i narod krenuće da napreduju.

- Bitno je iz svega ovoga znati da su ljudi koji će sve zlo ovo doneti već rođeni kao i ljudi koji će se boriti protiv njih. Sutra ili za 10 – 20 – 30 godina? Zar to sve ne dođe i prođe kao tren? - govorio je otac Tadej.


https://www.espreso.rs/vesti/drustv...a-ledi-krv-u-zilama-neka-su-se-vec-obistinila

Zapadnom evropom upravljaju satanisti

Zato po nalogu satane napadaju Srbe i Ruse , kako kaze otac Tadej, jer satana ne moze da zavlada zemljom dok god se sluzi pravoslavna sveta liturgija

Otac Tadej Vitovnicki je po milosti bozijoj bio prozorljiv. Tj Gospod Bog mu je dao dar da vidi i proslost i buducnost i sadasnjost. Raj i pakao....

Da nas pravoslavne hriscane upozori protiv kakvog se zla borimo - i sta nas ceka.... Da vas neverne upozori da se Gospodu okrenete, ili cete u suprotnom vase duse oterati u propast...
 
Jadni covece procitaj sta kaze o svemu otac Tadej Vitovnicki

Otac Tadej: Evropom upravljaju Satanisti

635703_otac-tadej-5_ff.jpg


Čuo sam da je govorio da Evropskom Unijom upravlja sam Satana. Pitali su ga ljudi kako starče. On im je rekao sledeće:

- U jednoj kružnoj prostoriji okupe se najveći kapitalisti iz Evrope i njihovi političari koji ih slušaju, i oni zajedno direktno prizivaju Satanu. Ta prostorija je u skoro potpunom mraku. Satana im stalno direktno daje upustva. Čak im otvoreno Satana kaže: Dok ne ukinete Pravoslavlje i dok se ne prekine Sveta Liturgija ja neću moći da uspostavim svoju vlast u čitavom svetu. Oni zato i napadaju najneposlušnije pravoslavne narode Srbe i Ruse. Tu je najviše Svetih Liturgija. To je glavni razlog zašto gone Srbe i Srbiju, jer smo još uvek u jednom delu Hristovi.

- Nikad nemojte da tražite datume. U Svetom pismu postoje mnogi slučajevi kad je neka odluka Božija odložena ili promenjena, zbog pokajanja ili ispravljenja života. Recimo deo o proroštvu kad su Ninevljani čuli strašno proroštvo o njihovoj gorkoj sudbini od strane Jone proroka ako se ne varam, pa su se posipali pepelom po glavi u pokajanju i Bog je svoj gnev od njih odvratio.

Otac Tadej rekao je da će se pojaviti znak koji će ukazati na to da dolazi bolje vreme za Srbiju i da su nedaće prošle.

- Na zapadu će sve više biti nesreća, poplava, suše i pošasti. Ljudi će biti nezadovoljni, gladni i siromašni. Pobuniće se protiv svojih gospodara, izaći će na ulice i boriti se protiv vlasti. To će biti znak da se sve uzburkalo i padaće vlastodržci širom zapada. Tada će Srbiju ostaviti na miru, i država i narod krenuće da napreduju.

- Bitno je iz svega ovoga znati da su ljudi koji će sve zlo ovo doneti već rođeni kao i ljudi koji će se boriti protiv njih. Sutra ili za 10 – 20 – 30 godina? Zar to sve ne dođe i prođe kao tren? - govorio je otac Tadej.


https://www.espreso.rs/vesti/drustv...a-ledi-krv-u-zilama-neka-su-se-vec-obistinila

Zapadnom evropom upravljaju satanisti

Zato po nalogu satane napadaju Srbe i Ruse , kako kaze otac Tadej, jer satana ne moze da zavlada zemljom dok god se sluzi pravoslavna sveta liturgija

Otac Tadej Vitovnicki je po milosti bozijoj bio prozorljiv. Tj Gospod Bog mu je dao dar da vidi i proslost i buducnost i sadasnjost. Raj i pakao....

Da nas pravoslavne hriscane upozori protiv kakvog se zla borimo - i sta nas ceka.... Da vas neverne upozori da se Gospodu okrenete, ili cete u suprotnom vase duse oterati u propast...
I sta ja sada treba slepo da poverujem u ovo.
Ovo o satanastima je toliko puta ispricana prica da je i dete od 8 godina zna,tamna prostorija okrugli sto,prizivanje djavola,pentagram,666..
Samo mi jedno objasni,ako eto na zapadu nemaju preca posla i svako jutro se bude sa idejom kako unistiti pravoslavlje,istok,Rusiju,Putina,zasto unistavaju onda svoj sopstveni narod na zapadu,katolike,protestante,zasto njih satiru,zasto na svojim narodom sprovode eksperimente?
 
I sta ja sada treba slepo da poverujem u ovo.
Ovo o satanastima je toliko puta ispricana prica da je i dete od 8 godina zna,tamna prostorija okrugli sto,prizivanje djavola,pentagram,666..
Samo mi jedno objasni,ako eto na zapadu nemaju preca posla i svako jutro se bude sa idejom kako unistiti pravoslavlje,istok,Rusiju,Putina,zasto unistavaju onda svoj sopstveni narod na zapadu,katolike,protestante,zasto njih satiru,zasto na svojim narodom sprovode eksperimente?


Sve sto je otac Tadej rekao , se do sada ostvarilo.

Oni satiru sve jer im tako djavo kojem sluze naredjuje....

Ali su im glavni neprijatelji pravoslavci , jer pravoslavna liturgija je cuvar sveta i molitva za spasenje Gospodu....
 
Јелена Гускова: Битка за Балкан између Запада и Русије улази у завршну фазу

Европска унија се игра са земљама Балкана. И у тој игри главни циљ није чланство балканских земаља у ЕУ, већ слабљење утицаја Русије у том региону, рекла Гускова
Guskova je baš guska.
Bitka za Balkan je završena.
Članice NATO na Balkanu:
Bugarska, Rumunija, Grčka, ALbanija, Hrvatska, Crna Gora.
Nato trupe prisutne na samoproglašenom "Kosovu", u BiH, Makedoniji (koja uskoro pristupa).
Srbija potpisuje novi IPAP.

Case closed.
NATO has won Balkans.
 
Sve sto je otac Tadej rekao , se do sada ostvarilo.

Oni satiru sve jer im tako djavo kojem sluze naredjuje....

Ali su im glavni neprijatelji pravoslavci , jer pravoslavna liturgija je cuvar sveta i molitva za spasenje Gospodu....

Mislim da sam negde procitao ispravi me ako gresim da je bilo kakvo proricanje sudbine u pravoslavlju zabranjeno.
Ako vec takva grupa i postoji njihov cilje je unistavanje svake religije a ne samo pravoslavlja a sve ove price sluze da se raja zamajava glupostima.
 
Guskova je baš guska.
Bitka za Balkan je završena.
Članice NATO na Balkanu:
Bugarska, Rumunija, Grčka, ALbanija, Hrvatska, Crna Gora.
Nato trupe prisutne na samoproglašenom "Kosovu", u BiH, Makedoniji (koja uskoro pristupa).
Srbija potpisuje novi IPAP.

Case closed.
NATO has won Balkans.
NATO je ispusena mustikla oni ne mogu da ratuju protiv bilo koje jace sile,ta organizacija sluzi samo za izvlacenje para i udomljavanje podobnih po raznim kancelarijama,cisto birokratsko udruzenje.
 
Svi ti patuljci od drzava da se udruze ne bi mogli da ratuju protiv jednog Irana duze od 10 dana,a gde su tek Rusija i Kina.
Snaga nato/a je u 4 sile ostali su svi patuljci....
O kakvom ratovanju pričaš?
Nije ovo WW1 ili WW2.
Ovo je nuklearno doba.
 
Rata nece naravno ni biti ni nuklearnog ni bilo kakvog drugog velikog,mozda samo neka prepucavanja po boraniji.
To da, kao što se već vidi u Siriji.
Zbog toga, sve kalkulacije kako su Litvanija-Letonija-Estonija krš su potpuno bespredmetne.
Činjenica da su u NATO je ključna
 
Sve sto je otac Tadej rekao , se do sada ostvarilo.

Oni satiru sve jer im tako djavo kojem sluze naredjuje....

Ali su im glavni neprijatelji pravoslavci , jer pravoslavna liturgija je cuvar sveta i molitva za spasenje Gospodu....

A kako to da Bugare,Rumune,Grke..itd ne unistavaju??? Sta se lozis na te trule price. Znas li ti koliko amerikancima puca K sto si ti pravoslavac....ili da si katolik,protestant,budista.....ebe im se bas
 
To da, kao što se već vidi u Siriji.
Zbog toga, sve kalkulacije kako su Litvanija-Letonija-Estonija krš su potpuno bespredmetne.
Činjenica da su u NATO je ključna
Jedino ako neces da te napadne prvi komsija koji je patuljak isto kao i ti.
Znas kada bi Francuzi branili Litvaniju od npr.Rusa nikada,sve bi se zavrsilo nekakvim sporazumima,molbama,dogovorima.
 

Back
Top