Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нема шта да чекамо Оца пошто Њега искључиво преко Сина спознајемо.
Baš tako, Jehovu smo upoznali preko njegovog Sina Isusa Hrista.

Постоји граматичко правило у грчком које каже да када су две личне именице у једнини и у истом падежу (Θεοῦ - Бога и Χριστοῦ - Спаса, генитив) повезане везником ,,и“ (καὶ), а само прва именица има модификујући члан (τοῦ), а друга именица не, то увек значи да се обе именице једнолично односе на исту особу. Ово правило је без видљивих изузетака у целом Новом завету, тако да нема никакве сумње да се у оба стиха говори о једној особи - Богу и Спаситељу Исусу Христу.
Ne moraš mi objašnjavati šta piše. Vidim i sam.

Čekamo Boga Jehovu I njegovog Sina Isusa Hrista..
Поново нешто што ти тврдиш и што никога не занима. Пише онако како пише. Ко си бре ти да одређујеш шта Бог може, а шта не може? Одакле ти ауторитет да Христа унизиш на некакво ,,ниже биће", а Богу одредиш шта је за Њега немогуће?
Gde sam ga unizio?

Možeš li da mi pokažeš to mesto?

BOG JE GLAVA HRISTU...

Jel' ovo?

Шта си објашњавао, да Тома Исусу говори да је Јехова? Зашто би то радио? Где је ту логика? Ово прво је логично и разумљиво, ово друго тотална бесмислица. Како може уопште да има смисла да се Исусу обраћа речима ,,Бог мој" ако Исус није његов Бог?
Naravno da njegov Bog nije Hrist, već Otac Jehova.

To sam više puta objašnjavao.
И шта си сад овим ново рекао? Ништа. Шта си оповргао? Ништа. Хваташ се за форму и игноришеш суштину, по педесети пут. Како до сад све време се тврди да није бог, а сад неким чудом одједном може да буде и бог и моћни бог и силни бог, само не може свемогући.
Опет те питам, одакле ти право да створење проглашаваш за бога? Знаш ли какво је то светогрђе? Даље, како то може Исус да буде Отац вечни ако није Бог него створење, ниже биће, архангел? Одакле му име Имануил, које дословно у преводу с хебрејског значи ,,Бог с нама"? Какав Саветник кад се Бог ни са ким не саветује?
Ako nema savetnika zašto Hrist ne može da odlučuje gde će ko da sedi?

Zašto ne zna kada će sudnji dan?

Zašto mu Jehova daje otkrivenje?

Sve ovo govori mnogo mnogo drugačije od tvojih reči...

Da potsetim,ti si tvrdio ovo:

Jovan 1.1 govori o vremenu pre opisa u 1.Mojsijevoj..

A ja sam ti onda rekao i potrazio ovo:
Biblijski dokaz ???
...dakle konkretan tekst koji ne trazi tvoje objasnjenje nego da nam to jasno i precizno navodi !!!
...molim te uzmi u obzir da je u nekom pocetku o kome je rec u stvaranju iz 1 Mojs.1, bilo stvoreno nebo pa tre ja slicnom logikom kao ti u ovom postu pitam - jel prvo po tebi stvoreno nebo ili stanovnici neba ??? :kafa:
I nakon toga mi ti odgovaras ovako:
Dokaz je Jovan 1.1.

Jel primecujes da mi ti papagajski ponavljas tvoje verovanje ili nam citiras nekog strazara iz te vase kule umesto da mi das jasnog konkretnog odgovora na upravo takvo pitanje ?
Evo ja cu ponoviti teksta na kokeg se pozivas pa mi onda daj molim te pokazi gde pise ono sto tvrdis:

Jov.1,1:
" U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ..."

Prvo su stvarana duhovna bića što ti ovaj stih i opisuje. Pa tek onda materijalni svet...
Biblijski dokaz da je zaista tako bilo ?
Evo konkretno izvestaj o stvaranju iz 1 Mojs.1 nam pokazuje upravo suprotno - da je prvo stvoren ambijenat za zivot pa tek onda je pocelo stvaranje zivota dok nam ti tvrdis potpuno suprotno dok nam ne ujedno ne dajes konkretnog Biblijskog dokaza u prilog sto ce reci da nam "prodajes kule strazarske sa debelo istecenim rokom"...
Tako da su stanovnici neba, stvoreni pre neba kakvog mi poznajemo...
Ponavjam - gde ti je Biblijski dokaz za jednu ovakvu....kako da je nazovem a da ne deluje suvise ostro...hajde nek bude tvrdnja ?
I molim te pojasni - kakvo to nebo mi poznajemo pre stvaranja ambijentalnih uslova na zemlji ?
Da nisi opert MALO pomesao loncici ?
...da potsetim,rec je bila o "nebu stvorenog na pocetku"pre stvaranja na zemlji,jel primecujes razliku ??? :kafa:

P.S.... jel da brojim do deset ili ces ustaati odmah pa da nastavimo dalje !?? :D

Slušaj dečko.
Тако се укућанима обраћај.

Ovde provociraš nonstop Ti. I ne samo to već i pretiš.
Koji je tvoj problem?
Пре би се рекло да проблем имаш ти и то с разумевањем. Не знаш шта значе речи па се њима разбацујеш. Нико ти не прети ни са чим, једноставно ти кажем какав ћеш одговор добити ако будеш наставио да провоцираш - исти као онај што је добила колегиница ти.

Banovali su te na jednom nalogu pa si došao sa drugog da pretiš i vređaš.
Бановали су ме због горепоменутог одговора који сам упутио колегиници ти и који сам и теби обећао будеш ли наставио да провоцираш. Ако не знаш шта значи провокација, отвори речник па научи. Можда будеш онда увидео провокацију у својим објавама. А, успут прочитај и шта пише под ,,вређање" да не би опет од себе правио будалу оптужујући људе да те вређају иако ти ниједну увреду нигде нису изрекли.

Упљува се сав с тим бесмисленим питањем као да ће поентирати не знам ни ја како одговором. А намера му је да поентира тако што ће да филозофира. Ако је овако, онда не може да буде онако, и томе слично. Исто што ради и Мона. Учили их томе и само то умеју. За једно мора да пише у Библији, а за нешто друго ,,не мора да пише", види чуда.
pa vidim ali džabe se trudiš. oni imaju tu fikciju da je mihajlo prvi stvoren pa onda nebo i zemlja.

Тако се укућанима обраћај.

Пре би се рекло да проблем имаш ти и то с разумевањем. Не знаш шта значе речи па се њима разбацујеш. Нико ти не прети ни са чим, једноставно ти кажем какав ћеш одговор добити ако будеш наставио да провоцираш - исти као онај што је добила колегиница ти.

Бановали су ме због горепоменутог одговора који сам упутио колегиници ти и који сам и теби обећао будеш ли наставио да провоцираш. Ако не знаш шта значи провокација, отвори речник па научи. Можда будеш онда увидео провокацију у својим објавама. А, успут прочитај и шта пише под ,,вређање" да не би опет од себе правио будалу оптужујући људе да те вређају иако ти ниједну увреду нигде нису изрекли.
Ma da. Tema sam ja.
Kao i uvek kada razgovaramo

Držiš pridike o pismenosti a na pitanja ti ne pada na pamet da odgovoriš.
Napad je najbolja odbrana...

Сад ћемо мало да се играмо надвлачења. Он ће писати ,,да", ја ћу писати ,,не". Пошто више цитирање није потребно изгледа, него ћемо да се гађамо испразним тврдњама.

Ma da. Tema sam ja.
Kao i uvek kada razgovaramo

Držiš pridike o pismenosti a na pitanja ti ne pada na pamet da odgovoriš.
Napad je najbolja odbrana...
Не папагајиши ми флоскуле, безначајне су. Дат ти је свима очигледан и познат одговор на то бесмислено питање и ништа тиме ниси постигао, само си потврдио свима да си муљатор. Још те и лепо пита човек ,,шта сад с тим?" и ти ништа. Треба те за стално бановати с форума, имате среће и ти и колегиница ти што ја не доносим правила.

Не папагајиши ми флоскуле, безначајне су. Дат ти је свима очигледан и познат одговор на то бесмислено питање и ништа тиме ниси постигао, само си потврдио свима да си муљатор. Још те и лепо пита човек ,,шта сад с тим?" и ти ништа. Треба те за стално бановати с форума, имате среће и ти и колегиница ти што ја не доносим правила.
Ti si više puta pokazao ovde koliko čovek može da bude prost..Tako da.....

Треба те за стално бановати с форума, имате среће и ти и колегиница ти што ја не доносим правила.
A zasto ga banovati ?
Nisam primetio da ikog ozbiljno vredja ili da pise nepristojno a po meni je cak i korisno da ljudi vide sta oni veruju i kako padaju u toku ovih diskusija i to padaju bato treskovito ...
...njihov se koncept rusi do temelja i po meni je ,kao sto rekoh,cak i korisno da se to postize kroz civilizovanu i argumentovanu diskusiju !
...ljudi prate kako on odgovara i kada bezi sa postavljenih pitanja stoga je tada lako videti "koliko je sati'.

Poslednja izmena:
Пише да му даде да покаже слугама. Не пише да је Исусу ишта откривено тиме, то си измислио.
Pa da. Bog Jehova mu je dao Otkrivenje da pokaže svojim slugama...

Previše je jednostavno da bi i ovde mogao nešto da smuljaš...

Još jedan dokaz da Hrist nije Svevišnji Bog i da je Otac Jehova iznad njega.

A zasto ga banovati ?
Nisam primetio da ikog ozbiljno vredja ili da pise nepristojno a po meni je cak i korisno da ljudi vide sta oni veruju i kako padaju u toku ovih diskusija i to padaju bato treskovito ...
...njihov se koncept rusi do temelja i po meni je ,kao sto rekoh,cak i korisno da se to postize kroz civilizovanu i argumentovanu diskusiju !
Smeta mu istina.

Ne vidim drugi razlog.

Pa to mu Otac. Jasno je rekao.
da otac ali ne jehova, nigde ne postoji da se obraćao jehovi, već svome ocu.
19. Тада Му говораху: Где је отац твој? Исус одговори: Ни мене знате ни Оца мог; кад бисте знали мене, знали бисте и Оца мог.
vidiš ni ondašnji jevreji nisu znali ko mu je otac a ti znaš

19. Тада Му говораху: Где је отац твој? Исус одговори: Ни мене знате ни Оца мог; кад бисте знали мене, знали бисте и Оца мог.
nikada neces nauciti da je Bog Jehova

Znaju ali ne veruju.

Pokazivao sam ja jasne stihove ovde, ali bojim se da nema svrhe.

Back