Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepo,vidim dasima neki napredak kod tebe,poceo si da javno priznajes svoje brukanje...
...ma videlo se odmah da ima kod tebe potencijala... :D
Šta ćeš svako veče se molim Bogu "molim te Jehovo daj mi da vjerujem u Elenu Vajt". Evo danas kad sam vidio mesni narezak od svinjetine u frižideru uhvatila me panika i trnci. A prekjuče u subotu neka sila me obuzela i nisam ništa mogao raditi.

ma mene interesuje ono "videli", pa pitam KO to videli.
Vjerovatno misli samo na Glasnika. A pošto u zadnje vrijeme cvjeta ljubav u Kuli subotnoj između JW i adventista ne bi me čudilo da se i naša dragi aeti priključi u osudi moje svevremenske bruke.

Како је дошло до тога да неко зао почне да влада над човечанством?

На почетку људске историје, један анђео се побунио против Бога и навео први људски пар да стане на његову страну.
Први човек и жена су послушали тог бунтовног анђела, Сатану, и тако га изабрали за свог владара.

Šta ćeš svako veče se molim Bogu "molim te Jehovo daj mi da vjerujem u Elenu Vajt". Evo danas kad sam vidio mesni narezak od svinjetine u frižideru uhvatila me panika i trnci. A prekjuče u subotu neka sila me obuzela i nisam ništa mogao raditi.

Vjerovatno misli samo na Glasnika. A pošto u zadnje vrijeme cvjeta ljubav u Kuli subotnoj između JW i adventista ne bi me čudilo da se i naša dragi aeti priključi u osudi moje svevremenske bruke.
preuzeo si mi titulu ujedinitelja 😡

Ako zaista tako radis onda je to lose,moli se Bogu da verujes Isusa Hrista i da Njemu sluzis...
Pa ne treba ti Glasnik potvrditi sta si iznalupao a sta sam ti ja iznosio i ko je propovedao Elenu a ko je citirao Sveto Pismo - to je notorna realnost sa foruma koju moze videti svaka pismena osoba...

Ako zaista tako radis onda je to lose,moli se Bogu da verujes Isusa Hrista i da Njemu sluzis...
Kako da služim Gospodu bez Duha proroštva. Duh proroštva je jedan od znakova vjernog ostatka Hristove Crkve.

Pa ne treba ti Glasnik potvrditi sta si iznalupao a sta sam ti ja iznosio i ko je propovedao Elenu a ko je citirao Sveto Pismo - to je notorna realnost sa foruma koju moze videti svaka pismena osoba...
Eto neka vide. Ja sam dao rasprave gdje smo se nabacivali biblijskim citatima.

Како ће Бог поразити своје непријатеље у Армагедону?

Могао би то учинити на много начина.
Примера ради, могао би да искористи земљотресе, град и муње.
Могао би да окрене своје непријатеље једне против других.
А могао би и да пошаље анђеле да побију зле.

šta li će biti :think:

Како ће Бог поразити своје непријатеље у Армагедону?

Могао би то учинити на много начина.
Примера ради, могао би да искористи земљотресе, град и муње.
Могао би да окрене своје непријатеље једне против других.
А могао би и да пошаље анђеле да побију зле.

šta li će biti :think:
Blizu si...
Čitaj još malo pa ti se otkrije.

У сваком случају, Бог ће однети потпуну победу. Сви његови непријатељи биће уништени. А сви праведници ће бити спасени

ovo kao da pričaš priču deci u vrtiću :D
Zvučiš kao neko ko nikad nije pročitao Sveto Pismo.

Šta ti bolje da te sprži odmah ili večno da te muči?

Zvučiš kao neko ko nikad nije pročitao Sveto Pismo.
imam kući biblija za decu sa slikovnicama. watchtower kao da je odatle prepisivao.

baviti se šta će biti i kako bi bilo kada bi bilo je neozbiljno.
ti hoćeš večni život a ne znaš šta to znači.
prvo šta je večnost, da li mi to možemo uopšte da razumemo. da li je večnost vremenska ili bezvremenska, šta znači besmrtnost (postoji besmrtna meduza, nonstop joj se obnavljaju ćelije, besmrtna je dok je neko ne pojede). u tom tzv večnom životu u kom dobu će biti beba od jedan dan i baba od 90 godina, hoće li biti bolesti, konkretno u bibliji da i biće drvo života za izlečenje, gde će biti to mesto gde ćeš provesti večnost. da li će bog uništavati, da li bog uopšte muči ili je to savest koja peče i još hiljadu pitanja na koja ne možeš odgovoriti a to vam je pored armagedona centralno učenje. bespotrebno zamlaćivanje i od jehove, sotone, armagedona, uništenje zlih i večni život pravednih stvori ste religiju. i posle se čudite što vam se ljudi smeju.

Poslednja izmena od moderatora:
Zašto onda ono napisa ženo...Teške su to reči...
Zato niko ne treba da brine jer će biti hirurški precizno...
A nisu teške reči kada se razmatra da li će jehova da se služi poplavama,
zemljotresima, glađu? To kad neko tamo koga ti ne znaš i ko ti nije ništa
u životu pa ni suvernik, onda nek umre gladan, utopljen. Onda je njegovim
bližnjima primereno reći da je to jehovino delo?

Hirurški precizno.. idi...

Poslednja izmena od moderatora:
imam kući biblija za decu sa slikovnicama. watchtower kao da je odatle prepisivao.

baviti se šta će biti i kako bi bilo kada bi bilo je neozbiljno.
ti hoćeš večni život a ne znaš šta to znači.
prvo šta je večnost, da li mi to možemo uopšte da razumemo. da li je večnost vremenska ili bezvremenska, šta znači besmrtnost (postoji besmrtna meduza, nonstop joj se obnavljaju ćelije, besmrtna je dok je neko ne pojede). u tom tzv večnom životu u kom dobu će biti beba od jedan dan i baba od 90 godina, hoće li biti bolesti, konkretno u bibliji da i biće drvo života za izlečenje, gde će biti to mesto gde ćeš provesti večnost. da li će bog uništavati, da li bog uopšte muči ili je to savest koja peče i još hiljadu pitanja na koja ne možeš odgovoriti a to vam je pored armagedona centralno učenje. bespotrebno zamlaćivanje i od jehove, sotone, armagedona, uništenje zlih i večni život pravednih stvori ste religiju. i posle se čudite što vam se ljudi smeju.
da bi verovao watchtoweru moraš biti ili glup do koske ili si maštovit tj slikovnicama ti daju sliku i ti tako nesvesno i zamišljaš. to se zove subliminalna draž.
Odgovor na sva pitanja je jednostavan.
Pročitaš šta Bog kaže i veruješ.

Imamo li alternativu?

Mi smo pametniji od Boga? Uopšte ne ulazim u dogmu sada. Ti možda sada ne vidiš, ali ako je proroštvo tačno, a ja vidim da jeste, nama će biti potreban neko da nas spasava od nas samih. Piše jasno, 'da se ti dani ne skrate ne bi niko preživeo'... I ovo više nije stvar vere, moje tvoje...biće šta je zapisano da će biti i to ne može niko sprečiti. I u takvom stanju ćemo svi jedva čekati da bude... Zato sada ako je ostala iskra vere treba je rasplamsati što jače. Sud će biti, dal po mom ili po tvom tumačenju, a ni jedna opcija nije dobra... Zato bežimo iz redova neprijatelja Živoga Boga dok je vreme jer gnev ide... Može nam neko do sutra pričati bajke o Svemilosnom Hristu ili Bogu, nebitno...Nema toga... Nema milosti za namernog grešnika ni po mom ni po tvom...Ja mislim da ćeš ti u sumpor...Ti misliš da ću ja u pakao...Neće Bog ni po mom ni po tvom ..svoj nepromenljivi plan je davno izneo...i kako god okreneš nije dobar za namerne grešnika...
I sto puta smo Ti i ja krivlji u njegovim očima, jer znamo šta Bog voli a šta ne....nego onaj ko ne zna ništa o njemu...

Imamo li alternativu?

A nisu teške reči kada se razmatra da li će jehova da se služi poplavama,
zemljotresima, glađu? To kad neko tamo koga ti ne znaš i ko ti nije ništa
u životu pa ni suvernik, onda nek umre gladan, utopljen. Onda je njegovim
bližnjima primereno reći da je to jehovino delo?

Hirurški precizno.. idi...

Sram vas bilo.
38988fb11df93bf66dd22e6a46c5c2cd.jpg

a1d9ac9fa60a0437f93d65a75e96992a.jpg

Back