Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja znam zasto ima toliko religija jer znam Bibliju i iastoriju hriscanstva,
A Posto je jedan Bog Tvorac svega jedino je jedna religija prava koja ga zastupa isravno.
Logicno je.
istina je uvek jedna.

Bog ne traži ništa, Bog daje (sve) a čovjek uzima ono što (misli da) mu treba i od toga stvara svoj svijet i zakone po sebi.
Odatle podjele.
Odatle religije i potreba čovjeka da zastupa Boga.

Zastupati Boga možemo samo Ljubavlju, apsolutnom, bezuslovnom Ljubavlju.
Tada smo jedno sa Bogom.
Čim se odvojimo od Jednote više nismo s Bogom.

Zato Boga tražite u sebi, u srcu (ne slijedite nikoga, ne slijedite ničije riječi, ni moje).
Riječi su samo putokazi, inspiracija da se okrenete sebi i da u sebe imate povjerenje.
Kada u sebi pronađemo Jednotu sve naše razlike nestaju, svi i sve JEDNO SMO.
Gledajmo jedni druge kao tu Jednotu i činimo onako kako nam Jednota nalaže.
Jednota uvijek govori LJUBAV.
:heart:

Bog ne traži ništa, Bog daje (sve) a čovjek uzima ono što (misli da) mu treba i od toga stvara svoj svijet i zakone po sebi.
Odatle podjele.
Odatle religije i potreba čovjeka da zastupa Boga.

Zastupati Boga možemo samo Ljubavlju, apsolutnom, bezuslovnom Ljubavlju.
Tada smo jedno sa Bogom.
Čim se odvojimo od Jednote više nismo s Bogom.

Zato Boga tražite u sebi, u srcu (ne slijedite nikoga, ne slijedite ničije riječi, ni moje).
Riječi su samo putokazi, inspiracija da se okrenete sebi i da u sebe imate povjerenje.
Kada u sebi pronađemo Jednotu sve naše razlike nestaju, svi i sve JEDNO SMO.
Gledajmo jedni druge kao tu Jednotu i činimo onako kako nam Jednota nalaže.
Jednota uvijek govori LJUBAV.
:heart:
Naravno da smo ljubavlju blizu Boga.
Samo tako :heart:
To je i srz hriscanstva razvijati ljubav prema Bogu i ljudima.

koliko ratova su se ljudi tako nadali armagedon, ali cvrc, izginuse i dobri i zli?
jel ce to znaciti da jeste ili nije armagedon?
To su ljudski ratovi u kojima strada narod i zli i dobri i neduzni...
A Samo Bozji rat je pravedan i to nas ocekuje
Kada Bog selektivno unistava samo zle.

Ne razumem sta ti je ova zadnja recenica ali ja sam Kod Boga i Bog ce me zasiti tako da ja ocekuje vecni zivot

a Bozji Rat Armagedon ces prepoznati jer nije to ljudski rat

ima naznaka u Bibliji kako ce izgledati: U Mateju 24 je opisana predstojeca
"velika nevolja" a Armagedon je zavrsnica te nevolje.
To je sve Bozje delo.
U Okviru te velike nevolje bice i SUDJENJE svim ljudima od strane Boga.

Matej 24

1 Isus je izišao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu pristupili učenici njegovi pokazujući mu hramsko zdanje.
+ 2 A on im je rekao: “Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se porušiti.”+
3 Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu:
Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti*+ i svršetka ovoga poretka?”*
+ 4 Isus im je odgovorio:

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka svijeta do sada,+ niti će je više biti.
22 I kad se ne bi skratili ti dani, nitko* se ne bi spasio. Ali zbog izabranih+ skratit će se ti dani.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mjesec više neće svijetliti, zvijezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.
30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.+
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube+ i oni će skupiti izabrane njegove+ s četiri strane svijeta,*+ s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času+ nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Matej 25
31 „Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.
33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“

kazes da ste velika organizacija, JW, kada i gde ste stali da opomenete bilo koga koga sam naveo iznad otvarajuci temu, da mu kazete da armagedon nije ljudski rat? puna amerika hriscanskih fundamentalista, koji veruju da amerika treba da ucestvuje u armagedonu, a kome ste vi JW ikada rekli da pogresno veruje, da armagedon NIJE LJUDSKI RAT, kao sto ti meni sad kazes?

necu ja valjda da ratujem, ako nije ljudski rat, ali ko sam ja, pojedinac, a ko ste vi JEHOVINI SVEDOCI, milioni ljudi u vasoj org.
da li ste ikada opomenuli ljude da to nije ljudski rat, i konkretno koga ste opomenuli? na primer
This may all sound a bit farfetched for many of our readers, however just months ago the evangelical pastor, Robert Jeffress, chosen by Pompeo’s people to officiate and bless the transfer of the US Embassy to Jerusalem, had earlier stated (NY Times) that "Jews, Muslims and Mormons are all bound for hell." Another group, Christians United for Israel, had its leader, John Hagee, also invited to the ceremonies. He is famous for the theory that God created a special second paradise, for Jews who will die in the Second Coming. It’s called the Dual Covenant, meaning that God made a second covenant with Jews.

zasto niste opomenuli ove bitange da ne mogu oni da odredjuju ko ce u pakao, i ko ce da gine
zato sto ste JW kukavice, samo gledate da se nekome ne zamerite, i da vas niko ne dira dok cerupate pilice, naivne vernike kada idete od vrata do vrata, ili saljete postu

Poslednja izmena:
To su ljudski ratovi u kojima strada narod i zli i dobri i neduzni...
A Samo Bozji rat je pravedan i to nas ocekuje
Kada Bog selektivno unistava samo zle.

Ne razumem sta ti je ova zadnja recenica ali ja sam Kod Boga i Bog ce me zasiti tako da ja ocekuje vecni zivot

ima naznaka u Bibliji kako ce izgledati: U Mateju 24 je opisana predstojeca
"velika nevolja" a Armagedon je zavrsnica te nevolje.
To je sve Bozje delo.
U Okviru te velike nevolje bice i SUDJENJE svim ljudima od strane Boga.

Matej 24

1 Isus je izišao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu pristupili učenici njegovi pokazujući mu hramsko zdanje.
+ 2 A on im je rekao: “Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se porušiti.”+
3 Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu:
Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti*+ i svršetka ovoga poretka?”*
+ 4 Isus im je odgovorio:

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka svijeta do sada,+ niti će je više biti.
22 I kad se ne bi skratili ti dani, nitko* se ne bi spasio. Ali zbog izabranih+ skratit će se ti dani.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mjesec više neće svijetliti, zvijezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.
30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.+
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube+ i oni će skupiti izabrane njegove+ s četiri strane svijeta,*+ s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času+ nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Matej 25
31 „Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.
33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“
kazes da ste velika organizacija, JW, kada i gde ste stali da opomenete bilo koga koga sam naveo iznad otvarajuci temu, da mu kazete da armagedon nije ljudski rat? puna amerika hriscanskih fundamentalista, koji veruju da amerika treba da ucestvuje u armagedonu, a kome ste vi JW ikada rekli da pogresno veruje, da armagedon NIJE LJUDSKI RAT, kao sto ti meni sad kazes?

necu ja valjda da ratujem, ako nije ljudski rat, ali ko sam ja, pojedinac, a ko ste vi JEHOVINI SVEDOCI, milioni ljudi u vasoj org.
da li ste ikada opomenuli ljude da to nije ljudski rat, i konkretno koga ste opomenuli? na primer

zasto niste opomenuli ove bitange da ne mogu oni da odredjuju ko ce u pakao, i ko ce da gine
zato sto ste JW kukavice, samo gledate da se nekome ne zamerite, i da vas niko ne dira dok cerupate pilice, naivne vernike kada idete od vrata do vrata, ili saljete postu
opomenuli?
Pa JS prenose istinu ljudima decenijama da ne kazem vekovima
na taj nacin upozoravaju ljude
problem je sto ljudi slabo zele istinu

pa, da, ali tebi je vazno da ravnomerno izginu i vernici i nevernici, a meni je vazan momenat u kome cete da saznate jeste li ili nije armagedon, to unistenje ljudi?
Ti takve gluposti znas da izvalis a opet si ziv, neverovatno......
Pitam se odakle ti uopste to da mi je vazno da neko izgine ?
Odlicno si pitanje postavio aeternum a onda si se izgubio :D
Nego da te pitam, pijes li alkohol dok sedis za laptopom :think:

Pitam se odakle ti uopste to da mi je vazno da neko izgine ?
iz tvojih reci, zameni izginuce sa unistenjem, ali nisam rekao da ti je vazno, vec da ako dodje do unistenja, da bude posteno, a ne samo nevernici, nego i zli nazovi vernici
JA KOJI NISAM:

Bilo da su vernici ili nevernici.
Unistice zle !!!
Odlicno si pitanje postavio aeternum a onda si se izgubio :D
zar sam nesto VAZNO propustio
Nego da te pitam, pijes li alkohol dok sedis za laptopom :think:
necu sigurno dok sedim za volanom, ali ne za laptopom, imam drugo mesto

Back