Nema to nebo u kom prebivaju duhovna stvorenja veze sa nebom iz prve Mojsijeve...
Jeli bato,jesu li po tebi andjeli ,heruvimi,serafimi i t.d. nastali nakon stvaranja iz 1 Mojs.1 ??
Daj se molim te fokusiraj,nemoj snizavati nivo diskusije.
Kosmicki prostor kojeg Pismo naziva NEBO jeste ambijentalna sredina van ljudskih pojimanja prostora i upravo je to nebo bilo stvoreno u tom pocetku koji se definitivno ne poklapa sa stvaranjem zivota na ovu planetu...ocito je to bilp mnogo ranije a kada tacno ne znamo i ne mozemo znati.
Dakle u pomenutom izvestaju nemamo nikakve podatke koje bi nam dale za prava zakljuciti da je u tom pocetku bilo stvoreno bilo koje stvorenje.
E sad dosli smo do tacke sa koje nema povratka - ako li postoje neka dva pocetka ( oni iz Jov.1 i 1 Mojs.1 ) onda je tvoja obaveza da nam pojasnis gde su prebivala ta nebeska bica pre postanka neba ?
Dozvoli mi da te potsetim da formulacija "nebeska bica"jeste isto sto i "bica sa neba"ili jos preciznije - to je forma izrazavanja u Bibliji kada je rec recimo o andjelima.
Evo dokaza:
Gal.1,8:
"...Ali ako i mi, ili
anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!..."
...dakle ako su andjeli stvoreni pre neba,odakle bi onda ti andjeli trebali biti u tom vremenskom razdoblju - ANDJELI S.....odakle !???
Jako logicno jer je Stvoritelj,jel tako ?
Može biti neki ambijent u kom oni prebivaju ...
E to,to,to te pitam - koji je taj ambijnat,kako ga naziva Pismo...?
Ja smatram da je to
nebo i za to imamo dokaze koje sam vec dao .
ali Biblija o tom ambijentu ništa ne govori.
Kako bre nista ne govori,deaj molim te procitaj bar jos jednom tekst kojeg sam dao i nadam se da ces videti da je taj prostor nazvan NEBO !!!
To je moje lično mišljenje.
Slazem se,to jeste tvoje licno misljenje koje je ,bar po meni,ujedno pogresno...
Da probas razmisliti jos jednom pre nego sto poentiram sa konkretnim zakljucckom u vezi pomenutog pocetka ...!???