Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Biblija samu sebe tumaci ne znas ni kako se Biblija proucava jer je nisi proucavao a imas zamerku na izucavanje pisma
dakle povrsno laicki
nemas pojma Bibliju
Imam zamjerku na vas Svjedoke? Imam sto miliona. Ako Isaija 14:12 nema veze sa Satanom zašto onda vi učite da se u dinastiji vavilonskih careva ogleda Satanino držanje i njegove osobine?

Imam zamjerku na vas Svjedoke? Imam sto miliona. Ako Isaija 14:12 nema veze sa Satanom zašto onda vi učite da se u dinastiji vavilonskih careva ogleda Satanino držanje i njegove osobine?

samo sam konstatovala da ne znas bibliju otvori pa ces videti na sta se to odnosi

takodje ne postujes tudju veru jer nemas ni svoju
da si ubedjen u svoju ne bi gledao druge

Morate shvatiti obe grupe, i adventisti i svjedoci, da mi nismo dužni ostajati u okvirima koji vama pašu a to je nabacivanje biblijskim citatima u nedogled. Znamo da ste u tome istrenirani ali čim se odmaknemo sa tog polja odmah vam se gubi tlo pod nogama jer vam nikad nisu govorili istoriju vaših organizacija. Samo su vam govorili "apostolska vjera - papa je iskvario - veliko otpadništvo - Miler/Elena/Rasel otkrili biblijsku istinu - mi smo taj istiniti ostatak vjere". Prvi ste kad se izvlači prljav veš pravoslavlja, recimo Glasnik svako malo spominje progone bogumila i još pominje da je to bio genocid nekakav, ali kad se izvlači vaš prljavi veš i čudne stvari vaših organizacija onda je to odjednom vrijeđanje i vičete "vrati se na Bibliju". Vaše organizacije su neodvojive od njihove istorije i od rada njihovih osnivača ma koliko vama smetalo što to neko govori.

Morate shvatiti obe grupe, i adventisti i svjedoci, da mi nismo dužni ostajati u okvirima koji vama pašu a to je nabacivanje biblijskim citatima u nedogled. Znamo da ste u tome istrenirani ali čim se odmaknemo sa tog polja odmah vam se gubi tlo pod nogama jer vam nikad nisu govorili istoriju vaših organizacija.
Pa šta i sa citatima? Jel vidiš da gleda citat i kaže ''to tu ne piše''? Oni bolje od
Isusa znaju šta je trebao da kaže i šta tu treba da piše.

Pa šta i sa citatima? Jel vidiš da gleda citat i kaže ''to tu ne piše''? Oni bolje od
Pazi ja sam prošao ta nabacivanja biblijskim citatima i sa jednim i sa drugim. Ima na ovom forumu detaljne moje rasprave o suboti i o stanju mrtvih poslije smrti a na kršćanskom još 3 na istu temu i na temu čiste hrane. Ali dosadi milion puta vrtiti jedno te isto u krug pogotovo kad ti krenu zabijati glavu u pijesak kad im se prezentuju njihovi izvori o njihovim učenjima. Onda spinuju kako sam to pokupio sa pljuvačkih sajtova a uvijek sve ostavim direktni link da mogu provjeriti da nisam ništa izmislio.

Pravoslavlje koristi puno termina koje blage veze nemaju sa Biblijom stoga...
Oпет си промашио.
Ти причаш идеалне приче за протестантске форуме "Овог нема у Библији" на 100 начина.
Заборавио си да читање Библије укључује и тумачење, и да ви тумачите нешто на свој начин а да православни имају историју коју ви адвентисти немате.
Не можете се повезати са изворном Библијом и прескочити 16 векова и бити аутентични тумачи и пљувати по свима осталима.
Пробај да се мало удаљиш од "мудрости" Елене Вајт (која такође има пуно тога што нема никакве везе са Библијом, а и фалсификује историју).

Pa videli smo kako si prosao i to ti definitivno nije za hvalenje nego bi te trebalo obuzeti veliki stid... :D
...da tio nikad ne padne na pamet da igde pokusas ponoviti taj koncerpt diskusije... :kafa:
Čim imaš posle te diskusije potrebu da ga predstaviš kao pljuvača i vređača
čiji je prosto deo ličnosti da tako vređa ljude, jasno je da je tvoj ego puko i
da si ti loše prošao.

a isusu se pričinjavao mojsije i ilija i čuo glasove od njih.
mislim tako piše, samo da dodaju da mu se pričinjavalo.
treba tu još dosta prepravka. ovako biblija samu sebe tumači.
pitam ja nju šta to po smerti ide kod jahove, kaže dnk.
nego onda nisu znali za dnk e to je ono što mi ne razumemo :hahaha:

al kako je s njima zanimljivo

Pa jos te nije sramoltra da ljudima ponavljas svoju bruku ???
Da sam na tvom mestu uzeo bi "MALI godisnji odmor od tri godine" kad godim vidim mog sugovornika da nesto pise...
...prosto bi ga diskretno zaobilazio da me primeti slucajno pa da mi se opet okomi na mene... :mrgreen:

ne znam šta jednom pravoslavnom to treba. al ajde svako ima neku zanimaciju.
npr meni sa takvima zanimljivo uzimati tekst iz njihove verske zajednice, postavljati i čekati reakciju. nekoliko puta sam uzimao jw tekst a da nisam naveo odakle je. naravno odgovor je bio da je to laž i da novine svašta pišu. :D

npr meni sa takvima zanimljivo uzimati tekst iz njihove verske zajednice, postavljati i čekati reakciju. nekoliko puta sam uzimao jw tekst a da nisam naveo odakle je. naravno odgovor je bio da je to laž i da novine svašta pišu. :D
...kao sto rekoh,teoloske diskusije te ne zanimaju,ti si vise za muljanje,izmotavanje,ruganje a cak ti ni smeta kad ti se to vrati kao bumerang pa na kraju sam placas racuna... :D

Pa vjerujem da je zamorno čitati ali pošto je sagovornik rekao da sam se obrukao postavio sam se da i ostali vide tu moju "bruku". A ulazim u raspravu jer ako im se prešuti ispada da nema kontraargumenata.

Back