gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
Ono pod kojim se objavio svome narodu, zna se! a kako je ime tvojemu posinovljenom Bogu Isusu![]()
Daj dokaze iz Biblije da ce Isus vladati na Zemlji 1000 godina, odmah nakon 1. vaskrsenja ... ^^
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ono pod kojim se objavio svome narodu, zna se! a kako je ime tvojemu posinovljenom Bogu Isusu![]()
Naravno zato ste se svi ovde okupili, pametnom je dosta![]()
Pa ti izvrces o JSTema je Jehovini svedoci, ali u podforumu KRITICKI OSVRT i moguce je kriticki sagledavati JS.
]IZVRTANJE SVETOG PISMA[/
o"."
Daj dokaze iz Biblije da ce Isus vladati na Zemlji 1000 godina, odmah nakon 1. vaskrsenja ... ^^
Jel si proucavao Bibliju sa JS ?
Dakle pitanje je ko karikira Bibliju svojim nehriscanskim dogmama
ne zagovara se neka vera vec PRAVA VERA koja se temelji na Biblijskim DOKAZIMA
KOJE IZNOSIMO
EVO OVAKO http://forum.krstarica.com/showthread.php/650812-ISUS-HRIST-Bozji-Sin-(-svedocanstvo-Boga-)
Što bi ja to uradio kad ti nećeš da mi kažeš a lepo te pitam
Koji je taj Bog što je posinovio tvoga jedinoga Boga Isusa?
Ne, pritiskam te da das stihove za svoja uverenja - koja propagiras kao istinu na ovom forumu !!
Ako ne mozes da argumentujes stihovima - kao sto vidim... u redu je
Ali onda neces trubeti "kako postujes SVE iz Biblije"![]()
Tema je Jehovini svedoci, ali u podforumu KRITICKI OSVRT i moguce je kriticki sagledavati JS.
3]IZVRTANJE SVETOG PISMA[/SIZE][/U][/B]
Jehovini svedoci koriste Bibliju i citiraju je, ali isključivo koriste njihov prevod Biblije, šire poznat kao "NOVI SVET". Ovaj prevod je netačan, E=2] nikada nije prihvaćen od priznatih teologa i stručnjaka za Sveto pismo - stare spise.
[/SIZE][/U][/B]
Da bi uspeli da dokažu sve svoja učenja,2] Jehovini svedoci se služe svojim novim prevodom Svetog pisma, koji je po njima "najtačniji" prevod. U ovom prevodu neke reči i interpunkciju, oni navode onako kako to odgovara njihovom shvatanju.[/SIZE] Stihovi su po pravilu uzeti izvan konteksta Svetog Pisma samo da bi potkrepili njihova uverenja.
Neki primeri...
Oni prevode prvi stih Jovanovog evanđelja tako da "Reč", koja predstavlja Isusa koja je bila sa Bogom, po njihovom prevodu nije Bog nego "bog".
U svim tekstovima Evanđelja, kako u grčkom originalu, tako i u svim ranijim prevodima, iznesen je razgovor raspetog Hrista i razbojnika dok su još viseli na krstu. Razbojnik koji se kajao, kaže: "Isuse, seti me se kad dođeš u carstvo svoje! I reče mu: Zaista, kažem ti: Danas ćeš sa mnom biti u Raju." [/S/U](Lk. 23:42-43). Pošto ove reči Hristove govore direktno protiv njihove tvrdnje da ne postoji duša ni zagrobni život, oni su tu "malo" promenili interpunkciju, tako da u njihovom prevodu - tumačenju Hristov odgovor glasi: "Zaista, kažem ti danas: 'Sa mnom ćeš biti u raju'." (Božje hiljadugodišnje kraljevstvo se približilo, str. 22; V. A. Špajzer, Na pragu novog doba, str. 200.) Sada je smisao ovog stiha na osnovu njihovog tumačenja sledeći: "Danas, kad su me ljudi raspeli i odbacili, ja ti svedočim da ćeš sa mnom biti u raju, u dan sveopšteg vaskrsenja".
7]Jehovini svedoci umeju i da izbace deo citata iz Svetog pisma ako im to ne odgovara. [/SIZE][/B]Evo karakterističnog primera. Apostol Pavle, dokazujući Jevrejima da je Hristos kao Sin Božji i kao pravi Bog, veći od svih anđela, poziva se na Sveto pismo Starog zaveta citirajući Psalme. On navodi reči koje govore o Bogu Ocu i Bogu Sinu: "Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i žezlo pravosti je žezlo tvoga carstva. Zavoleo si pravednost i omrzao si bezakonje; zato te, o Bože, Bog tvoj pomaza uljem radosti više nego tvoje drugove." (Jev. 1:8-9). Očigledno je, da se ovde Sin Božji dvaput naziva Bogom. Međutim, pošto Jehovini svedoci negiraju Božansku prirodu Isusa Hrista, u njihovom prevodu i tumačenju ovaj stih glasi ovako: "Za Sina Božjeg kaže Biblija: Omilela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje. Zato ga je Njegov otac naročito blagoslovno uzvisivši ga za Kralja Božjeg Kraljevstva". (Istina koja vodi do večnog života, štampano u Nemačkoj, bez imena pisca, str. 131.) Naravno, kada se ovako tumači "Sveto pismo", onda u njemu nema ničeg od Hristove Božanske prirode.
U Matej 28:19-20, Hristove reči izričito spominju sva tri lica Svetog Trojstva, i izričito tvrde da će Hristos biti sa svojom Crkvom stalno, do svršetka veka, a ne tek od 1914. godine kako je to "prorekao", njihov osnivač Čarls Rasel. Oni odbijaju da prihvate bilo šta od ove tvrdnje koju je rekao Hristos, onda njihov citat istog mesta glasi ovako: "... učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih." (Božje hiljadugodišnje kraljevstvo se približilo, str. 30.)
Veruju da se Isus već vratio na zemlju ali u nedivljivom obliku. To je u suprotnosti sa onim što govori Otkrivenje (Otk. 1:7), gde kaže da će Isusa pri njegovu drugom dolasku "videti svako oko"."
Izvor:
http://siont.net/u-hristu/clanci/zatocenici-ks.php
Pa jesam ti dao ??sve stihove osim za 1000 god
sad sam umoran sutra dobijes
![]()
Postujem kao tebe ^^![]()
Ovo je ometanje rada moderatora.
- - - - - - - - - -
Evo i video koji dokazuje da je biblija JS netacna.
[vidGW94vA[/video]
ti ga ometas spamom i vredjanjem
- - - - - - - - - -
NE MOGU TO BITI DOKAZI AKO JE BIBLIJA JS LEGALNA I AK OSE NORMALNO STAMPA U CELOM SVETU
ti klipovi na youtubetu ne mogu biti dokaz
dokaz je istina koja je na zvanicnom sajtu\
i kriticki pristup nije klevetanje
kleveta je vredjanje
Za Radostana piatnje
Kad tebe neko pita "Šta je definicija za reč BOG i na koga se sve može primeniti" kako ćeš ti njemo to pojasniti?
Bog nije personalno ime!
Čim Radostan priloži definiciju videćete i sami o čemu se tu radi, Hjad Radostane budi toliko ljubazan i daj nam tu informaciju.![]()
Samo to i trazim ^^
Trazio si prethodna 2 sata i nisi nasao.... priznaj
Volis Bozju Rec podjednako kao i mene![]()
dokaz je istina koja je na zvanicnom sajtu
ovo je izgleda glavni argument![]()
ti si klevetnik JS