Jel problem u kutiji ili u pici?

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
full-brend4-1-pizza-kutija.jpg
1723894089868.jpeg

Jel veći problem napraviti četvrtastu picu ili okruglu kutiju? Zašto se pica
pakuje u četvrtastu kutiju? :dontunderstand:

Dok ozbiljni naučnici i istraživači pokušavaju da naprave četvrtasti paradajz
ili lubenicu, da bi se bolje složili prilikom transporta, o pici ne razmišlja niko.
Ispada da je jednostavnije paradajz napraviti četvrtastim nego picu.

1723894437809.jpeg

A paradajz i lubenica nisu prepoznatljivi po svom izgledu?
Da, ali nije isto. Pogledaj filmsku industriju – nikad nećeš vidjeti obitelj koja jede drugačiju pizzu. Svi teže najboljem rezultatu. Na lokalnoj razini, neobičan izgled proizvoda može biti pun pogodak, ali općenito se zna što je najbolje. U Italiji sam probao drugačiju pizzu, i bilo mi je neobično što ne izgleda onako kako sam navikao. Moja podsvijest imala je određena očekivanja. Da sam znao unaprijed kako će izgledati, možda bih se dvoumio prije nego što sam je naručio.

Nemoj sad googlati, molim te, i pronaći scenu gdje jedu neku bakinu posebnu pizzu na stolu :-) Nemoj mi kvariti koncept sad kad sam se raspisao.

Da, ali nije isto. Pogledaj filmsku industriju – nikad nećeš vidjeti obitelj koja jede drugačiju pizzu. Svi teže najboljem rezultatu. Na lokalnoj razini, neobičan izgled proizvoda može biti pun pogodak, ali općenito se zna što je najbolje. U Italiji sam probao drugačiju pizzu, i bilo mi je neobično što ne izgleda onako kako sam navikao. Moja podsvijest imala je određena očekivanja. Da sam znao unaprijed kako će izgledati, možda bih se dvoumio prije nego što sam je naručio.

Nemoj sad googlati, molim te, i pronaći scenu gdje jedu neku bakinu posebnu pizzu na stolu :-) Nemoj mi kvariti koncept sad kad sam se raspisao.
Slažem se da nije isto. Prepravljamo nešto što je Bog stvorio, jer nam nije
dovoljno dobro i mi bi to napravili bolje. A ni ono što smo sami napravili
ne valja, prosto se ne uklapa.

Najlakše je napraviti okruglu picu i četvrtastu kutiju. Testo se pravi rotacijom za koju je najbolji oblik krug, kutija može da se napravi okrugla, ali ne i da se zatvara jednim potezom kao kockasta....znači najmanji problem je okrugla pica i četvrtasta kutija...

full-brend4-1-pizza-kutija.jpg
Pogledajte prilog 1595061

Jel veći problem napraviti četvrtastu picu ili okruglu kutiju? Zašto se pica
pakuje u četvrtastu kutiju? :dontunderstand:

Dok ozbiljni naučnici i istraživači pokušavaju da naprave četvrtasti paradajz
ili lubenicu, da bi se bolje složili prilikom transporta, o pici ne razmišlja niko.
Ispada da je jednostavnije paradajz napraviti četvrtastim nego picu.

Pogledajte prilog 1595066
Cetvrtasta pica naravno da postoji i nije rijetka. Ali pravi majstor pizu zavrti u vazduhu pa se ona prirodno formira okrugla

Back