Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovako Kur;an opsuje ispravno verovanje hrišćana, a po mome ličnom mišljenju najbliži tom opisu ispravnog verovanja su Jehovini svedoci koji čitaju božije pismo (Bibliju) , traže da se čine dobra dela, od nevaljalih odvraćaju , jedva čekaju da učine dobročinstvo , čestiti su i ne ohole se. Oni čitaju Knjigu (Bibliju) onako kako je objavljena. Upravo Jehovini svedoci čitaju Bibliju onako kako je objavljena.

“Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Božije ajete čitaju i mole se, oni u Boga i onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo, oni su čestiti“. (Ali Imran, 113-114.)

U Kur`anu također stoji: “Oni kojima smo dali Knjigu, čitaju je onako kako je objavljena, oni u nju vjeruju.”(El-Bekare, 121.)

Po mom ličnom mišljenju nema boljih ljudi za razgovore o bogu od Jehovinih svedoka.

Kur;an : “I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način, ne sa onima među njima koji su nepravedni i recite: “Mi vjerujemo u ono što je objavljeno nama i u ono što je objavljeno vama, (u Bibliji) naš Bog i vaš Bog jeste-jedan, mi se njemu pokoravamo.”(El-Ankebut )

Po mom ličnom mišljenju nema boljih ljudi za razgovore o bogu od Jehovinih svedoka.

Kur;an : “I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način, ne sa onima među njima koji su nepravedni i recite: “Mi vjerujemo u ono što je objavljeno nama i u ono što je objavljeno vama, (u Bibliji) naš Bog i vaš Bog jeste-jedan, mi se njemu pokoravamo.”(El-Ankebut )
hvala :)

Ovako Kur;an opsuje ispravno verovanje hrišćana, a po mome ličnom mišljenju najbliži tom opisu ispravnog verovanja su Jehovini svedoci koji čitaju božije pismo (Bibliju) , traže da se čine dobra dela, od nevaljalih odvraćaju , jedva čekaju da učine dobročinstvo , čestiti su i ne ohole se. Oni čitaju Knjigu (Bibliju) onako kako je objavljena. Upravo Jehovini svedoci čitaju Bibliju onako kako je objavljena.

“Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Božije ajete čitaju i mole se, oni u Boga i onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo, oni su čestiti“. (Ali Imran, 113-114.)

U Kur`anu također stoji: “Oni kojima smo dali Knjigu, čitaju je onako kako je objavljena, oni u nju vjeruju.”(El-Bekare, 121.)
Da, Jehovini Svedoci naispravnije tumace Bibliju.
I to je izvorno hriscanstvo.

Ovako Kur;an opsuje ispravno verovanje hrišćana, a po mome ličnom mišljenju najbliži tom opisu ispravnog verovanja su Jehovini svedoci koji čitaju božije pismo (Bibliju) , traže da se čine dobra dela, od nevaljalih odvraćaju , jedva čekaju da učine dobročinstvo , čestiti su i ne ohole se. Oni čitaju Knjigu (Bibliju) onako kako je objavljena. Upravo Jehovini svedoci čitaju Bibliju onako kako je objavljena
:bravo:

Samo još ime za boga da uskladite, jehova ili alah

:bravo:

Samo još ime za boga da uskladite, jehova ili alah

Zavisi od jezika kojim ljudi govore, Jahve u originalnom govoru kojim je govorio Isus , a to je hebrejski ili tačnije starohebrejski jezik božjih proroka ili poslanika počev od prvog čoveka i proroka Adama, pa preko "oca sve tri monoteističke religije" Abrahama / Avrama / Ibrahima. U arapskom jeziku je Allah, u engleskom jeziku God, nemačkom der Gott, srpskom bog i dr.

Zavisi od jezika kojim ljudi govore, Jahve u originalnom govoru kojim je govorio Isus , a to je hebrejski ili tačnije starohebrejski jezik božjih proroka ili poslanika počev od prvog čoveka i proroka Adama, pa preko "oca sve tri monoteističke religije" Abrahama / Avrama / Ibrahima. U arapskom jeziku je Allah, u engleskom jeziku God, nemačkom der Gott, srpskom bog i dr.
Ti da srbski zboriš nikad ne bi boga nazivao alah ili jehova već Bog ili Gospod.
A allah's witnesses i jehovah's witnesses nije isto ali učenja su vam veoma bliska. Odavno sam pisao zašto su se samoinicijativno nominovali u hrišćane jer bi u islamu teže prolazili. Js su mešavina tri religije koji kako već rekoh islam najbliži.

Ja kualalumpur nisam video ali sam čuo od drugih koji su bili tamo i nisam tražio dokaz, to što ga ima na mapi i u nekim tv emisijama to imaš i po pitanju života posle života. Ono što ti hoćeš za tebe ništa ne postoji što lično nisi video. E zato se uzdamo u poverenje i veru jer nismo nešto iskusili ili očinjem vidom videli

Ono što te zanima čitaćeš i slušaćeš. A vera je tvoja lična. Ako u startu nešto iskljjučiš koja je poenta polemisati uopšte o tome? Svako dalje insistiranje na navodnoj priči je provociranje.
Recimo mnogi ateisti traže da im se da dokaz o postojanju boga, da im ja pokažem gde je bog, ok pokazaću ga kada mi ateista koji su po difoltu evolucionisti prstom pokaže kako se jedna životinja pretvara u drugu životinju. Tante za kikiriki, svaki dalji komentari su suvišni. S tim što teista priznaje da veruje, a ateista ne priznaje da veruje.

E to već ne znamo jer ako postoji onozemaljski svet na šta bi ličilo da se pomešaju dva različita sveta, ovako ostaje nam vera u ima ili nema. I sam nastanak ovozemaljskog života je misterija tako i ovozemljska smrt.

Nije baš tako. Sada možemo da snimamo duhove i da komuniciramo sa njima preko raznih urađaja. Evo probaj sa mobilnim telefonom. Uključi mirkofon i probaj da pičaš sa duhom. Dobićeš bar neki šum koji zvuči kao ljudski glas. Dakle pošto je to ljudska energija koju kao i struju ne možemo da vidimo, taj duhovni svet je fizički svet. Nema ničeg duhovnog. Možemo reći da postoji plemenito i dobro, ali i to je fizički.

Nije baš tako. Sada možemo da snimamo duhove i da komuniciramo sa njima preko raznih urađaja. Evo probaj sa mobilnim telefonom. Uključi mirkofon i probaj da pičaš sa duhom. Dobićeš bar neki šum koji zvuči kao ljudski glas. Dakle pošto je to ljudska energija koju kao i struju ne možemo da vidimo, taj duhovni svet je fizički svet. Nema ničeg duhovnog. Možemo reći da postoji plemenito i dobro, ali i to je fizički.
A šta ako me pecne ko struja :D

Back