Koji sokovi se najčešće piju i kupuju?

Najstrašnije što u te sokive dodaju veštačke zaslađivače koji su teški otrovi 😐

I to zato što im je jeftiniji od šećera.
Industrijski šećer i druge vrste zaslađivača su veliko zlo. U sokovima iz prodavnica osim toga ima i raznih hemikalija koje daju boju sokovima, aromu nekog voća itd, a te hemikalije su naravno štetne po zdravlje (između ostalog kancerogene su).

I te sve otrove treba bubrezi i jetra da prerade i izbace iz organizma 😐
Pomenuti organi to rade svakodnevno, ali ne treba ih opterećivati dodatnim otrovima. Nakon svakog unosa šećera organizam luči insulin da neutrališe taj šećer. Što se više šečera unosi organizam luči više insulina. Kod ljudi koji puno i često jedu slatkiše insulin se potroši i dobiju šećernu bolest. Ta bolest u najblažem obliku uz lječenje remeti normalno funkionisanje osobe koja je ima, a u težem obliku može imati ozbiljne i fatalne posljedice.

Znam lika koji je radio u fabrici u kojoj se puni koka-kola za Srbiju, to je u Zemunu na Batajničkom putu. Tamo ima toliko puno šečera da je on godinama uspjevao krasti džakove šečera da ga ne provale. Šećer je donosio kući i prodavao. Otkrili su ga nakon par godina i zato je dobio otkaz. U jednoj flaši koka-kole ima puno šećera. Kad stavim u usta koka-kolu osjećam sami šećer, inače ne pijem je već godinama. Ko često pije koka-koku taj je na dobrom putu da dobije šećernu bolest.

Poslednja izmena:
Tecnost je bitna...sokovi su zamena za tecnost, najbolje bi bilo caj, ali nije uvek zgodno , kad treba brza nadopuna....npr..

U smislu ove teme, prica je totalno drugacija, sokovi se ili piju ili se ne piju , kad se piju , koji se piju , totalno je nebitno zasto se piju...
Jja mislim da nekad bas pijem sokove zbog secera...treba mi secer i zato ih pijem...bar ja tako mislim da je slucaj..

Back