Već sam ti pokazala na koji način ti Hrista ne slušaš, pa čak i ignorišeš
ono što je rekao i smatraš nekom pričom nebitnom, a sad ćeš ti meni
pokazati da kontra od Hrista mislim.

Daj, nemoj da si smešan.
Skrećeš razgovor na hiljadu strana, samo da ne bi priznao da vaše
krštenje, gde se Otac, Sin i Sveti duh ne pominju, stvara previše tereta
i obaveza na dete koje ima samo 10 godina.
I ja tebi ...pa ignorišeš, izvrćeš i sklapaš da ti se uklopi u tvoju tezu....samo tebi znanu ....
To što ti pišeš...veze ni sa pravoslavljem nema...
Nema ni jednog pitanja na koje ti nisam iscrpno odgovorio...od početka naše diskusije na bilo kojoj temi...Jedino ako sam nešto zaboravi...eto izvini, omaklo se...nije namerno.
Pitaj šta ti volja i sve ću reći ako znam...Što bliže Hristovim rečima.
Za mene krštenje predstavlja potpuno predanje 'svog' života Bogu. To možeš uraditi samo Ti za sebe i Niko to ne može uraditi umesto tebe...
Moraš valjda znati ko je Bog, šta želi od tebe...pa mu se onda bezrezervno predati svim srcem...
Ne možeš se predati a ne znati šta hoće od tebe... Pa grešite...
Zamisli kršten, a bludnik kasnije postaneš u životu! Pa šta će takav u Božijoj crkvi?
Pa otud što ga neko pokrstio, kao malu bebu...igrao se njegovim životom...i normalno je kad odraste, da ne veruje i da greši, jer njemu Božiji zakon ne predstavlja ništa u životu...ko ga šta pitao hoćeš ili nećeš...Paradoks...
A može da štiti...opet ako si svestan Božijeg merila.. pa paziš i dovodiš svoje postupke u sklad sa Božijim merilima...
Ne može niko da odluči o 'tvom' krštenju...to možeš samo ti...
To ti je kontekst cele Hristove i Apostolske nauke..
Ova devojčica je poučena Božijim merilima...
I kasnije svojim načinom života je pokazala da ih je u potpunosti razumela.. Dete mora prema Bibliji od malih nogu da se uči Božijem putu..Jer kasnije od njega neće odstupiti...
Naravno, nisu sva deca ista...neko će tu odluku doneti ili pre ili kasnije...a mnoge znam iz porodica JS koji tu odluku nisu doneli nikad..
Ova devojčica je bila duhovno zrela...njeni postupci to pokazuju...
Naravno, nisu nam merila ni vage iste...tako da ne očekujem ni ovaj put da ćeš me razumete...