Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
То Сатани говори, не људима.

Уосталом, пише осим овога:

и ово:

Још један у низу небројених показатеља који откривају Исусову једнину с Оцем и Његову личност у оквиру Свете Тројице.
sveta trojica je dogma i nema ti to u Bozjoj reci
i da ponovim reci isusa Hrista
" Jer pisano je: ’Jehovi*, svom Bogu, klanjaj se* i jedino njemu služi

Preduslov da budeš dio izvornog hrišćanstva je da imaš kontinuitet od 1. vijeka a ne da nastaneš 1800 godina kasnije i mantraš kako su svi ranije profulali ali eto vi niste i nećete. Pa ako su 1800 godina svi fulali zašto bismo vjerovali baš vama da vi niste fulali.
Nisi ni svesan koliku si neistinu izneo...nije ti prvi put ali svaki put prosto blesnes tim biserom... :D

sveta trojica je dogma i nema ti to u Bozjoj reci
Нема изричито, али има у гомили назнака и врло јасно, за разлику од Исуса арханђела.

i da ponovim reci isusa Hrista
" Jer pisano je: ’Jehovi*, svom Bogu, klanjaj se* i jedino njemu služi
И да ја поновим и ово:
Знајући да ћете од Господа примити плату наследства; јер Господу Христу служите.
Дакле, јасно је да се ради о истом бићу у две личности, Оцу и Сину.

Драго ми је да си потврдила да сте повезани. Па ево питање за тебе кад крећеш светковати суботу и избацивати некошер храну а за робија кад крећеш поштовати име Јехове као твоја проро...пардон гласникиња.
to su male beznačajne nesuglasice koje ne smetaju kad se napada crkva :D

Još kad bi postojao ikakav dokaz da je upotrijebljeno ime Jehova.
Naravno da ga nema nigde u originalnom grčkom tekstu:
τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς ὕπαγε Σατανᾶ γέγραπται γάρ κύριον τὸν θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αὐτῷ μόνῳ λατρεύσεις

Нема изричито, али има у гомили назнака и врло јасно, за разлику од Исуса арханђела.

И да ја поновим и ово:

Дакле, јасно је да се ради о истом бићу у две личности, Оцу и Сину.
ne radi se
Naravno da ga nema nigde u originalnom grčkom tekstu:
to ti nije original nikakav :) u originalu ima Bozje Ime preko 200 puta u novom zavetu

Слажем се, хвала на појашњењу, сад да наставим са доказима тога што си написала:

Матеј 2:11

Матеј 8:2

Матеј 9:18

Матеј 15:25

Матеј 20-20

Матеј 28:9

Марко 5:6

Марко 7:25

Марко 10:17

Марко 15:19

Лука 5:8

Лука 8:41

Лука 17:16

Јован 11:32

Откривење 5:8-14

Јесте ли још увек апсолутно сигурни да се људи не клањају Исусу или да наставим са цитирањем стихова који вас демантују? Хоће ли имати сврхе уопште?
Hmmm,citate si dao pa sad ce ona krenuti sa citatima gde se ljudi klanjaju drugim ljudima ili autoritetima koji su vazili za vernike ali eto - nisu davali primedbe na ukazane casti...
...i tako cete do beskraja...

Ali kao sto sam vec rekao,u Bibliji ima dovoljno kredibilnih dokaza koje ih niko pa cak ni oni ne mogu osporavati,kao sto je recimo sledeci izvestaj:

Dj.7,57-60:
"...I izvedavši ga iz grada stadoše ga zasipati kamenjem, i svjedoci haljine svoje metnuše kod nogu mladića po imenu Savla.
I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj.
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije..."

Molim JS-ke za odgovore na sledeca 2 pitanja:

Kome se molio Stefan,dakle kome se obracao kada je umirao ?
Kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru,sta nam kaze Biblija ?

Zato jer mi ništa više ni ne treba da se uvjerim da nemate nikakve veze sa izvornim hrišćanstvom. Sve pored toga je moja dobra volja da se raspravljam sa vama.
A sto mi to ne argumentiras konkretnim dokazima,kao sto sam recimo ja radio kad sam iznosio dokaze u vezi tvoje "vere"?
...da te potsetim,ja sam iznosio tvrdnje sta to radite,dakle kakvu versku praksu imate i onda sam davao konkretne Biblijske citate koje to brane.
Hajde ti sad to isto uradi meni za moju versku praksu.
Dakle ???

A sto mi to ne argumentiras komnkretnim dokazima,kao sto samrecimo ja radio kad sam iznosio dokaze u vezi tvoje "vere"?
...da te potsetim,ja sam iznosio tvrdnje sta to radite,dakle kakvu versku praksu imate i onda sam davao konkretne citate koje to brane.
Dakle ???
Konkretno je jasno da ste nastali u 19. vijeku i to na potpuno drugom kontinentu. Dovoljno da odmah budete diskvalifikovani kao izvorno hrišćanstvo.

Konkretno je jasno da ste nastali u 19. vijeku i to na potpuno drugom kontinentu. Dovoljno da odmah budete diskvalifikovani kao izvorno hrišćanstvo.
Izvorno hriscanstvo je ono koje ima upravo tu veru a ne koje ima kontinuitet do dana danasnjeg...dozvoli mi da te potsetim da i danas imas ortodoksnih jevreja poput onih iz Isusovog vremena sto ne znaci da oni veruju i sluze Bogu onako kako On to zaista trazi,zar ne ???

A sto mi to ne argumentiras konkretnim dokazima,kao sto sam recimo ja radio kad sam iznosio dokaze u vezi tvoje "vere"?
...da te potsetim,ja sam iznosio tvrdnje sta to radite,dakle kakvu versku praksu imate i onda sam davao konkretne Biblijske citate koje to brane.
Dakle ???
„Subotari“ je naziv koji označava pripadnike Hrišćanske adventističke crkve u Srbiji ili Crkve adventista sedmoga dana.

Adventizam predstavlja granu protenstatizma koja je nastala u SAD sredinom 19. veka. Osnova adventizma počiva na verovanju u ponovni dolazak Hrista na zemlju. „Adventus“ na latinskom znači dolazak i upravo odatle naziv „advenstisti“ – oni koji čekaju ponovni dolazak Isusa. Ovaj pokret osnovao je Vilijam Miler. Crkvu adventista sedmoga dana osnovali su Elen Vajt, Džejms Vajt, Džosef Bejts i Džon Endrus.

probudila vas vajtovka posle 19 vekova?

Hmmm,citate si dao pa sad ce ona krenuti sa citatima gde se ljudi klanjaju drugim ljudima ili autoritetima koji su vazili za vernike ali eto - nisu davali primedbe na ukazane casti...
...i tako cete do beskraja...

Ali kao sto sam vec rekao,u Bibliji ima dovoljno kredibilnih dokaza koje ih niko pa cak ni oni ne mogu osporavati,kao sto je recimo sledeci izvestaj:

Dj.7,57-60:
"...I izvedavši ga iz grada stadoše ga zasipati kamenjem, i svjedoci haljine svoje metnuše kod nogu mladića po imenu Savla.
I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! primi duh moj.
Onda kleče na koljena i povika iza glasa: Gospode! ne primi im ovo za grijeh. I ovo rekavši umrije..."

Molim JS-ke za odgovore na sledeca 2 pitanja:

Kome se molio Stefan,dakle kome se obracao kada je umirao ?
Kome ljudi predaju svoj zivotni duh kada umiru,sta nam kaze Biblija ?
Viodim da te buni to sto si nasao neki pogresan prevod nigde ne pise da se Stafen molio Isusu
nego Bogu Jehovi

a POSTO JE VIDEO NA NEBU VIZIJU iSUSA NJEMU SE OBRATIO recima DA GA SE SETI O VASKRSENJU
dakle ceo izvestaj procitaj pa ce ti biti jasno :)

eto jednostavno je
a pise ovako ispravno
Dela Apostolska 7

A Stefan je, pun svetog duha, gledao u nebo i video Božju slavu i Isusa kako stoji s desne strane Bogu,
56 pa je rekao: „Vidim otvoreno nebo i Sina čovečjeg kako stoji s desne strane Bogu.“

59 Dok su ga kamenovali, Stefan je rekao: „Gospode Isuse, primi moj duh*.“

60 Zatim je kleknuo i iz sveg glasa povikao: „Jehova*, ne uzmi im ovo za greh!“ Kad je to rekao, izdahnuo je*.

Jednostavno je Stefan se Moli Jehovi samo

a Isusu se obratio jer je znao da je Bog opunomocio Isusa da uskrsava ljude

jasno kaze stih da su Isus i Bog JHVH dve razlicite osobe

Vidim otvoreno nebo i Sina čovečjeg kako stoji s desne strane Bogu.“

Poslednja izmena:
Ono što je stvoreno pod pojmom 'nebo' može biti samo ono što je u neposrednoj blizini nas...Mlečni put....I pre svega se odnosi na materiju, a tako je i opisano.. Sunce, mesec, zvezde......Nikako na stanovnike neba.

Dobro...nije za vjeru jako važna tema. Ja mislim drugačije. Argument mi je i činjenica da Bog na jednom mjestu u bibliji za nebo kaže da mu je dom a zemlja podnožje. E to ti je "nebo i zemlja". Gdje je Bogu dom? Pa duhovnu svijet mu je dom, u svom duhovnom tijelu on prebiva na najvišem 7. nebu i tamo mu je prijestolje, dok je Sinovo prijestolje na 4. nebu.

Pojam prvorođen, Sin Božiji, početak stvorenja Božijeg.. Sve ukazuje na njegov početak.

Druga opcija je da je Sin početak stvaranja u smislu da je kroz Sina sve stvoreno. Ti si priznao da je "kroz" Sina sve stvoreno...inače jehovini svjedoci bježe od tog izraza pa kažu "preko" Sina je sve stvoreno. Pa oni a i ti ne možete razumjeti kako je preko ili kroz Sina sve stvoreno...mnogo toga važnog ne znate pa vam temeljem toga i razumjevanje načina stvaranje Oca preko ili kroz Sina jednostavno ne može biti jasno. To znanje ovdje neću iznositi (kao i dosta toga drugog što znam)...ono čeka moje knjiško izdanje

Za mene je to dovoljno.

Ništa za tebe nije dovoljno, varaš sam sebe jer si namjerno neiskren jer si pred raspadom.

Ti si ovdje u teološkom šoku, konfuziji i bojiš se susresti sa mnogim jasnim ukazima kao što je moje objašnjenje u gornjem odlomku a debelo se bojiš komentirati i Danijelov iskaz da je Mihael tek "jedan od knezova anđela" jer ti ne paše priznanje da Mihael nije jedini i vrhunski arkanđeo. Tad tek nastupa problemsko pitanje tko je Sin ako nije arkanđeo... a tvoj um se toga boji...
.

Poslednja izmena:
59 Dok su ga kamenovali, Stefan je rekao: „Gospode Isuse, primi moj duh*.“

Ajmeeeee ... zar vi jehovini svjedoci prilikom stvaranja svoje biblije niste prikrili riječ "Isus" sa "Jehova" u tom stihu jer ste trebali prevesti da je Stjepan rekao; "Gospodine Jehova primi duh moj" ? Što su bre radili prevodioci!
Naime tako je i Isus zvao Jehovu kad je umirao? A što je Stjepan zaboravio Jehovu pozvati da primi njegov duh?

60 Zatim je kleknuo i iz sveg glasa povikao: „Jehova*, ne uzmi im ovo za greh!“ Kad je to rekao, izdahnuo je*.

Vidiš...kako su mogli u tom stihu sakriti "Isusa". Zar Isusu nije dato da oprašta grijehe? Zar Stjepan nije rakao "Isuse, ne uzmi mi ovo za grijeh" ? Gore poziva Isusa a dole Jehovu. Zbunjola brale...

Da se u ime Isusovo poklone svi Bogu Ocu a ne Hristu...Jer je on posrednik, zato tako i piše.

Nigde ne piše da se poklonimo Hristu.

Ne... u stihu 9. Pavao kaže da je Otac Sinu darovao ime nad svakim imenom a stih 10 kaže da se tom imenu (Isusu) klanja svako koljeno...Isusu da se klanja a ne Ocu.

Naime prva stepenica nas i Bog odnosa je Sin. Sin je naš Bog. Sin je Bog Nebesa pod čijom ingerencijom je i zemlja, a Otac je Bog Nebesa nad Nebesima. Tako i imamo dva prijestolja. I Otac i Sin su JAHVE jer dijele svojstvo JHVH, jer su Duhom Svetim Bog.

Back