vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
То да су највише изгинули од Усташа је тачно, али ни сами Усташе не знају зашто су то радили, бар ја тако мислим. Јер оно дивљаштво са којим су се служили није замисливо нормалном човеку, а камоли изводиво.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam našo na francuskom sajtu ovepodatke
Née dans le Val de Loire, de la famille du roi de Sicile Charles d'Anjou, elle fut mariée au roi de Serbie Ouroch I pour des raisons d'alliance. Elle fut une bonne reine, une bonne épouse et une bonne mère. Deux des fils furent des saints : saint Théoctiste et saint Miloutine. Elle fit régner la concorde entre ses fils, se consacra à la défense de son peuple et accepta que son époux abdique son pouvoir royal pour devenir moine. Elle-même, tout en restant dans son palais royal, mena une vie simple. Quelque temps avant sa mort, elle rappela à son fils le roi Dragoutine : « Tu es aujourd'hui ici et demain on ne sait où, aujourd'hui monarque et demain sujet, aujourd'hui opulent et demain misérable. »
Tj da je rodjena u dolini Loare tj u regiji Anjou, žto potvrdju je da je potomak porodice anjou čak se slavi njen dan 30 avgust!
Ne znam koliko je ovo verodostojno, ali najviše mi odgovara njeno francusko poreklo lol : ))
Наравно да је православка, али је држала и до католичке вере и ако се можда и родила као православна, пошто јој не знамо порекло.
Једна литерерна обрада лика Јелене Анжујске, за сваку препоруку, опет из пера Ане Атанасковић:
![]()
И приказ:
http://prozaonline.com/?p=1323
Цео свет је потомак Јудиног колена, јер је Јуда потомак Давидов а Давид Адамов.да ли је јелена анжујска потомак јудиног колена?
Цео свет је потомак Јудиног колена, јер је Јуда потомак Давидов а Давид Адамов.
ма чуо сам да је она преко меровинга потомак јуде,да ли је то тачно?
Не преко Меровинга него преко Исуса, као и сви остали.
како преко исуса?
ма чуо сам да је она преко меровинга потомак јуде,да ли је то тачно?
Нема доказа, те због тога нема потребе протежирати једну страну против друге. Ако је рођена у Грчкој онда може бити да је православне вере а ако је рођена у Француској онда је више вероватно да је католичке вере. Значи да је боље установити где је рођена и од којих родитеља. Ови наводи за Матилду и Јаноша се не слажу са годинама. То се може уклапати у романе и песме, али не и у стварност.
Već postoji rasprava na ovu temu. Neki momci su neeeviđeno detaljno pretresali njeno moguće porodično stablo, do u jednog francuskog plemića u grčkoj u to doba.... Al me mrzi da tražim....
Jako mi je zanimljiva cela ova misterija oko njenog poreka...prema nekim geneoloskim tablicama njeno poreklo izgleda ovako:
http://genealogics.org/pedigree.php?personID=I00165016&tree=LEO
Medjutim,ono sto me buni je sto je ona ovde navedena kao unuka Marquerite de Courtenay,udate za Grofa od Viandena!
Не мрзи ме него је на француском језику, па не волим преводити. Ипак овако.Ajde ako te ne mrzi,bas me zanima sve ovo!
lol ... sam glupiТачно. Ово је наставак оне теме, тако да се истражују нови извори. Није сигурно још ништа али све говори да је Куртене.
lol ... sam glupi
samo cepajte![]()
Шта ти то треба да значи?