Jel problem u kutiji ili u pici?

Meni je svejedno..mogu da mi spakuju i u trouglastu kutiju okruglu ili cetvrtastu pizzu ako je dobra :zjede:
Inace kažu da je pakovanje pizze u četvrtaste kutije iz racionalnih razloga i prakticnosti radi
Lakše se napravi četvrtasta kutija nego okruga i to je kažu jedini razlog i lakše je vaditi komade pizze iz četvrtaste kutije

A paradajz i lubenica nisu prepoznatljivi po svom izgledu?
А ти купујеш четвртасти парадајз и лубеницу? Иначе, има четвртастих пица, ја их видео чак и у Италији :D, али људи преферирају округле, па се тако и праве. Кад би четвртасте пице постале хит и људи их тражили, пицерије би их правиле колико одмах

А ти купујеш четвртасти парадајз и лубеницу? Иначе, има четвртастих пица, ја их видео чак и у Италији :D, али људи преферирају округле, па се тако и праве. Кад би четвртасте пице постале хит и људи их тражили, пицерије би их правиле колико одмах
Šališ se? Ljudi će da jedu cvrčke i veštačko meso samo da bi spasili planetu,
a neće četvrtaste pice? Prekomerna ambalaža, nije ekološki i ćao..

Šališ se? Ljudi će da jedu cvrčke i veštačko meso samo da bi spasili planetu,
a neće četvrtaste pice? Prekomerna ambalaža, nije ekološki i ćao..
А то, па ако стигне наредба да је пица штетна за екологију, обрисаће се свако сећање на пицу, и нико се неће сећати да је некад постојала. Ни округла ни четвртаста. Можда овде на Крсти неко напише ”Пица”, али ће се одмах брисати и бановати :mrgreen:

- Колика вам је та пица
- Ево оволика (раширене шаке око 25-30 цм)
- Па шта јој тепате онда :mrgreen:

©️ Ђ. Балашевић
Звоно на вратима. Баба у стану сама, пита опрезно:
– Ко је?
– Разносач пица.
Отвори баба и каже:
– Уђи и разнеси једну!
:mrgreen:

Израчунај омјер површине и обима квадрата и у њега уписаног круга па се уједи за језик... :lol:
Nisi me razumeo.

Mnogo je lakše podeliti pizzu na određen broj zalogaja gde svaki zalogaj ima isti udeo kore i sredine i jednaku veličinu, nego na isti način podeliti četvrtastu ili bilo koju drugačiju pizzu.

Nisi me razumeo.

Mnogo je lakše podeliti pizzu na određen broj zalogaja gde svaki zalogaj ima isti udeo kore i sredine i jednaku veličinu, nego na isti način podeliti četvrtastu ili bilo koju drugačiju pizzu.
Ама разумио сам, него се мало нашалих јер заиста (узми па израчунај) омјер обима и површине квадрата и омјер обима и површине у њега уписаног круга је – исти.
Што се тиче једења пице, ја увијек одсијецам комад с краја и комад са средине па тако у устима имам и једно и друго, слажем се да је тако најбољи укус, мада знам да има и оних који изједу средину па не знају шта би с окрајцима или обратно.

Back