Jel bijete snicle i koliko i koji su efekti?

Jedem sve manje mesa u srbiji jer je odvratnog ukusa bilo lidl, maxi ili idea market. Tu i tamo kupim u privatnoj mesari. Ali se zato u hrvatskoj razbijem od mesa i to iz konzuma i lidla! Bale mi cure svaki dan!

Blam me kakav krš se prodaje u srbiji i to po duplo višim cenama!

:nono2:ne pričaj bezveze, pa te crkotine iz konzuma i lidla jedu samo penzioneri i oni koji su preboljeli covid pa im se još nije vratio ni miris ni ukus. To meso ne jedu ni zdravi kerovi a kamoli ljudi :lol:

:nono2:ne pričaj bezveze, pa te crkotine iz konzuma i lidla jedu samo penzioneri i oni koji su preboljeli covid pa im se još nije vratio ni miris ni ukus. To meso ne jedu ni zdravi kerovi a kamoli ljudi :lol:
Ne znaš šta pričaš za lidl pakuje pivac tj neka sestrinska firma. U bih ne znam ko pakuje za konzum ali je u hrvatskoj prvoklasno meso. Nije loš ni tomi kod njih kupujem pancetu. Špar nisam toliko proćakulao.

1000003855.jpg

Takvi komadi uglavnom idu u viršle, parizet i paštete. To imaš svuda jbg.

Pogledajte prilog 1732549
Takvi komadi uglavnom idu u viršle, parizet i paštete. To imaš svuda jbg.
odvratno

jednom sam bila u konzumu i neka žena došla reklamirati mljeveno meso, smrdljiva crkotina koju su joj prodali a ona s tim krenula filati paprike. I tako nekako isposluje da joj vrate lovu za mljeveno meso a ona na to pita: A šta s paprikama, tko će to da mi vrati??? :rotf:

Ja ne koristim a ima cekic. U vojsci dok sam jednom prilikom bio samo nas dvojica i dva vojna policajca i ostalo kuvari , nekih 7 dana, pokazivali mi kuvari kako oni spremaju po vojnickom ps snicle, to je seckanje rucno nozem tacno uoce zilice gde treba da secnu, i stvarno dobiju finu ravnu becku i parisku....

Ali svi ipak koriste cekic ili koriste cesalj ili neku drugu ubodnu metodu za pripremu snicli..

Cak sam video recept gde od 1,5cm snicle napravi 2mm snicle, toliko nalupa sniclu preko kese i stanji je kao za susimi..

Ne znam kako se to odrazi na ukus i na teksturu i osecaj pri jelu , pa zato i pitam...sigurno vise od samo kidanja zilica ili mekoce , kad tako razvalis meso na tanko..

Nisam ih odavno pravila i šnicle se biju

Struktura koja se oslika je pogodna da upije panadu (jaje i prezle) stare njemice taj proces uvaljivanja u panadu ponavljaju 2x puta

Naivna si da te svinje tu trče svaki dan bilo bi sve prerovano vidi se da si iz grada svakakve priče mogu da ti se uvale 🥰

To su svinje mog svekra i ssvinje odmah pored svinjca imaju lokvu

Vrata su im otvorena jedino uveče posle hranjenja vrata se zatvore da su na sigurnom

Inače ovo je ogroman sljivik i iza svinjca ide strmo na dole a njih dvoje ne mogu praviti katastrofu kad imaju tolikilu površinu

Ja ne verujem mnogo srpskom seljaku , narocito kad pusta svinje po sumi a vecina hoce da ih pusta da bi ustedela na hrani , jer nemaju kulturu da posle klanja odnesu kod veterinara na pregled...nemaju , i onda sam pukom srecom izbegao slavlje, od drugara od poznanika, ,pa su svatovi dobili trihinelu kao svatovski poklon, ...

Ne volim srpski nacin razmisljanja ni malo ,nece, ma nece,ma nece sigurno , ma gajio sam prosle godine, i stalno gajim, ma nece..

Moj dedaih nije pustao u sumu samo u avliju i opet je nosi uzorak veterinaru..., bio je izuzetno odgovoran za 90% svog ponasanja...sto je mnogo vise nego nekad na selu , a mnogo mnogo vise nego danas na selu..

Back