Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bravo aeternum što si spomenula Isaiju 45. Evo šta piše u Isaija 45:22-23:
"Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugoga. Sobom se zakleh; izide iz usta mojih riječ pravedna, i neće se poreći, da će mi se pokloniti svako koljeno, i zaklinjati se svaki jezik,"

A u Filipljanima 2:10 piše:
"Da se u Ime Isusovo pokloni svako koljeno što je na nebesima i na zemlji i pod zemljom;"

U Isaiji se svako koljeno poklanja Bogu a u Filipljanima Isusu Hristu. Šta je stoga jedini zaključak? Isus je Bog.
to je tvoje proizvoljno tumacenje koje nije tacno
pise u Ime Isusovo Bogu se samo klanja i samo se Bog obozava
Isus je samo nas posrednik do Boga
dakel pogresno tumacis
sama Bozja rec te demantuje

Andjeli mu se klanjaju a ne ljudi

Mi se klanjamo samo Bogu JHVH :)

dakle i dalje pises izmisljotine
Хахахахахахахахахах. Шта код вас анђели имају више богова а људи не? Какве су то бесмислице?

Evo jasno se kaze da je Isus pocetak stvorenja - stvorenje prvo
a sve ostalo je stvarano preko njega Kolosanima 1 :14-16

Otkrivenje 3:14​

Daničić-Karadžić (RDK):

14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

14 I anđelu crkve u Laodiceji napiši: Ovako govori Amen, svjedok vjerni i istiniti početak stvorenja Božjega:

Dimitrije Stefanović (DS):

14 I anđelu laodikiske crkve napiši: Ovo govori Amin, svedok verni i istiniti, početak stvorenja Božjeg:

Lujo Bakotić (LB):

14 Anđelu Laodikijske Crkve napiši: Evo šta govori Amin, svedok verni i istiniti, Početak stvorenja Božjega:
Не, драга наша заблудјела сестро. Ту пише оно што Св. Писмо јасно свједочи а то је да је кроз Христа СВЕ створено. Дакле Христос је почетак Божијег стварања јер је кроз Њега све створена а без Њега НИШТА није створено.

Интересантна је симбиоза адвентиста и Јеховиних свједока коју смо више пута до сада видјели на овом форуму. Заједнички коријени вас вуку нема шта.

Andjeli mu se klanjaju a ne ljudi

Mi se klanjamo samo Bogu JHVH :)
Слажем се, хвала на појашњењу, сад да наставим са доказима тога што си написала:

Матеј 2:11
И ушавши у кућу, видеше дете с Маријом матером Његовом, и падоше и поклонише Му се; па отворише даре своје и дариваше Га: златом, и тамјаном, и смирном.

Матеј 8:2
И гле, човек губав дође и клањаше Му се говорећи: Господе! Ако хоћеш, можеш ме очистити.

Матеј 9:18
Док Он тако говораше њима, гле, кнез некакав дође и клањаше Му се говорећи: Кћи моја сад умре; него дођи и метни на њу руку своју, и оживеће.

Матеј 15:25
А она приступивши поклони Му се говорећи: Господе помози ми!

Матеј 20-20
Тада приступи к Њему мати синова Зеведејевих са својим синовима клањајући Му се и молећи Га за нешто.

Матеј 28:9
А кад иђаху да јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и поклонише Му се.

Марко 5:6
А кад виде Исуса из далека, потече и поклони Му се.

Марко 7:25
Јер чувши за Њ жена што у њеној кћери беше дух нечисти, дође и паде к ногама Његовим.

Марко 10:17
И кад изађе на пут, притрча неко, и клекнувши на колена пред Њим питаше Га: Учитељу благи! Шта ми треба чинити да добијем живот вечни?

Марко 15:19
И бијаху Га по глави трском, и пљуваху на Њ, и падајући на колена поклањаху Му се.

Лука 5:8
А кад виде Симон Петар, припаде ка коленима Исусовим говорећи: Изиђи од мене, Господе! Ја сам човек грешан.

Лука 8:41
И гле, дође човек по имену Јаир, који беше старешина у зборници, и паде пред ноге Исусове, и мољаше Га да уђе у кућу његову;

Лука 17:16
И паде ничице пред ноге Његове, и захвали Му. И то беше Самарјанин.

Јован 11:32
А Марија како дође где беше Исус, и виде Га, паде на ноге Његове говорећи Му: Господе! Да си Ти био овде, не би умро мој брат.

Откривење 5:8-14
И кад узе књигу, четири животиње и двадесет и четири старешине падоше пред Јагњетом, имајући сваки гусле, и златне чаше пуне тамјана, које су молитве светих.
...
И четири животиње говораху: Амин. И двадесет и четири старешине падоше и поклонише се Ономе што живи ва век века.

Јесте ли још увек апсолутно сигурни да се људи не клањају Исусу или да наставим са цитирањем стихова који вас демантују? Хоће ли имати сврхе уопште?

Драго ми је да си потврдила да сте повезани. Па ево питање за тебе кад крећеш светковати суботу и избацивати некошер храну а за робија кад крећеш поштовати име Јехове као твоја проро...пардон гласникиња.
svi pravi hriscani imaju korene u izvornom hriscanstvu sto je zapisano u Bibliji

Poslednja izmena od moderatora:
svi pravi hriscani imaju korene u izvornom hriscanstvu sto je zapisano u Bibliji
Preduslov da budeš dio izvornog hrišćanstva je da imaš kontinuitet od 1. vijeka a ne da nastaneš 1800 godina kasnije i mantraš kako su svi ranije profulali ali eto vi niste i nećete. Pa ako su 1800 godina svi fulali zašto bismo vjerovali baš vama da vi niste fulali.

Слажем се, хвала на појашњењу, сад да наставим са доказима тога што си написала:

Матеј 2:11

Матеј 8:2

Матеј 9:18

Матеј 15:25

Матеј 20-20

Матеј 28:9

Марко 5:6

Марко 7:25

Марко 10:17

Марко 15:19

Лука 5:8

Лука 8:41

Лука 17:16

Јован 11:32

Откривење 5:8-14

Јесте ли још увек апсолутно сигурни да се људи не клањају Исусу или да наставим са цитирањем стихова који вас демантују? Хоће ли имати сврхе уопште?
pa to je poenta pise jasno da se ne treba klanjati Isusu

evo kako pise u Bibliji

Matej 4

8 Đavo ga je zatim odveo na veoma visoku goru i pokazao mu sva kraljevstva sveta i njihovu slavu.i9 I rekao mu je: „Sve ću ti ovo dati ako padneš preda mnom i pokloniš mi se*.“10 Tada mu je Isus rekao: „Odlazi, Satano!

Jer pisano je: ’Jehovi*, svom Bogu, klanjaj se* i jedino njemu služi

evo kako pise u Bibliji

Matej 4

8 Đavo ga je zatim odveo na veoma visoku goru i pokazao mu sva kraljevstva sveta i njihovu slavu.i9 I rekao mu je: „Sve ću ti ovo dati ako padneš preda mnom i pokloniš mi se*.“10 Tada mu je Isus rekao: „Odlazi, Satano! Jer pisano je: ’Jehovi*, svom Bogu, klanjaj se*j i jedino njemu služi
I šta ti to govori kad se onda ljudi klanjaju Isusu a On ih ne opominje da to ne rade?

Pojam prvorođen, Sin Božiji, početak stvorenja Božijeg.. Sve ukazuje na njegov početak.
Za mene je to dovoljno.

Прворођен јер наслеђује власт, као што прворођени син наслеђује очево имање. Ништа што ни у назнакама указује на некакав његов почетак.
Син Божји, ништа што ни у назнакама указује на некакав његов почетак.
Почетак стварања Божјег, ништа што ни у назнакама указује на некакав његов почетак.

Нигде се у Библији не говори ни о каквом Исусовом почетку. Штавише, скоро увек се наглашава да Он постоји пре свега, пре времена, ван времена, пре почетка Божјег стварања, у почетку Божјег пута. Исусов почетак се не спомиње ниједном једином речју, нигде, ниједном.

Драго ми је да си потврдила да сте повезани. Па ево питање за тебе кад крећеш светковати суботу и избацивати некошер храну а за робија кад крећеш поштовати име Јехове као твоја проро...пардон гласникиња.
Ja postujem Boga nebeskoga,Stvoritelja neba i zemlje i sve sto se vidi i ne vidi,Velikog i Jedinog JAHVE-a !!!
Stvarno ne razumem sta od ovog do sada nisi primetio pa si na salu naveo kao neki moguci dogadjaj iz buducnosti...!?

Не прави се блесава:
citirala sam ti jasno pise da se samo Bogu JHVH treba klanjati
niti andjelima niti ljudima
citirala sam reci Isusa Hrista

Matej 4

8 Đavo ga je zatim odveo na veoma visoku goru i pokazao mu sva kraljevstva sveta i njihovu slavu.i9 I rekao mu je: „Sve ću ti ovo dati ako padneš preda mnom i pokloniš mi se*.“10 Tada mu je Isus rekao: „Odlazi, Satano!

Jer pisano je: ’Jehovi*, svom Bogu, klanjaj se* i jedino njemu služi

citirala sam ti jasno pise da se samo Bogu JHVH treba klanjati
niti andjelima niti ljudima
Где си ми цитирала, зашто лажеш? Само си поновила тврдњу и то двапут иако сам ти рекао јасно ЦИТИРАЈ! Шта изиграваш овде, мислиш да је неко ретардиран?

То Сатани говори, не људима.

Уосталом, пише осим овога:
Господа Бога свог бој се, и Њему служи, и Његовим се именом куни.
и ово:
Знајући да ћете од Господа примити плату наследства; јер Господу Христу служите.

Још један у низу небројених показатеља који откривају Исусову једнину с Оцем и Његову личност у оквиру Свете Тројице.

Back