Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta bi znali da mi kažete o ovoj sekti,koja je nastala 1931. godine na zapadu?

Trude se, kroz svoje nacine i metode, da uraede stosta lepo i dobro na planeti zemlji,
kroz svoje licne definicije lepote i dobrote ...
ako ti treba hriscanstvo, kod svedoka ces se osecati najhriscanskiji, i ako se pronadjes u tome bitces srecan i ispunjen,
za takve kao ti topla preporuka ... ;)

Ne, nije odande. Taj lov ima korene u istim krugovima u kojima ima koren i mistifikacija tzv. "Crne ruže", i lov na O.T.O. i priča o "Crnoj ruži" su prestale kad je iz tih krugova rečeno "dosta".
Koliko se ja sećam, Zoran Luković je bio upravo glasnogovornik tih "krugova" i javno izjavljivao upravo ovo što si naveo. :think:

U voudon-u i sličnim sinkretističkim sistemima se ne pojavljuju duhovi, već Lwa, a to je nešto donekle slično,a opet poptuno različito. Ništa ne zamišljam, jer jesam praktikant. A da bi shvatio šta je voudon, morao bi da odeš recimo u Angolu ili kod veoma, veoma malog broja ljudi na Zapadu i prođeš inicijaciju. Žao mi je, ali je tako. Značenje reči "voodoo", ili "voudon" jeste "Misterija". Zato se i Lwa često nazivaju Les Mysteres.

Cenim tvoje enciklopedijsko znanje, Caliburne, ali ne možeš da znaš sve o svemu.
E, onda stvarno ne kapiram... spiritizam, sinkretizam, Misterije, a opet nisi vernik. Zaista ne razumem kako to može. :dontunderstand:

Nije obrnuto. Kako bi, na primer, Aboridžini svoj mit o potopu mogli da uzmu iz biblije, kad se zna da je religija Aboridžina stara najmanje 30 000 godina, dakle neizmerno starija od biblije?
Indijanci svoj mit o potopu?
Sumeri?
Nordijski narodi?
Južnoamerički Indijanci?

Sve je to mnogo, mnogo starije od biblijske mitologije.
Ti si zaboravio temu koju je postavio vorki u kojoj je zaredao po desetinama religija sveta u pokušaju da dokaže da se globalni potop desio? :think:

E kada bi ona imala blagog pojma u kojim sve mitologijama mnogo pre nastanka biblije ima ono o ...stvaranju sveta... o potopu...i tome sličnom...
Zapravo ima pojma, čak verovatno i više no ti, al' s tom razlikom što im to služi kao dokaz globalnog potopa i dokaz da je bilo hrišćana pre Hristosa, itd. ;)

Šteta što je Vorki prodao kompjuter i napustio forume.
On je bio prijatan sagovornik sa kojim se moglo diskutovati o religiji i Jehovinim svedocima za razliku od besmrtne :)
Bilo bi lepo da malo probamo da diskutujemo na temelju Biblije!
Verovatno je previdela pa da ponovim ,pošto Jehovini svedoci svi perfektno znaju i hebrejski i starogrčki da mi prevede ovo sa hebrejskog:
וְר֣וּחַ

Edit by Borac:
navedeni blog je više puta spomenut, a linkovi ka drugim sajtovima nisu dozvoljeni, osim kada se radi o odgovorima na postavljena pitanja, što u konkretnom primeru nije slučaj.

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko se ja sećam, Zoran Luković je bio upravo glasnogovornik tih "krugova" i javno izjavljivao upravo ovo što si naveo.

Cela ta priča vuče poreklo još iz kasnih sedamdesetih i počela i završila bez Lukovića.

E, onda stvarno ne kapiram... spiritizam, sinkretizam, Misterije, a opet nisi vernik. Zaista ne razumem kako to može

Isto kao što i gnostičko hrišćanstvo nije verničko hrišćanstvo.

Ti si zaboravio temu koju je postavio vorki u kojoj je zaredao po desetinama religija sveta u pokušaju da dokaže da se globalni potop desio?

Ne znam ni za temu ni ko je vorki.

Zapravo ima pojma, čak verovatno i više no ti, al' s tom razlikom što im to služi kao dokaz globalnog potopa i dokaz da je bilo hrišćana pre Hristosa, itd.

Ni ne sanjaš koliko nema pojma. :)

Šteta što je Vorki prodao kompjuter i napustio forume.
On je bio prijatan sagovornik sa kojim se moglo diskutovati o religiji i Jehovinim svedocima za razliku od besmrtne :)
Bilo bi lepo da malo probamo da diskutujemo na temelju Biblije!
Verovatno je previdela pa da ponovim ,pošto Jehovini svedoci svi perfektno znaju i hebrejski i starogrčki da mi prevede ovo sa hebrejskog:
וְר֣וּחַ

Edit by Borac:
navedeni blog je više puta spomenut, a linkovi ka drugim sajtovima nisu dozvoljeni, osim kada se radi o odgovorima na postavljena pitanja, što u konkretnom primeru nije slučaj.
Diskutovaces sam sa sobom jer nemam nameru sa tobom da diskutujem

a drugih svedoka i nemas ovde
temu o JS bi trebao da vodi JS a ne neciji KLON

ende

ende

Temu bi trebao da vodi JS?
Ovo je draga moja mesto za diskutovanje i to argumentima a ne mesto gde neko treba nekom da soli pamet a ovaj ne sme pri tom ni reči da kaže.
Izgleda da imaš i o forumima veoma specifično mišljenje.

Da li to pravilo važi i za tebe?

Da li ti na drugim temama samo pažljivo slušaš šta drugi diktiraju ili im se suprotstavljaš ako imaš jake argumente?

RaspravljanjenatemeljuSvetogPisma-1.jpg

U knjizi Raspravljanje na temelju Svetog pisma koja predstavlja glavno pomagalo svim Jehovinim svedocima piše kako da se raspravlja sa:
Budistima
Jevrejima
Katolicima
Muslimanima
Nezainteresovanima
itd
Za svako pitanje pripremljen odgovor i kontrapitanje.
Dobro uvežban Jehovin svedok iz pomoć ove knjige može da vodi "raspravu na temelju pisma" bez problema.

Hmmm,bez problema sve dok sagovornik nema pojma o Bibliji.
Videli su ljudi već mnogo primera na Youtube kako se Jehovini svedoci povlače kada se sa njima raspravlja stvarno na temelju Biblije.

Draga besmrtna znaju svi zašto se ti ne usuđuješ da diskutuješ na temelju Biblije nego jedino što znaš je da vređaš i optužuješ za laž.

Razmisli dobro o tome i o svojoj čistoj(?) savesti.

Ako već misliš da pripadaš božijoj organizaciji moraš biti u svakom trenutku spremna da to braniš na temelju Biblije.

U ovoj knjizi a i u mnogim drugim se stalno piše loše o drugim religijama i to vi drugima stalno ponavljate ljudima na vratima.
Bez obzira s kim pričaš sve dok se pitanja odnose na Bibliju ne bi smela da bežiš .Ako bežiš,time dokazuješ da bežiš od realnosti :)

Pošto ne smem da ponavljam link do bloga nadam se da smem da postavim link do posta na ovoj temi gde se blog spominje da bi oni koji su zainteresovani za informacije lakše pronašli link.http://forum.krstarica.com/showthread.php/463842-Jehovini-svedoci....?p=17668074&viewfull=1#post17668074 jer je verujem mnogim zainteresovanim teško da listaju deset strana u nazad da bi našli link.

Ne moram, lazi se ne brane niti komentarisu ...
Ovo je samo forum i mozes iznositi lazi ...
da objavis u novinama odgovarao bi na sudu...
jer iznositi LAZI o nekoj religiji je krivicno delo...

tako da sa klevetnicima nemam nista niti razgovaram

ja iznosim Biblijsku istinu na mojim temama...

i razgovaram samo sa dobronamernim ljudima...

Poslednja izmena:

ende

Opet ti cmizdris.Pa ako je tako ako sto ti kazes sto si do sada mali milion puta zakljucala svoju temu o JS I 1914.takodje nego sada ovde kukumavcis sto je nko drugi otvorio ponovo tu temu?

bla,bla,bla,bla...povaljas se,jel to mantra iz prirucnika za diskusiju na forumima?

Draga besmrtna

Neću objaviti u novinama nego ću uskoro štampati knjigu i moći ćeš slobodno da me tužiš.
I deliću je besplatno od kuće do kuće :)
E tu se opet vraćamo na ono da Jehovini svedoci nisu deo ovog sveta.
Ako organizacija Jehovinih svedoka traži od vlasti u srbiji da ih prizna onda to znači i da jehovini svedoci priznaju te vlasti i da su zajedno s njima učesnici u ovosvetskim delima.
Ako Jehovini svedoci vise po sudovima koji su deo sistema vlasti i tužakaju sve redom znači da time učestvuju u sistemu vlasti.
Ako su Jehovini svedoci kao NGO učlanjeni u UN da li su deo ovog sveta?

Draga besmrtna

Neću objaviti u novinama nego ću uskoro štampati knjigu i moći ćeš slobodno da me tužiš.
I deliću je besplatno od kuće do kuće :)
E tu se opet vraćamo na ono da Jehovini svedoci nisu deo ovog sveta.
Ako organizacija Jehovinih svedoka traži od vlasti u srbiji da ih prizna onda to znači i da jehovini svedoci priznaju te vlasti i da su zajedno s njima učesnici u ovosvetskim delima.
Ako Jehovini svedoci vise po sudovima koji su deo sistema vlasti i tužakaju sve redom znači da time učestvuju u sistemu vlasti.
Ako su Jehovini svedoci kao NGO učlanjeni u UN da li su deo ovog sveta?

:super:

Dobra stvar. I strategija.

Podržavam 100%. :)

Naravno da su svi čimbenici ovog sveta deo ovog sveta.

I naravno da traženjem da budu priznati priznaju da su deo ovog sveta. Svi ljudi na svetu su deo ovog sveta, osim đainista i monaha po manastirima (bez obzira u kojoj su verskoj zajednici), jer jedino oni ne koriste “žig zveri”. Što je najgore, najviše su od ovoga sveta oni koji najviše žele da ostanu u ovom svetu, dakle da žive večno kao životinje (da večno imaju telo) u raju, a koji se najviše busaju u grudi da nisu deo ovog sveta, kao što se lažovi i lopovi busaju u grudi da su pošteni, a prostitutke busaju u grudi da su najmoralnije žene.

Jesu učlanjeni i jesu deo ovog sveta. :hahaha:

Back