Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo nije tacno.
Kuran nema ni arheoliske dokaze ni ispunjenja prorocanstva kao biblija.
Biblija je predokazana arheologijom i uvek novi dokazi.
I ispunjenim prorocanstvima.
Moras da znas barem nesto kada napises.
Nemoj da te cuje neki musliman pa da krene da ti prica kako je Kuran krcat prorocanstvima koji su se ispunila. Medjutim ta prorocanstva kao i hriscanska nisu prorocanstva, to je samo lista stvari koja treba da se uradi u buducnosti. Cuo si valjda sta kazu iluminati a nije da nisu u pravu. Verovati da pre nije postojala tajna elita koja je uredjivala religije je velika naivnost. Doduse poneki put se nadju i neki prosti ljudi koji su leteli po planetama nakon sto su dobili udarac kamenom u glavu, kao sto je slucaj sa vasom religijom, mada kazu da je William Miller bio mason.

Nemaju oni prorocanstva ? Koja nekultura i neznanje. A sto se ti ne bi malo raspitao.

A koja su to biblijska prorocanstva o kojima ja ne znam ? Mnoga biblijska prorocanstva nisu biblijska nego adventisticka tumacenja kao na primer zver koja izlazi iz mora i mogu se tumaciti na vise razlicitih nacina ali kao sto rekoh vecina nisu prorocanstava nego samo lista stvari koje treba da se uradi. Baba vanga recimo nesto i ubode a da li to znaci da je nadahnuta Bozijeim Duhom ? Vecina prorocanstva je simbolicno, neprecizno, ne znamo kad ce tacno da se dogodi, ne znamo na koji tacno nacin, kao ono sa zigom da bi ljude drzali u strahu.

Pa daj nam ta prorocanstva.

I da su se ispunila.
Imaju da ce doci neki slican mesiji nekads.
I to je nesto izvan kurana..
O takvim stvarima ne govorim.

O biblijskim prorocanstvima ne moze da se pise u jednom postu.
Ima ih na desetine i treba mi sada dva sata da to obradim i postavim par samo.
A za koga.

To je ogromna tema.
Kada bi nesto znao o tome. , znao bi i to.

Zver koja izlazi iz mora o tome ne govorim o takvim stvarima.
Vec o ispunjenim prorocanstvima.
Cak ne razumes ni o cemu govorimo.

Poslednja izmena:
Pa daj nam ta prorocanstva.

I da su se ispunila.
Imaju da ce doci neki slican mesiji nejads.
I to je besto izvan kurana..
O takvim stvarima ne govorum.

I biblijskim prorocanstvima ne moze da se pise u postu.
Ima ih na desetine i trrba mi sada dva sata da to obradim i postavim oar samo.
A za koga.

To je ogromna tema.
Kada bi nesto znao o tome. , znao bi i to.

Zver koja izlazi iz mora o tome ne govorim o takvim stvarima.
Vec o ispunjenim prorocanstvima.
Cak ne razumes ni o cemu govorimo.
A jesi li ti procitao kad sam napisao da su prprocanstva samo "to do list" stvari koje trebaju da se urade ? Ti kad razgovaras sa nekim, jel ga slusas kad ti on prica ? Kako znas sta treba da kazes ako nisi cuo sta je on rekao ?

O kojim to ispunjenim prorocanstvima govoris ? O padu Vavilona, Grcke, Persije, rimskom carstvu (cudo Danilo se zaustavlja kod Rima, ne ide dalje). Kad je nastala knjiga o Danilu u drugom veku pre Hrista to se vec znalo. Da uzmemo cak i ono sto vi kazete da je knjiga o Danilu nastala u sestom veku pre Hrista opet to mi nista ne znaci. Mogu ukucati svoje podatke u profesionalni astroloski sajt i da mi pogode 90% stvari sta ce se desiti u narednoj godini. Nista spektakularno.

Odavno je dokazano Bozja nadahnuce Biblije tako da nemam sta o tome.
Biblija je temelj svake hriscanske vere.
A posebno je kod svedoka tako.Pitanje jeste koji tekstove koristi tvoja organizacija.
Sta ovde pise:
John Mill's 1707 Greek New Testament was estimated to contain some 30,000 variants in its accompanying textual apparatus[1] which was based on "nearly 100 [Greek] manuscripts."Eberhard Nestle estimated this number in 1897 as 150,000–200,000 variants. In 2005, Bart D. Ehrman reported estimates from 200,000 to 400,000 variants based on 5,700 Greek and 10,000 Latin manuscripts, various other ancient translations, and quotations by the Church Fathers. In 2014 Eldon J. Epp raised the estimate as high as 750,000. Peter J. Gurry puts the number of non-spelling variants among New Testament manuscripts around 500,000, though he acknowledges his estimate is higher than all previous ones .
Vidimo da ima grckog i latinskog teksta ukupno 15,700. Koji tekst koriste svedoci , :?:

A cim je to nadahnut Kuran, daj dokaze, :?:
Ne znam čime, svi koji pišu religiozne tekstove, knjige, muziku, filmove, ideologiju, poeziju moraju biti nečim inspirisani. Polazim tim principom, ne kažem da je Islam Apsolutna Božija istina a ne kažem ni za Bibliju. Ne mora ništa od toga biti pozitivno ili negativno, svako nek uzme ono što je za njega dobro.

Arijana sta kazu Jehovini svedoci za Korona virus?
Pozdrav
Nista posebno. pandemija i sv e sto se sada desava je deo znaka poslednjih dana
nista novo
Ono sto je bitno sto JS ocekuju je ispunjenje nekoliko prorocanstva pre Armagedona
i to ocekujujemo to nam predstoji:

1. Prvo nam predstoji OBJAVA: "MIR I SIGURNOST"
prorecena
1. Solunjanima 5:
1 A o vremenima i razdobljima, braćo, ne treba da vam se piše.
2 Jer i sami dobro znate da Jehovin dan dolazi baš kao lopov u noći.
3 Kad budu govorili: „Mir i sigurnost!“, tada će ih iznenada zadesiti uništenje kao porođajni bolovi trudnu ženu, i neće umaći.
4 Ali vi, braćo, niste u tami, pa da vas taj dan zatekne kao što bi zatekao lopove,
5 jer vi ste svi sinovi svetlosti i sinovi dana. Mi ne pripadamo ni noći ni tami.
6 Dakle, ne spavajmo kao što ostali spavaju, nego bdimo i budimo trezveni

Nakon objave Mir i Sigurnost ocekujemo
2 PAD RELIGIJE
prorecen u Otkrivenju 17 i 18
Otkrivenju 18:2 - „Pala je, pala je bludnica Vavilon Veliki
Otkrivenje 17:17 17 Jer Bog im je stavio u srce da izvrše njegovu zamisao
Pad Vavilona Velikog
Pad Religije je POCETAK VELIKE NEVOLJE

3 prorecena VELIKA NEVOLJA prema Mateju 24
4 Armagedon kao zavrsnica Velike nevolje

Armagedon je Bozji rat u kojem Bog unistava Zlo sa Zemlje

Eto ocekujemo tih par dogadjaja.

Pozdrav
Nista posebno. pandemija i sv e sto se sada desava je deo znaka poslednjih dana
nista novo
Ono sto je bitno sto JS ocekuju je ispunjenje nekoliko prorocanstva pre Armagedona
i to ocekujujemo to nam predstoji:

1. Prvo nam predstoji OBJAVA: "MIR I SIGURNOST"
prorecena
1. Solunjanima 5:
1 A o vremenima i razdobljima, braćo, ne treba da vam se piše.
2 Jer i sami dobro znate da Jehovin dan dolazi baš kao lopov u noći.
3 Kad budu govorili: „Mir i sigurnost!“, tada će ih iznenada zadesiti uništenje kao porođajni bolovi trudnu ženu, i neće umaći.
4 Ali vi, braćo, niste u tami, pa da vas taj dan zatekne kao što bi zatekao lopove,
5 jer vi ste svi sinovi svetlosti i sinovi dana. Mi ne pripadamo ni noći ni tami.
6 Dakle, ne spavajmo kao što ostali spavaju, nego bdimo i budimo trezveni

Nakon objave Mir i Sigurnost ocekujemo
2 PAD RELIGIJE
prorecen u Otkrivenju 17 i 18
Otkrivenju 18:2 - „Pala je, pala je bludnica Vavilon Veliki
Otkrivenje 17:17 17 Jer Bog im je stavio u srce da izvrše njegovu zamisao
Pad Vavilona Velikog
Pad Religije je POCETAK VELIKE NEVOLJE

3 prorecena VELIKA NEVOLJA prema Mateju 24
4 Armagedon kao zavrsnica Velike nevolje

Armagedon je Bozji rat u kojem Bog unistava Zlo sa Zemlje

Eto ocekujemo tih par dogadjaja.
A kako ces se odbraniti od satanista i demona koji ce uskoro uvesti cipovanje i moralnu i duhovnu torturu?

@aeternum sta ces raditi kada uvedu zig zveri bez koga niko nece moci da proda ni da kupi. Sta ces jesti i piti?
To uopste i nije zig zveri. To je kontrola ljudi a i ne verujem da ce Bog to dozvoliti.
zig zveri imaju svi koji vec sada podrzavaju Satanu i ovaj sistem
A Bog nece dozvoliti da Satana uzme pod svoje one koji pripadaju Bogu
Bog stiti svoj narod i sada i u buducnosti.

To uopste i nije zig zveri. To je kontrola ljudi a i ne verujem da ce Bog to dozvoliti.
zig zveri imaju svi koji vec sada podrzavaju Satanu i ovaj sistem
A Bog nece dozvoliti da Satana uzme pod svoje one koji pripadaju Bogu
Bog stiti svoj narod i sada i u buducnosti.
Ne bih se slozio. Sta ces jesti kada ne budes mogla da kupis bilo sta bez ziga? Sta ces piti?

Ne bih se slozio. Sta ces jesti kada ne budes mogla da kupis bilo sta bez ziga? Sta ces piti?
Ne moras da se slozis.
ja ti kazem kako je.
a ti ne znas kako ce biti u buducnosti ti mislis tako ce biti
Ja sam ti napisala sta nam sledi, koji dogadjaji prema Bibliji
to sto teoreticari zavera pisu sta nam sledi ne mora da je tacno.
Docice Armagedon kada Bog bude napao Bozji Narod.
Tako da nemamo se cega bojati.
Sta god da bude, Bozji narod nece sigurno primiti nikakav zig zveri jer joj ne sluzi.
Njega ce primiti oni koji sluze sistemu i Zveri.

Ne moras da se slozis.
ja ti kazem kako je.
a ti ne znas kako ce biti u buducnosti ti mislis tako ce biti
Ja sam ti napisala sta nam sledi, koji dogadjaji prema Bibliji
to sto teoreticari zavera pisu sta nam sledi ne mora da je tacno.
Docice Armagedon kada Bog bude napao Bozji Narod.
Tako da nemamo se cega bojati.
Sta god da bude, Bozji narod nece sigurno primiti nikakav zig zveri jer joj ne sluzi.
Njega ce primiti oni koji sluze sistemu i Zveri.
Arijana mislim da ces se pokajati jako kada uskoro neces moci ni kupiti ni prodati. A to pise i u Bibliji. Ne znam zasto to negiras.

Back