Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ко се залепи за те народне обичаје у Хришћансву, и истоме суди за то и одбацује га због тога, искрено, није много бистар... Обичаји који не мењају или не угрожавају исповедање вере у Христа и његову реч не дискредитују Хришћанство.. Има страшно глупих обичаја, али свак има слободу да их не упражњава. Црква се ту показала као јако либерална, допустивши народима да задрже обичаје који су карактерисали народе. Нико ту није луд. Црква је жив организам а то да кроз њу тече Дух Свети показују добри људи у њој, заиста многа чудеса и непресушни извори љубави некарактеристични за овај пали свет. Али ето, или крути секташи или неки назови хришћани се ухвате за обичаје... Човек када дође до одређене спознаје јасно види те обичаје, њихово порекло, улогу и развије посебан однос према њима. Тј. зна да може бити добар Хришћанин и да не обележава ни један народни обичај, али да може бити Хришћанин и ако на неки начин обележи обичај кроз који слави Христа и приноси му молитву.
pa eto to sto si sam napisao da je crkva liberalna dopustivsi narodima da zadrze obicaje time se crkva odaljila od izvornog ucenja.
I takvi samo i mogu da osudjuju prave hriscane koj i su odbacil ite paganske obicaje naroda. i koji se drze izvornog ucenja
tako da je diskutabino ko je sektas
po definiciji to su oni koji su se udaljili od izvornog ucenja Hrista
koje nema veze sa narodnim obicajima

hajde ne lupaj vise ne znas kako da se izvuces
Од чега да се извучем, питао сам те ко је био прва жртва, ко је први положио живот због исповиједања хришћанске вјере, а ти спомињеш неке народне измишљотине, јер наравно немаш појма. Ево докажи нам да познајеш хришћанску историју па реци о коме је ријеч.

Ti pricas da sve sto nema veze s hriscanstvom a uslo je u crkvu da su to narodne izmisljotine, a to zapravo postoji kod nas vise od hiljadu godina i to nisu izmislile neke babe u 20. veku
Obicnom narodu da kazes da hriscani veruju u to da ce Isus opet doci i da ce neki biti vaskrsnuti i da ce imati vecni zivot oni bi te gledali kao ludaka, a tek o prana mudri sto znaju...

Од чега да се извучем, питао сам те ко је био прва жртва, ко је први положио живот због исповиједања хришћанске вјере, а ти спомињеш неке народне измишљотине, јер наравно немаш појма. Ево докажи нам да познајеш хришћанску историју па реци о коме је ријеч.
Znam svesto pise u Bibliji
ako je nesto van toga to su izmisljotine

Znam svesto pise u Bibliji
ako je nesto van toga to su izmisljotine
Ти се не помињеш у Библији, значи ти си измишљотина?
Чудна је та ваша логика, чак толико чудна да бих рекао да нема везе са логиком.
Али добро, овако или онако добио сам одговор, а то је да ти врло мало знаш, а још мање разумијеш, али зато добро радиш copy-paste, алал вера. :lol:

Ти се не помињеш у Библији, значи ти си измишљотина?
Чудна је та ваша логика, чак толико чудна да бих рекао да нема везе са логиком.
Али добро, овако или онако добио сам одговор, а то је да ти врло мало знаш, а још мање разумијеш, али зато добро радиш copy-paste, алал вера. :lol:
Ajd što falsifiku bibliju već ne poštuju i sam taj falsifikat, nego isključivo se drže kule stražara, pa recimo ti "lažeš" a oni govore neistinu, a neistina nije laž po njima. Zamisli da te neko ubedi u to, ili ima neku strašnu moć ili si totalno glup. Ne vidim šta bi bilo treće

Back